Τετάρτη, 07 Ιούν, 2023

  • Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη
  • ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς
  • Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ
  • Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου
  • Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων
Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη1 ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς3 Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ4 Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου5 Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περί "Πλεύσης"

Περί "Πλεύσης"

«Το ζήτημα είναι να είμαστε στη Βουλή για να σταματάμε πράγματα. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια και δεν έχει κάνει πράγματα, δεν είναι ζήτημα να λέμε ένα όχι για να καταγράφεται. Εγώ 6 μήνες στη Βουλή και τους έκανα άνω κάτω». Αυτά έλεγε σήμερα σε μια ακόμα φιλόξενη «prime time» εκπομπή η Κωνσταντοπούλου.Και όντως μόλις σε ένα εξάμηνο στη Βουλ... Περισσότερα

Τάκης Τσιουλάκος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»: «Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν εμφανίζεται μόνο μια φορά τον χρόνο αλλά είναι συνεχώς παρόν και αναπτύσσει σταθερά μια πολύμορφη αγωνιστική δράση»

από Η Άλλη Άποψη
Τάκης Τσιουλάκος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»: «Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν εμφανίζεται μόνο μια φορά τον χρόνο αλλά είναι συνεχώς παρόν και αναπτύσσει σταθερά μια πολύμορφη αγωνιστική δράση»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ) με τον Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε την Δευτέρα 9/1 ο Τάκης Τσιουλάκος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας

Αναφερόμενος στην σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων την Κυριακή 8/1 στη Νίκαια της Λάρισας τόνισε: «Η σύσκεψη που οργανώνεται, αποτελεί συνέχεια μιας πολύμηνης αγωνιστικής δραστηριότητας , γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν εμφανίζεται μόνο μια φορά τον χρόνο αλλά είναι συνεχώς παρόν και αναπτύσσει σταθερά μια πολύμορφη αγωνιστική δράση. Ασχολήθηκε με τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτροφών, όπως:

-το υψηλό κόστος παραγωγής, με το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή ρεύματος, εξαιτίας της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης», τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια.  

-οι εξευτελιστικές τιμές, ακόμα και  κάτω του κόστους παραγωγής, ή το αίσχος των ανοιχτών τιμών, για την πλειοψηφία των προϊόντων, που επιβάλουν οι εμποροβιομήχανοι με τις πλάτες και τους νόμους της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ,  ενώ την ίδια ώρα, τα προϊόντα φτάνουν στο ράφι και τη λαϊκή κατανάλωση πολλές φορές ακριβότερα.

-Την απαράδεκτη κατάσταση με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή από την κακοκαιρία και τις φυτικές και ζωικές νόσους, ενώ ταυτόχρονα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δίνει μερικά ψίχουλα μετά από μεγάλη καθυστέρηση, που δεν καλύπτουν ούτε καν τα καλλιεργητικά έξοδα.

Τα προβλήματα αυτά ούτε προσωρινά είναι, ούτε συγκυριακά ούτε «εισαγόμενα», αλλά αποτελούν μόνιμο βραχνά, αφού όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ και έχουν ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

 Ακόμη η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ από 1 Γενάρη 2023 -χωρίς ουσιαστική ενημέρωση για την ΚΑΠ σε αγρότες και κτηνοτρόφους- κινείται σε πολύ χειρότερη κατεύθυνση από ό,τι ισχύει, με περικοπή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο τσεκ σε όλη τη χώρα για κάθε χρόνο, την κατάργηση του πρασινίσματος, μεγαλύτερα εμπόδια σε νέες ενισχύσεις. Συνοδεύεται από περικοπή συνδεδεμένων ενισχύσεων σε προϊόντα ή ένταξη άλλων προϊόντων που όμως δεν αφορά όλες τις περιοχές της χώρας ώστε με την τακτική του "διαίρει και βασίλευε" η κυβέρνηση να στρέφει τον έναν αγρότη απέναντι στον άλλο ώστε να μη στραφούμε όλοι μαζί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Τα αιτήματα των αγροτών

«Στη σύσκεψη καταλήξαμε σε αιτήματα  που θα εξασφαλίζουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την παραγωγή, να μπορέσουν να ζουν από τον μόχθο τους, όπως:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για  όσα  προϊόντα  πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.  

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Σε αυτό το πλαίσιο θα έχουμε την πραγματοποίηση συντονισμένων και πολύμορφων κινητοποιήσεων το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη, ενώ θα βγάλουμε τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 22 Γενάρη.»

Τα προβλήματα των μηλοπαραγωγών

Αναφερόμενος στα προβλήματα των μηλοπαραγωγών, στην τακτική της κυβέρνησης και τους αγώνες που προηγήθηκαν για να τονίσει: «Στη συγκέντρωση της Αγιας καταγγέλθηκε η τακτική του διαίρει και βασίλευε και ότι τα 300 ευρώ είναι πολύ λιγότερα από αυτά που αρχικά ζητήσαμε, καθώς και να δοθεί το ποσό σε όλες τις μηλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Ο υπουργός μας έχει στο περίμενε. Όλοι ξαφνικά βέβαια εδώ ανακάλυψαν ότι υπάρχει πρόβλημα και ανέβηκαν στα κεραμίδια, ενώ μέχρι τώρα δεν έβγαζαν άχνα. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ήδη είχαμε πλατιά σύσκεψη στο Ροδοχώρι.»

Για τις βουλευτικές εκλογές

Με αφορμή τη προεκλογική περίοδο με ποια κριτήρια θα πρέπει να ψηφίσουν οι αγρότες; « Έχει συσσωρευτεί μεγάλη πείρα στους αγρότες και θα πρέπει να αποφύγουμε τις παγίδες των ψεύτικων διλημμάτων. Όλοι κόπτωνται τη κυβερνητική για την σταθερότητα όμως για το λαό σημαίνει μεγάλη αστάθεια και ανασφάλεια. Η μεν ΝΔ μέσω της αυτοδυναμίας, ο δε ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ξαναζεσταμένης σούπας περί προοδευτικών κυβερνήσεων που τις έχουμε ζήσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες και αποδείχτηκαν ο καλύτερος σύμμαχος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και όχημα για τη συντηρικοποίηση και απογοήτευση του κόσμου. Μαζί και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που κρύβει το ρόλο του ως μπαλαντέρ. Να κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν και να δούμε ότι αυτά τα διλλήματα που βάζουν είναι ψεύτικα. Όταν το σύστημα τους χρειάστηκε, ξεπέρασαν τις όποιες διαφορές μαζί στήριξαν την αντιλαϊκή-αντιαγροτική σταθερότητα. Το κοινό πρόγραμμα όλων είναι οι δεσμεύσεις απέναντι στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.Οι προεκλογικές τους; διαφωνίες δεν αφορούν τα βασικά. Αυτό το δρόμο υπηρετούν οι προτάσεις της «Ελληνικής Λύσης» και του Μερα25 γι’αυτό και δεν απορρίπτουν τελεσίδικα σε συμμετοχή τους σε κυβερνητικά σχήματα. Με τους αγώνες και την ψήφο τους να καταδικάσουν τα κόμματα και τις πολιτικές που μας έχουν φέρει σ’αυτό το σημείο να μην μπορούμε να επιβιώσουμε.»Έχει διαβαστεί 648 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 08 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 28 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 09 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 28 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 175 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)