Κυριακή, 26 Ιούν, 2022

• Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή
  • Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Με το ΚΚΕ στις εκλογές για να γράψουμε το σενάριο των δικών μας αναγκών
  • Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: «Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης»
  • Δήλωση του Αλέκου Μόσχου για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"
  • ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ: Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα!
Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή1 Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Με το ΚΚΕ στις εκλογές για να γράψουμε το σενάριο των δικών μας αναγκών3 Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: «Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης»4 Δήλωση του Αλέκου Μόσχου για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"5 ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ: Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα!6

Ποιοι αδειάζουν τα κρατικά ταμεία, ποιοι τα γεμίζουν και ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες

Προχθες στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Α. Τσίπρας. Ο πρώτος για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο δεύτερος για την Προπαρασκευαστική Σύνοδο των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και οι δύο στήριξαν την επέκταση της ΕΕ «προς ανατολάς», αλλά και τις κυρώσεις στη Ρωσία, αποφάσεις δηλαδή που ρ... Περισσότερα

Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις απολύσεις εργαzομένων στην IDECO

Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις απολύσεις εργαzομένων στην IDECO

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της IDECO Α.Β.Ε η οποία εκδικητικά απέλυσε δύο πρωτοπόρους εργαζόμενους , που μαζί με τους συναδέλφους τους διεκδίκησαν να μην τους επιβληθεί επιπλέον απλήρωτη 15λεπτη εργασία. Απαιτούμε να παρθούν  άμεσα οι απολύσεις  και οι  εργαζόμενοι να γυρίσουν  πίσω στη δουλειά τους.
Οι απολύσεις  αυτές είναι παράνομες και εκδικητικές  αφού σχετίζονται  άμεσα με τη συνδικαλιστική δράση των  εργαζόμενων , με την προσπάθειά τους  να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα αλλά και αυτά των συναδέλφων τους.
Ο κάθε συνδικαλιστής και ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να αντιστέκεται στην ένταση της εκμετάλλευσης,  να οργανώνεται συλλογικά στο σωματείο του.
Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά  παίρνοντας  τη σκυτάλη  η  μια από  την άλλη   δημιούργησαν  ένα νομικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να απαλλάσσονται από «ενοχλητικές φωνές» , να επιβάλλουν   σιγή  νεκροταφείου  μέσα  στους χώρους εργασίας , να   “στήσουν  στον  τοίχο  της ανεργίας”   όποιον  αντιστέκεται  και διεκδικεί . Ένα τέτοιο εργαλείο είναι και ο  νόμος – έκτρωμα Χατζηδάκη που επιχειρήθηκε  να αξιοποιηθεί  από  την εργοδοσία στην
IDECO για  να  αυξήσει  το  ωράριο   εργασίας , την απλήρωτη   δουλειά   και  να εντείνει ακόμα   περισσότερο την  εκμετάλλευση  της εργατικής δύναμης.

Είναι ξεκάθαρο ότι η  “δημοκρατία “  και η  “ελευθερία” μέσα  σε αυτό  το σάπιο  καπιταλιστικό σύστημα  πάει περίπατο  μόλις  οι εργαζόμενοι  περάσουν  την πύλη  του  εργοστασίου  και  κλείσει   η πόρτα πίσω  τους  με  την έναρξη   της κάθε βάρδιας.
Η δύναμη των  εργαζομένων  βρίσκεται στη συλλογική οργάνωση και πάλη. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, μπορούν να βασιστούν στα σωματεία τους, να τα μαζικοποιήσουν ώστε να αντιπαλέψουν από κοινού και από καλύτερη θέση την επίθεση που δέχονται και που εντείνεται σε βάρος των δικαιωμάτων τους και της ζωής τους γενικότερα. Να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών  αναγκών τους συνολικά.

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Λιακάδα