Δευτέρα, 17 Μάι, 2021

  • Σημεία των καιρών…
  • Νάουσα: Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/5
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό
  • Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού!
  • Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid σε Νάουσα, Στενήμαχο,Επισκοπή και Λευκάδια
Σημεία των καιρών…1 Νάουσα: Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/53 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό4 Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού!5 Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid σε Νάουσα, Στενήμαχο,Επισκοπή και Λευκάδια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ισ­ραη­λι­νή αυ­το­ά­μυ­να…

8 παιδιά και 2 γυναίκες, στο σπίτι τους,νεκρά από ισραηλινό πλήγμα Δεν είχαν όπλα, δεν εκτόξευσαν ρουκέτες. Τα παιδιά σκοτώθηκαν την ώρα που φορούσαν τα καλά τους για την Έιντ αλ Φιτρ (έθιμο των Παλαιστινίων να φορούν καλά ρούχα στη διάρκεια της γιορτής αυτής που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού) Αυτή είναι η αυτ... Περισσότερα

Θοδωρής Παπακωνσταντίνου: «Δεν παύουμε ούτε λεπτό να παλεύουμε για τα προβλήματα των αγροτών»

από Η Άλλη Άποψη
Θοδωρής Παπακωνσταντίνου: «Δεν παύουμε ούτε λεπτό να παλεύουμε για τα προβλήματα των αγροτών»

* «Ο Βαγγέλης Μπούτας δικαιολογημένα ονομάστηκε στρατηγός του κάμπου»

 

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (Τρίτη 22/9) έδωσε ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας (μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων), στο δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα.

Στην αρχή αναφέρθηκε στον πρόσφατο «χαμό» του γνωστού στελέχους του αγροτικού κινήματος και του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα μιας και ήταν ένας από αυτούς που εκφώνησαν επικήδειο στην πολιτική του κηδεία στην ιδιαίτερη πατρίδα του (Μητρόπολη Καρδίτσας) χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό  «μεγάλη τιμή που του έκανε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, αν και είναι γνωστό ότι ανήκει σε διαφορετικό πολιτικό χώρο από τον εκλιπόντα». Και συνέχισε λέγοντας: «Η γνωριμία μας έγινε μέσα από σφοδρή δημόσια σύγκρουση και από αυτή την άποψη ο επικήδειος ήταν το δικό μου συγγνώμη γι’αυτό, ήταν στην κυριολεξία μία λύτρωση».

Αναφερόμενος στην αγωνιστική συμπόρευση μαζί του από 2016 τόνισε ότι ο Βαγγελής Μπούτας «σε χαλεπούς καιρούς συνέβαλε αποφασιστικά στην αγωνιστική ενοποίηση του αγροτικού κινήματος, στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις και των τελευταίων χρόνων» φέρνοντας ως παράδειγμα την είσοδο των τρακτέρ στην Αθήνα. «Ήταν αυτός που έβαλε τα θεμέλια της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων της μοναδικής μάχιμης, με δομή , ουσία και αγώνες, πανελλαδική οργάνωσης της αγροτιάς». Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του τόνισε ότι «ήταν άνθρωπος με αξιοπρέπεια, με καθαρό λόγο, γοητευτικός συνομιλητής, δίκαιος με τους καλούς και σκληρός με τους κακούς. Με σοφία και κατανόηση της ουσίας των προβλημάτων της αγροτιάς. Και με τους αγώνες μας κερδήθηκαν πολλά ας μην το ξεχνάμε. Δίκαια ονομάστηκε στρατηγός του κάμπου. Μακάρι να υπάρχουν άξιοι  συνεχιστές του έργου του».

Στη συνέχεια έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα αγροτικά προβλήματα σημειώνοντας ότι «ζούμε τις ίδιες καταστάσεις με αυτές των τελευταίων ετών. Πολλές εξαγγελίες , τίποτε όμως ουσιαστικό για τα αγροτικά προβλήματα». Αναφερόμενος στον ΕΛΓΑ τόνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις και αυτής της κυβέρνησης για να τον αλλάξει, ενώ παρατήρησε ότι «δεν εφαρμόζεται ακόμη και ο ίδιος αναχρονιστικός Κανονισμός π.χ για τις άκαιρες και έντονες βροχοπτώσεις». Άσκησε κριτική στον τρόπο αποζημίωσης της παραγωγής λέγοντας ότι «τα τελευταία χρόνια αντί για ουσιαστικές αποζημιώσεις έχουμε την καραμέλα και τα ψίχουλα του de minimis που και αυτά δίνονται με μεγάλη καθυστέρηση».

Για τη συνολική πολιτική στον αγροτικό τομέα, υπογράμμισε την έλλειψη σχεδιασμού για το μέλλον που θα πρέπει να υπάρχει, ενώ άσκησε κριτική στις ΚΑΠ που προηγήθηκαν και στην έλλειψη «ελληνοκεντρικής προσέγγισης». Καθώς και ότι «σε κάθε ΚΑΠ οι εκπρόσωποι  της χώρας μας δεν έβαζαν ζητήματα διατροφικής επάρκειας και ελληνικού μικροκλίματος». Οι μικρομεσαίοι αγρότες «θέλουν ασφαλές περιβάλλον για την παραγωγή τους και τιμές για τα προϊόντα τους, όμως με την πολιτική που ακολουθεί και η Ε.Ε η γη πηγαίνει στα χέρια των μεγάλων».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδιαρθρώσεων «θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι μελέτες του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων της Νάουσας», αλλά και στην ανάγκη «από διατροφική άποψη ο λαός και ο τόπος να σταθεί στα πόδια του».

Για το ροδάκινο σημείωσε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει αναρχία στην παραγωγή του» , ενώ για τις τιμές εκτίμησε ότι «το συμπύρηνο κινήθηκε στα ίδια επίπεδα, τα νεκταρίνια πήγαν καλύτερα, ενώ το «χνουδάτο» δεν πήγε καλά». Αναφέρθηκε επίσης και «στη ζάχαρη και τους τευτλοπαραγωγούς που έπαθαν στραπάτσο». Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Ημαθία έχει τεράστιες δυνατότητες, χρειάζεται όμως για την αξιοποίησή της, σχεδιασμός, πρόγραμμα, διαφορετική πολιτική», ενώ απαντώντας για τα αγωνιστικά σχέδια του Συλλόγου και της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων υπογράμμισε: «Οι κινητοποιήσεις μας δεν έχουν εθιμοτυπικό χαρακτήρα και μόνο κάποιες χρονικές περιόδους όπως μας κατηγορούν. Για παράδειγμα πρόσφατα κάναμε κινητοποιήσεις για τον ΕΛΓΑ στη Βέροια και σε μια σειρά άλλες περιοχές της χώρας συντονισμένα. Δεν παύουμε ούτε λεπτό να παλεύουμε για τα αγροτικά προβλήματα.»

Έχει διαβαστεί 375 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 27 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 27 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 176 επισκέπτες και 0 μέλη.