Σάββατο, 03 Ιούν, 2023

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»
  • Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση
  • Οι ένοχοι
  • Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα
  • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
  • Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»1 Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση2 Οι ένοχοι3 Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα4 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ5 Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Γαλάζιες" αποκαλύψεις για την οικονομία...

Οταν η "γαλάζια" εφημερίδα αποκαλύπτει τα πραγματικά νούμερα της οικονομίας... Περισσότερα

Τάσος Μπαρτζώκας στον FLASH RADIO 99,4: Ναι στο διάλογο με την Τουρκία, όχι στις απειλές και τον εχθρικό λόγο!

από Η Άλλη Άποψη
Τάσος Μπαρτζώκας στον FLASH RADIO 99,4: Ναι στο διάλογο με την Τουρκία, όχι στις απειλές και τον εχθρικό λόγο!

Ο Τάσος Μπαρτζώκας παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη, στον FlashRadio 99,4 και τον Λάζαρο Θεοδωρακίδη.

Παρατίθενται τα κύρια σημεία της.

1) Για την απώλεια του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη: Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την απώλεια ενός νέου ανθρώπου, ενός σπουδαίου αθλητή, ενός μεγάλου Ολυμπιονίκη, που τίμησε την πατρίδα μας. Συλλυπητήρια στους οικείους του.

2) Για τις υποκλοπές και την επικείμενη συζήτηση του Πορίσματος, στην Ολομέλεια: Η αλήθεια δε φοβάται το φως. Ορθά πράττει η Αξ. Αντιπολίτευση και ασκεί το δικαίωμα της να ζητήσει να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχουμε διατυπώσει τη θέση μας να χυθεί φως. Όχι μόνο δεν επιδιώξαμε συγκάλυψη, αλλά από την αρχή έγινε ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και, κατόπιν και της ολοκλήρωσης των θεσμικών διαδικασιών, ο χάρτινος πύργος των αβάσιμων καταγγελιών, καταπέφτει. Αλλά ας γίνει γνωστό και αυτό- Δεν θα επιτρέψουμε καμία χαραμάδα σε πολιτικά παιχνίδια και εκμετάλλευση της πραγματικότητας για στείρα αντιπολίτευση.

3) Για τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα: Η ακρίβεια έχει χτυπήσει όλη την κοινωνία και, αναπόφευκτα, και τον πρωτογενή τομέα. Μας απασχολεί πολύ το ζήτημα των αγροτών και η στήριξη τους. Γι’ αυτό και παρεμβαίνουμε συνεχώς και δυναμικά. Χτες στη Βουλή επικυρώσαμε την ενίσχυση τους, με 60 εκ. ευρώ για τα λιπάσματα, αλλά και την επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, που βέβαια αφορά την κοινωνία συνολικά. Εννοείται ότι θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό, για να βοηθήσουμε την ελληνική αγροτιά να αντέξει αλλά και να ευημερήσει.

4) Για τη συνολική στήριξη της κοινωνίας: Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, βρισκόμαστε δίπλα στην ελληνική κοινωνία. Έχουμε αυξήσει δυο φορές τον κατώτατο μισθό, έχουμε μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, έχουμε αυξήσει τις συντάξεις, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, και συνεχίζουμε να υλοποιούμε, όλα όσα εξαγγείλαμε. Την ίδια στιγμή επιλέγουμε να κοιτάμε τη μεγάλη εικόνα.

Το ζήτημα της ακρίβειας είναι διεθνές, όπως προείπα, και γι’ αυτό γινόμαστε μέρος της λύσης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και κάνοντας προτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η θέσπιση πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου. Αυτό συζητιέται και, πιστεύω, ότι θα έχουμε θετική έκβαση.

5) Για το καλάθι του νοικοκυριού και τους ελέγχους στην αγορά: Με το καλάθι του νοικοκυριού, συνεργαζόμαστε με την αγορά για να ελαφρύνουμε το ελληνικό πορτοφόλι. Είναι ένα μέτρο, που λειτουργεί προσθετικά σε όσα έχουμε λάβει. Προσωπικά, δε συμφωνώ με το ότι βάζουμε τον καταναλωτή σε ένα «ράλι επιλογής». Το καλάθι του νοικοκυριού συνεισφέρει στο να κάνει ο καταναλωτής ορθολογικές επιλογές, προς το συμφέρον του.

Εξυπακούεται ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να καταγγέλλονται και να δημοσιεύονται, όλα τα περιστατικά αισχροκέρδειας. Οι αθέμιτες πρακτικές δεν χωράνε σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.

6) Για τη μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και τις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης: Υπάρχουν δύο «σχολές σκέψης», σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα. Ξεκαθαρίζοντας τη θέση μου, λέω ότι δε θα ήμουν αρνητικός σε μείωση. Όμως τα επιχειρήματα ότι η μείωση ΦΠΑ, ενδεχομένως, δεν θα περνούσε στην τελική τιμή των ενεργειακών προϊόντων, άρα δε θα ελάφρυνε τη θέση του καταναλωτή, είναι άκρως πειστικά και το έχουμε ζήσει. Είναι πολύ βασικό, ότι η θέση μας στηρίζεται στην επιλογή του να βοηθάμε την κοινωνία, δημιουργώντας το δημοσιονομικό περιθώριο. Και αυτό συμβαίνει μέσα από τα έσοδα του κράτους.

7) Για την Τουρκία και της ελληνοτουρκικές σχέσεις: Θέλουμε την καλή γειτνίαση με την Τουρκία και επιδιώκουμε πάντα, το διάλογο. Αυτό που απορρίπτουμε είναι οι απειλές και ο εχθρικός λόγος. Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και έχουμε την απαίτηση να γίνεται σεβαστό και από τους γείτονες μας. Σε αντίθετη περίπτωση, έχουμε γνωστοποιήσει ότι η αμφισβήτηση, έστω και μιας σπιθαμής, της κυριαρχίας μας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, θα έχει απέναντι, όχι μόνο το διεθνές δίκαιο, αλλά και την εξοπλιστική και επιχειρησιακή μας ετοιμότητα.

 

Ο σύνδεσμος της παρέμβασής του: https://youtu.be/9qOZpI5Sd20

 

Έχει διαβαστεί 474 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 03 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 16 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 04 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 242 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)