Τρίτη, 25 Ιούν, 2024

  • Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας
  • Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας
  • Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας
  • Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι
  • Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ
  • Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2024
Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας1 Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας2 Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας3 Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι4 Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ5 Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 20246

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Θ. Παπακωνσταντίνου: Ο αγώνας η μόνη λύση για τα προβλήματα των αγροτών

από Η Άλλη Άποψη
Θ. Παπακωνσταντίνου: Ο αγώνας η μόνη λύση για τα προβλήματα των αγροτών

Στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ χαιρέτισε εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας.Στην ομιλία του σημείωσε:

«Εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή συγκέντρωση. Οι αγρότες μαζί με σας αποτελούμε το πιο παραγωγικό κομμάτι αυτής της κοινωνίας. Οι μαχόμενοι αγρότες μαζί με σας τους εργαζόμενους του καθημερινού αγώνα αποτελούμε και το πιο ουσιαστικό κομμάτι της. Σε μας δίνεται σήμερα άλλη μια ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε μια σειρά από ζητήματα που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο.

Δεν ήρθαμε βέβαια μόνο να τα πούμε. Ηρθαμε και να ακούσουμε. Και όχι απλά να πούμε και να ακούσουμε. Ηρθαμε και να ζυμωθούμε μαζί, στο μεγάλο ζυμωτήρι της αντίστασης, της μάχης, της μεγάλης ανατροπής, απέναντι στα σχέδια που εξυφαίνονται εις βάρος μας. Γιατί μόνο μαζί μπορούμε να αντιπαλέψουμε το φάσμα του πολέμου, της φτωχοποίησης, της εξαθλίωσης που κάποιοι απεργάζονται για να αυγατίζει ο πλούτος .

Σε ό,τι μας αφορά λοιπόν ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι οι συγκυρίες, δεν είναι η άσχημή μας μοίρα, δεν είναι ο κακός καιρός. Είναι το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη των αγροτών.

Τεράστιες επιβαρύνσεις απ' τη μία και εξευτελιστικές τιμές παραγωγού από την άλλη. Με μια κυβέρνηση που ταλανίζεται ανάμεσα στα ψίχουλα ενίοτε για την επιβίωση και στις ασπιρίνες για τη θεραπεία του κακού. Επικαλούνται δημοσιονομικές δυσκολίες. Δεν τις επικαλούνται όμως όταν αφορά τα υπερκέρδη των εταιρειών της Ενέργειας. Επικαλούνται επίσης ότι για δημοσιονομικούς λόγους δεν μπορούν να δώσουν αγροτικό πετρέλαιο παρά μόνο τον ΕΦΚ για ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ. Κι αυτό μόνο για φέτος.

Μα εμείς χρειαζόμαστε πολλά πολλά γεμίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας. Δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο όμως στους εφοπλιστές, στους ξενοδόχους, στους κλινικάρχες χωρίς περιορισμούς. Επικαλούνται ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους αγρότες. Εγγυώνται όμως τα εισοδήματα και τα κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ των εταιρειών των αυτοκινητοδρόμων. Επικαλούνται πως ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να καλύψει την ασφάλιση της παραγωγής στο 100% και για όλα τα ζημιογόνα αίτια. Επιδοτεί όμως τις μεγάλες επιχειρήσεις όταν "πλήττονται" από κάθε αίτιο. Είτε αυτό λέγεται "κορωνο-ενισχύσεις" είτε λέγεται "επιστρεπτέα προκαταβολή" είτε απώλεια εσόδων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Για μας, οι υψηλές τιμές των ζωοτροφών, τα καύσιμα, το ηλεκτρικό, τα αγροτικά εφόδια, η φορολόγηση, οι σκληροί όροι διαβίωσης στην ύπαιθρο, το ότι αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία μας και την εκπαίδευση των παιδιών μας αφενός, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, η καταλήστευση του μικρού αγροτικού εισοδήματος από εμπόρους και επιτήδειους αφετέρου δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο. Η μόνη μας λύση είναι η δυναμική μας απάντηση και η συμμετοχή, και αυτό προτίθεται να κάνει όπως πάντοτε με συνέπεια η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Είναι επιτακτική ανάγκη σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, μεθοδικά να κάνουμε γνωστό και να αγωνιστούμε για το αγροτικό ζήτημα έτσι όπως το βιώνουμε, να συμπαραταχθούμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες που κι αυτές υποφέρουν από τη βάναυση προσβολή του δικαιώματος σε μια καλύτερη ζωή, και να παλέψουμε για ένα δικαιότερο μέλλον, που θα μας δίνει τις προοπτικές της ελπίδας και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα με όλα όσα σας προανέφερα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό ενός μεγάλου μέρους της κτηνοτροφίας και της γεωργίας γενικότερα.

Με τη συμμετοχή μας, με τους καθημερινούς μας αγώνες, με τις πρωτοβουλίες, τις παρεμβάσεις, τις κινητοποιήσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Δεν θα το επιτρέψουμε».

Έχει διαβαστεί 547 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 292 επισκέπτες και 0 μέλη.