Τετάρτη, 01 Φεβ, 2023

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ : Οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιά
  • Να ποιοι κερδίζουν!
  • Τα..."ζιζάνια"!
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σήμερα η πορεία στη μνήμη του Αλκη
  • Ενεργειακή φτώχεια: Στην «πείνα» τα λαϊκά νοικοκυριά, 8,2 δισ. ευρώ στους ομίλους
  • Νέο χαράτσι σε βάρος των βιοπαλαιστών ΕΒΕ και αγροτών
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ : Οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιά1 Να ποιοι κερδίζουν!2 Τα..."ζιζάνια"!3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σήμερα η πορεία στη μνήμη του Αλκη4 Ενεργειακή φτώχεια: Στην «πείνα» τα λαϊκά νοικοκυριά, 8,2 δισ. ευρώ στους ομίλους5 Νέο χαράτσι σε βάρος των βιοπαλαιστών ΕΒΕ και αγροτών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΓΑΛΛΙΑ: Οι μαζικότερες διαδηλώσεις της τελευταίας 20ετίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας, ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικάτων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα απ... Περισσότερα

Τάσος Μπαρτζώκας: Να ενταχθούν στο θεσμό του Προσωπικού Βοηθού τα άτομα με αυτισμό και ΔΑΦ

από Η Άλλη Άποψη
Τάσος Μπαρτζώκας: Να ενταχθούν στο θεσμό του Προσωπικού Βοηθού τα άτομα με αυτισμό και ΔΑΦ

Με επιστολή του προς την Υπουργό, κ. Μιχαηλίδου, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζητά την ένταξη των ατόμων με Αυτισμό και ΔΑΦ, στους δικαιούχους του προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού.

Όπως αναφέρει στην επιστολή, η προώθηση κοινωνικών παρεμβάσεων που ενσωματώνει τα άτομα με αυτισμό και ΔΑΦ, δε συνιστά μόνο ζήτημα ισοπολιτείας, αλλά και επιβεβαίωση ότι η βασική τους διεκδίκηση για ορατότητα αποτελεί και για την Κυβέρνηση μείζον πολιτικό ζήτημα και απόλυτη προτεραιότητα.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επισημαίνει τα υψηλά ποσοστά περιπτώσεων αυτισμού και ΔΑΦ  στην Ημαθία, καλώντας την Υπουργό για αποδοχή της πρότασης του, η οποία θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην υπό σχεδίαση πολιτική.

Το κείμενο της επιστολής:

30 Αυγούστου 2021

 Αξιότιμη κα Μιχαηλίδου

Στο πλαίσιο της ανοικτής Διαβούλευσης ενόψει του σχεδίου Νόμου «Ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας: διατάξεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, Πρόγραμμα “Κυψέλη” για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε βρεφικούς, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, διατάξεις για την προώθηση της αναδοχής και της υιοθεσίας, Προσωπικός Βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία και άλλες διατάξεις», το οποίο εισηγείται το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, θα ήθελα να σας μεταφέρω τις σκέψεις μου, την αγωνία, αλλά και την προσμονή των οικογενειών-φροντιστών ατόμων με αυτισμό και με ΔΑΦ.

Ο θεσμός του Προσωπικού Βοηθού συνιστά μια τομή για την ελληνική κοινωνική πολιτική, καθώς στις χώρες όπου ήδη εφαρμόζεται, έχει επιδείξει σημαντικά και μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα. Η πιλοτική του εφαρμογή στην Ελλάδα είναι δεδομένο ότι θα αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο κοινωνικών παροχών στον Έλληνα πολίτη, ιδιαίτερα δε αφού αναφέρεται σε μια μερίδα συμπολιτών μας, που εκ των πραγμάτων χρειάζεται εξειδικευμένη βοήθεια.

Με ειλικρινές ενδιαφέρον επιθυμώ να συνεισφέρω στον κοινωνικό διάλογο, καλώντας σας να εντάξετε στους δικαιούχους του προγράμματος Προσωπικού Βοηθού τα άτομα με  Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος., κάνοντας πράξη την υπόσχεση μας στα άτομα αυτά και τους φροντιστές τους, ότι η προώθηση παρεμβάσεων για τα εν λόγω άτομα, δεν αποτελεί για εμάς μόνο ζήτημα ισοπολιτείας, αλλά αντίθετα ότι η προώθηση της ορατότητας τους είναι μείζον πολιτικό ζήτημα και  απόλυτη προτεραιότητα.

Με αφορμή την ύπαρξη αρκετά μεγάλου αριθμού περιπτώσεων παιδιών στην Ημαθία, σας καλώ να συνεισφέρουμε ακόμα περισσότερα στη μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας (παιδιά και οικογένειες)  που καλείται να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερες συνθήκες που οι Διαταραχές  Αυτιστικού Φάσματος  απαιτούν. 

Καθώς οι Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος  στην Ελληνική Επικράτεια αγγίζουν το 1,15%  η ανάγκη για παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στα παιδιά και τις οικογένειες από εξειδικευμένο προσωπικό θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην ουσιαστική παρεμβολή που επιχειρεί το υπό Δημόσια Διαβούλευση Σχέδιο Νόμου να προσφέρει. 

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλώ όπως μελετήσετε και αποδεχτείτε την πρότασή μου. Εξυπακούεται ότι είμαι στην διάθεσή σας να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε περαιτέρω την πρότασή μου για το καλό των παιδιών με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και των οικογενειών τους, δεδομένης της αναμφισβήτητης ευαισθησίας και πολιτικής προτεραιότητας μου για τη συγκεκριμένη μερίδα συμπολιτών μας

                 Με τιμή

  Αναστάσιος Μπαρτζώκας

 Βουλευτής ΠΕ Ημαθίας

 

 

Έχει διαβαστεί 420 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΔΒΔ 3-5 μποφόρ

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2-5 μποφόρ

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 2 ως 13 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 221 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)