Κυριακή, 28 Νοέ, 2021

  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
  • ΝΕΑ ΚΑΠ: Εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων 11 προϊόντα
  • Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 668)
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ από το ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»1 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης2 ΝΕΑ ΚΑΠ: Εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων 11 προϊόντα3 Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ4 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 668)5 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ από το ΠΑΓΚΡΑΤΙ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Μ.Α.Π.) ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Μ.Α.Π.) ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η Δημοτική παράταξη «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» με επικεφαλής τον Αντώνη Μαρκούλη ενστερνιζόμενη πλήρως τα αιτήματα των μηχανικών του Δήμου Βέροιας που κατ’ επανάληψη κατέθεσαν στην Δημοτική αρχή, υπέβαλε δια του Δημοτικού της Συμβούλου Κυριάκου Θεοδωρίδη αναφορά στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών, ζητώντας ερμηνευτική εγκύκλιο για τα όρια εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α) 47326/2019 με τίτλο «Παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρα προληπτικής ιατρικής».

Το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο στο αίτημά μας, απηύθυνε την 23158/29.03.2021 οδηγία του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης προς εφαρμογή, δικαιώνοντας τα αιτήματα των υπαλλήλων του Δήμου Βέροιας και τις θέσεις της παράταξής μας.

Η πλειονότητα των μηχανικών του Δήμου, στερείται Μ.Α.Π. από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι σήμερα, λόγω μίας εσφαλμένης γνωμοδότησης της νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία εξαιρούσε από τις σχετικές παροχές μεγάλο αριθμό εργαζομένων, στην οποία όμως βασίστηκε η δημοτική αρχή, αντί να απευθυνθεί στο πλέον αρμόδιο θεσμικό όργανο, δηλαδή τον Τεχνικό Ασφαλείας όπως εξάλλου επεσήμαναν συνεχώς οι μηχανικοί του Δήμου στις πολυάριθμες αιτήσεις τους, οι οποίες όμως αγνοήθηκαν.

Η παράταξή μας, προσηλωμένη στην στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων του Δήμου, αρχικά συμπαραστάθηκε στις θέσεις των εργαζομένων ώστε αυτές να ενσωματωθούν στην έκθεση του τεχνικού ασφαλείας τον Σεπτέμβρη του 2020, παρακολουθεί την εξέλιξη του μετέπειτα διαγωνισμού, αναμένει την αναδρομική εφαρμογή των όσων διαλαμβάνει η ερμηνευτική εγκύκλιος και δηλώνει ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι, στηρίζει κάθε δίκαιο αίτημα συνδημότη μας.

Κυριάκος Δημ . Θεοδωρίδης Δημοτικός Σύμβουλος Μέλος της Δημοτικής παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη»

Έχει διαβαστεί 384 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΝΑ 3-5 μποφόρ

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 17 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 283 επισκέπτες και 0 μέλη.