Τετάρτη, 05 Μάι, 2021

  • Λεπτομερής ο έλεγχος για το θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της, αλλά «δεν φαίνεται να συνδέεται»
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ
  • «Ελευθερία ή Θάνατος»: Έκθεση φωτογραφίας στη Νάουσα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/5
  • Rapid Test στις Κοινότητες Γεωργιανών και Τριλόφου
  • Προετοιμάζοντας την απεργιακή συγκέντρωση
Λεπτομερής ο έλεγχος για το θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της, αλλά «δεν φαίνεται να συνδέεται»1 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ2 «Ελευθερία ή Θάνατος»: Έκθεση φωτογραφίας στη Νάουσα3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/54 Rapid Test στις Κοινότητες Γεωργιανών και Τριλόφου5 Προετοιμάζοντας την απεργιακή συγκέντρωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΕΡ­ΓΟ­YΜΕ σή­με­ρα

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ συμμετέχοντας στην 24ωρρη απεργία που κήρυξαν οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, δε θα έχει ροή ειδήσεων, εκτός αυτές που αφορούν τις απεργιακές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά. Φυσικά η δική μας άποψη είναι ίδια με πλήθος σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για γιορτασμό της... Περισσότερα

Τάκης Τσιουλάκος πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»: «Θα είναι μαύρες για μία ακόμη χρονιά οι γιορτές για τους αγρότες»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Τάκης Τσιουλάκος πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»: «Θα είναι μαύρες για μία ακόμη χρονιά οι γιορτές για τους αγρότες»

Τηλεφωνική συνέντευξη είχε ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας Τάκης Τσιουλάκος στην ραδιοφωνική εκπομπή «Λόγια σταράτα» στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ την Παρασκευή 11/12 με τον δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα

Αναφερόμενος στην εορταστική περίοδο εν μέσω πανδημίας και με βάση χαμηλές τιμές που πήραν για τα προϊόντα τους, άλλα και για τις καταστροφές της παραγωγής που δεν αποζημιώθηκαν τόνισε με νόημα: «Θα είναι μαύρα για μία ακόμη χρονιά οι γιορτές για τους αγρότες»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν- μαζί με το Εργατικό Κέντρο Νάουσας- το πρωί της Πέμπτη 10/12 για ζητήματα Δημόσιας Υγείας και αντιμετώπισης της πανδημίας σημείωσε ότι: «Άφησαν τα χωριά μας χωρίς αγροτικά ιατρεία. Το Νοσοκομείο μετατράπηκε σε μίας νόσου με δραματικές επιπτώσεις στη υγεία των νοσούντων με άλλες ασθένειες». Και συνέχισε: «Σ’αυτούς τους καιρούς κανείς δεν πρέπει να μένει σιωπηλός, αφού ταυτόχρονα τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, και γενικότερα ο εργαζόμενος λαός, οξύνονται με το πρόβλημα της Υγείας με την πανδημία και τους άθλιους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η διαχρονική απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα μας έχει φέρει στη δραματική κατάσταση, να θρηνούμε καθημερινά συνανθρώπους μας. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το γεγονός ότι άφησαν τα χωριά μας χωρίς αγροτικά ιατρεία, σημαίνει ότι οι άνθρωποι της υπαίθρου θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές με ό, τι αυτό συνεπάγεται – διασπορά του ιού κ.α.» Αναφερόμενος δε στα αιτήματα της κινητοποίηση υπογράμμισε: «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου προσωπικού.

Πλήρη εξοπλισμό κάθε νοσοκομείου και δομής ΠΦΥ, αγροτικά ιατρεία και κέντρα υγείας.

Διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ σε όλη τη χώρα.

Κάλυψη των αναγκών όχι μόνο για τις περιπτώσεις covid-19 αλλά για κάθε ασθένεια και θεραπεία.

Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχο εκεί που χρειάζεται.

Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας χωρίς αποζημίωση, για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

 Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κρατηθεί όρθιος ο λαός στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας, να οργανώσει την αντίσταση και την αντεπίθεση.»

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων το κλίμα, τη συζήτηση και τους στόχους που τέθηκαν σημείωσε: «Την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από το αθωράκιστο σύστημα υγείας εν μέσω της πανδημίας καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι. Επίσης, συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την ανάδειξη αυτών των προβλημάτων και των αιτημάτων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

Αποφασίσαμε να ζητήσουμε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να θέσουμε τα αιτήματα μας και να πάρουμε απαντήσεις αλλά και λύσεις σε αυτά.» Σε σχέση με τα ζητήματα που συζητήθηκαν – εκτός της πανδημίας- σημείωσε: «Σοβαρά προβλήματα επιβίωσης αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, προβλήματα μόνιμα και άλλα που οξύνθηκαν λόγω της πανδημίας.Τα μέχρι σήμερα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες είναι κάποια ψίχουλα την ώρα που μπουκώνει με δεκάδες δισ. ευρώ εφοπλιστές, βιομηχάνους, εμπόρους και άλλους επιχειρηματίες πχ αεροπορικές εταιρίες, εργολαβικές εταιρίες μέσω διοδίων κλπ.Ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει, στήριξη των επιχειρήσεων, τραπεζών κλπ για τις επιπτώσεις της πανδημίας με 24 δις ευρώ το 2020 και άλλα 7 δις για το 2021 όταν την ίδια στιγμή για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, προβλέπονται μόλις 350 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου το 1% του συνολικού πακέτου. Αυτό τα λέει όλα ποιους στηρίζει ποιους δεν στηρίζει η κυβέρνηση.Λόγω της πανδημίας οι τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων είναι χαμηλότερες στα περισσότερα προϊόντα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά την ίδια στιγμή φτάνουν πανάκριβα στην λαϊκή κατανάλωση. Με τη στήριξη της κυβέρνησης έμποροι, μεταποιητικές βιομηχανίες, μεσάζοντες κάθε είδους, στήνουν χορό κερδοφορίας στις πλάτες αγροτών και λαού.Την ίδια στιγμή το κόστος παραγωγής ανεβαίνει. Το ίδιο και το κόστος διαβίωσης.Στον προϋπολογισμό του 2021, προβλέπονται πάνω από 370 εκατομμύρια ευρώ για επιστροφή πετρελαίου σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, κλινικάρχες και ξενοδόχους και δεν προβλέπεται – για μια χρονιά ακόμα – ούτε ένα ευρώ επιστροφή για τους αγρότες-κτηνοτρόφους παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για να μαζέψει ψήφους. Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο κίνησης επιβαρύνεται με πράσινο τέλος για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις της “Πράσινης” Ενέργειας. Επίσης σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουμε με την τηλεκπαίδευση των παιδιών μας. Άμεσα να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας που πρόβαλε το προηγούμενο διάστημα το μαθητικό – λαϊκό κίνημα.»

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στους στόχους πάλης, αξιοποιώντας γι’αυτά κάθε πρόσφορη δυνατότητα ενημέρωσης τω αγροτών αλλά και παίρνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες, που είναι: «Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι πχ σε βαμβάκι, λάδι, βρώσιμες ελιές εσπεριδοειδή, οπωροκηπευτικά, καλαμπόκι, σιτάρι, πατάτες, κλπ.Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές, στους κτηνοτρόφους από τον καταρροϊκό πυρετό, σε σταφύλια και άλλα προϊόντα που μένουν απούλητα κλπ.Να δοθούν στο 100% της ζημιάς οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την Ε.Ε για το εμπάργκο στην Ρωσία με απώλειες που υπολογίζονται περίπου στα 900 εκ. ευρώ. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωση μας.Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές κλάδου υγείας στον ΕΦΚΑ και να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές τους από το κράτος για όσο διαρκεί το lockdown. Να υπάρχει αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, γενναίο κούρεμα χρεών σε δημόσιο και τράπεζες.κα. Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, δεν θα φορτώσουν ξανά στις πλάτες μας μια ακόμα οικονομική κρίση, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.»

 

 

Έχει διαβαστεί 413 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 06 Μαϊου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 14 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 07 Μαϊου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 428 επισκέπτες και 0 μέλη.