Τρίτη, 30 Μάι, 2023

  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Σε αστοχίες και όχι στη σύμπλευση με τη ΝΔ «βλέπει» τις αιτίες της ήττας
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θέλει ισχυρή εντολή για τολμηρές «μεταρρυθμίσεις» ουσιαστικά αντιλαϊκά μέτρα
  • Περί συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές
  • ΟΛΜΕ: Τεράστια προβλήματα στον ΟΠΣΥΔ: Δεν έχει τελειωμό η ψηφιακή κατάρρευση του ΥΠΑΙΘ
  • ΚΚΕ: Λύση τώρα για να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επαγγελματίες και αγρότες
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για συνεργάτη τον παραχαράκτη της ιστορίας της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Μαραντζίδη
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Σε αστοχίες και όχι στη σύμπλευση με τη ΝΔ «βλέπει» τις αιτίες της ήττας1 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θέλει ισχυρή εντολή για τολμηρές «μεταρρυθμίσεις» ουσιαστικά αντιλαϊκά μέτρα2 Περί συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές3 ΟΛΜΕ: Τεράστια προβλήματα στον ΟΠΣΥΔ: Δεν έχει τελειωμό η ψηφιακή κατάρρευση του ΥΠΑΙΘ4 ΚΚΕ: Λύση τώρα για να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επαγγελματίες και αγρότες5 Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για συνεργάτη τον παραχαράκτη της ιστορίας της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Μαραντζίδη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Tο παραμύθι της «αντισυστημικής» ψήφου...

Στο μεταξύ, ξαναζεσταίνεται το παραμύθι της «αντισυστημικής» ψήφου στα λεγόμενα «μικρά κόμματα».Οσο περισσότερα στη Βουλή, τόσο δυσκολότερη η αυτοδυναμία Μητσοτάκη, λένε.Κοροϊδία στο τετράγωνο και προσπάθεια να σκορπίσει η ψήφος σε δυνάμεις που αθροίζονται στην κλιμάκωση της α... Περισσότερα

Θ. Παπακωνσταντίνου: Ο αγώνας η μόνη λύση για τα προβλήματα των αγροτών

από Η Άλλη Άποψη
Θ. Παπακωνσταντίνου: Ο αγώνας η μόνη λύση για τα προβλήματα των αγροτών

Στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ χαιρέτισε εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας.Στην ομιλία του σημείωσε:

«Εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή συγκέντρωση. Οι αγρότες μαζί με σας αποτελούμε το πιο παραγωγικό κομμάτι αυτής της κοινωνίας. Οι μαχόμενοι αγρότες μαζί με σας τους εργαζόμενους του καθημερινού αγώνα αποτελούμε και το πιο ουσιαστικό κομμάτι της. Σε μας δίνεται σήμερα άλλη μια ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε μια σειρά από ζητήματα που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο.

Δεν ήρθαμε βέβαια μόνο να τα πούμε. Ηρθαμε και να ακούσουμε. Και όχι απλά να πούμε και να ακούσουμε. Ηρθαμε και να ζυμωθούμε μαζί, στο μεγάλο ζυμωτήρι της αντίστασης, της μάχης, της μεγάλης ανατροπής, απέναντι στα σχέδια που εξυφαίνονται εις βάρος μας. Γιατί μόνο μαζί μπορούμε να αντιπαλέψουμε το φάσμα του πολέμου, της φτωχοποίησης, της εξαθλίωσης που κάποιοι απεργάζονται για να αυγατίζει ο πλούτος .

Σε ό,τι μας αφορά λοιπόν ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι οι συγκυρίες, δεν είναι η άσχημή μας μοίρα, δεν είναι ο κακός καιρός. Είναι το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη των αγροτών.

Τεράστιες επιβαρύνσεις απ' τη μία και εξευτελιστικές τιμές παραγωγού από την άλλη. Με μια κυβέρνηση που ταλανίζεται ανάμεσα στα ψίχουλα ενίοτε για την επιβίωση και στις ασπιρίνες για τη θεραπεία του κακού. Επικαλούνται δημοσιονομικές δυσκολίες. Δεν τις επικαλούνται όμως όταν αφορά τα υπερκέρδη των εταιρειών της Ενέργειας. Επικαλούνται επίσης ότι για δημοσιονομικούς λόγους δεν μπορούν να δώσουν αγροτικό πετρέλαιο παρά μόνο τον ΕΦΚ για ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ. Κι αυτό μόνο για φέτος.

Μα εμείς χρειαζόμαστε πολλά πολλά γεμίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας. Δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο όμως στους εφοπλιστές, στους ξενοδόχους, στους κλινικάρχες χωρίς περιορισμούς. Επικαλούνται ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους αγρότες. Εγγυώνται όμως τα εισοδήματα και τα κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ των εταιρειών των αυτοκινητοδρόμων. Επικαλούνται πως ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να καλύψει την ασφάλιση της παραγωγής στο 100% και για όλα τα ζημιογόνα αίτια. Επιδοτεί όμως τις μεγάλες επιχειρήσεις όταν "πλήττονται" από κάθε αίτιο. Είτε αυτό λέγεται "κορωνο-ενισχύσεις" είτε λέγεται "επιστρεπτέα προκαταβολή" είτε απώλεια εσόδων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Για μας, οι υψηλές τιμές των ζωοτροφών, τα καύσιμα, το ηλεκτρικό, τα αγροτικά εφόδια, η φορολόγηση, οι σκληροί όροι διαβίωσης στην ύπαιθρο, το ότι αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία μας και την εκπαίδευση των παιδιών μας αφενός, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, η καταλήστευση του μικρού αγροτικού εισοδήματος από εμπόρους και επιτήδειους αφετέρου δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο. Η μόνη μας λύση είναι η δυναμική μας απάντηση και η συμμετοχή, και αυτό προτίθεται να κάνει όπως πάντοτε με συνέπεια η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Είναι επιτακτική ανάγκη σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, μεθοδικά να κάνουμε γνωστό και να αγωνιστούμε για το αγροτικό ζήτημα έτσι όπως το βιώνουμε, να συμπαραταχθούμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες που κι αυτές υποφέρουν από τη βάναυση προσβολή του δικαιώματος σε μια καλύτερη ζωή, και να παλέψουμε για ένα δικαιότερο μέλλον, που θα μας δίνει τις προοπτικές της ελπίδας και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα με όλα όσα σας προανέφερα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό ενός μεγάλου μέρους της κτηνοτροφίας και της γεωργίας γενικότερα.

Με τη συμμετοχή μας, με τους καθημερινούς μας αγώνες, με τις πρωτοβουλίες, τις παρεμβάσεις, τις κινητοποιήσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Δεν θα το επιτρέψουμε».

Έχει διαβαστεί 489 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 30 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 14 ως 23 °C
Άνεμος ΝΑ 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 31 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 15 ως 23 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 537 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)