Κυριακή, 26 Ιούν, 2022

  • Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή
  • Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Με το ΚΚΕ στις εκλογές για να γράψουμε το σενάριο των δικών μας αναγκών
  • Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: «Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης»
  • Δήλωση του Αλέκου Μόσχου για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"
  • ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ: Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα!
Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή1 Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Με το ΚΚΕ στις εκλογές για να γράψουμε το σενάριο των δικών μας αναγκών3 Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: «Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης»4 Δήλωση του Αλέκου Μόσχου για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"5 ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ: Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ποιοι αδειάζουν τα κρατικά ταμεία, ποιοι τα γεμίζουν και ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες

Προχθες στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Α. Τσίπρας. Ο πρώτος για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο δεύτερος για την Προπαρασκευαστική Σύνοδο των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και οι δύο στήριξαν την επέκταση της ΕΕ «προς ανατολάς», αλλά και τις κυρώσεις στη Ρωσία, αποφάσεις δηλαδή που ρ... Περισσότερα

Τάσος Μπαρτζώκας με Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα: Νέες Υποδομές για ΑμΕΑ, στήριξη δικηγορικού κλάδου, ενίσχυση των δράσεων των τοπικών συλλογικοτήτων

από Η Άλλη Άποψη
Τάσος Μπαρτζώκας με Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα: Νέες Υποδομές για  ΑμΕΑ, στήριξη δικηγορικού κλάδου, ενίσχυση των δράσεων των τοπικών συλλογικοτήτων

Με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα συναντήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας συζητώντας για ζητήματα που άπτονται τόσο την ευρύτερη λειτουργία της δικαιοσύνης, όσο και για θέματα του χαρτοφυλακίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συνιστά αρμοδιότητα του Υφυπουργού.

Αναλυτικά τα θέματα που έθιξε ο Τάσος Μπαρτζώκας:

Τη θωράκιση του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση εγκλημάτων έμφυλης και σεξουαλικής βίας, υπενθυμίζοντας στον Υφυπουργό την εκκρεμότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης να ενσωματώσει στην εθνική νομοθεσία  την Ευρωπαϊκή Οδηγία που ενισχύει το προστατευτικό πλαίσιο για τους καταγγέλλοντες παραβιάσεων πάσης φύσεων αδικημάτων, μεταξύ αυτών και όσες σχετίζονται με περιστατικά έμφυλης & σεξουαλικής βίας.

Τα ζητήματα  που απασχολούν τον ευρύτερο δικηγορικό κλάδο. Ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι οι ενισχύσεις στους δικηγόρους κατά το διάστημα της πανδημίας είχαν αποσπασματικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα δεν συμπεριελήφθησαν σε αυτές, οι ασκούμενοι δικηγόροι. Μετέφερε επίσης στον Υφυπουργό τα αιτήματα που είχαν τεθεί σε συνάντηση του με εκπροσώπους του Συμβουλίου Δικηγόρων, όπως το αίτημα τους για  την απαλλαγή των δικηγόρων από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου 2021, τη μείωση των εισφορών, καθώς επίσης και την απαλλαγή  από το τέλος επιτηδεύματος για το έτος  2020.

Προσβασιμότητα ΑμΕΑ. Ενόψει της πρωτοβουλίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταγραφή των ελείψεων σε κτήρια αρμοδιότητας του, σχετικά με τη  δυνατότητα της φυσικής προσβασιμότητας των ΑμΕΑ, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε την προτεραιοποίηση της Ημαθίας, καθώς ο νομός εμφανίζει πολλές ελλείψεις σε υποδομές όπως ράμπες, ασανσέρ και λοιπό εξοπλισμό που εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση συμπολιτών με ειδικές αναπηρίες, σε δομές δικαιοσύνης.

Την υποστήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε τοπικές πρωτοβουλίες που αφορούν ανηλίκους και τα ΑμΕΑ εν γένει. Ο βουλευτής ανέφερε στον Υφυπουργό τις πρωτοβουλίες-παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει, καθώς και τις συνέργειες του με τοπικές συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της προώθησης των αιτημάτων τους για ενσωμάτωση και πρόσβαση σε όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου, χωρίς αποκλεισμούς. Ζήτησε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την ενεργή υποστήριξη προς τις συλλογικότητες και τις δράσεις που οργανώνουν και απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι  η ενσωμάτωση των ΑμΕΑ και η αναδιοργάνωση των υποστηρικτικών δομών της Δικαιοσύνης για θέματα ανηλίκων, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου.

Τάσος Μπαρτζώκας και Γιώργος Κώτσηρας ανανέωσαν το ραντεβού τους για επόμενη συνάντηση, με τον Υφυπουργό να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του βουλευτή για επίσκεψη στην Ημαθία, προκειμένου να έρθει σε στενή επαφή με τους τοπικούς παράγοντες.

 


Έχει διαβαστεί 457 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 20 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Ιουνίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 664 επισκέπτες και 0 μέλη.