Τετάρτη, 07 Ιούν, 2023

  • Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη
  • ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς
  • Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ
  • Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου
  • Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων
Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη1 ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς3 Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ4 Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου5 Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περί "Πλεύσης"

Περί "Πλεύσης"

«Το ζήτημα είναι να είμαστε στη Βουλή για να σταματάμε πράγματα. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια και δεν έχει κάνει πράγματα, δεν είναι ζήτημα να λέμε ένα όχι για να καταγράφεται. Εγώ 6 μήνες στη Βουλή και τους έκανα άνω κάτω». Αυτά έλεγε σήμερα σε μια ακόμα φιλόξενη «prime time» εκπομπή η Κωνσταντοπούλου.Και όντως μόλις σε ένα εξάμηνο στη Βουλ... Περισσότερα

Τι καταγγέλλει το ΠΑΜΕ σχετικά με το Εργατικό Κέντρο Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Τι καταγγέλλει το ΠΑΜΕ σχετικά με το Εργατικό Κέντρο Βέροιας

Με αφορμή το προγραμματισμένο συνέδριο της ΓΣΕΕ το πρωί της Παρασκευής, 21/2/2020, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ αποτελούμενη από τους Γιώργο Πέρρο, Γιάννη Τασιούλα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και Νίκο Μαυροκέφαλο, Μέλος της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειο Πλιώτα, ενόψει του επικείμενου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Στη συνάντηση αυτή, η αντιπροσωπεία αναφέρθηκε στις παραβιάσεις του νόμου και του καταστατικού από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που αποσκοπεί στη συμμετοχή «νόθων» αντιπροσώπων κι εργοδοτών στο Συνέδριο. Στο σχετικό εξώδικο αναφέρονται τα παρακάτω για το Εργατικό Κέντρο Βέροιας:

«…8. Από τις αρχαιρεσίες του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας», που έλαβαν χώρα την 20/1/2018, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 6 τακτικοί και 1 αναπληρωματικός αντιπρόσωπος για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Δημήτριος Ταχματζίδης, 2) Ελένη Ατσάλου, 3) Βασίλειος Αδάμ, 4) Στυλιανή Μπαρμπαρούση, 5) Κορνηλία Φουτσιτζόγλου και 6) Απόστολος Λουκανόπουλος και ως αναπληρωματικός αντιπρόσωπος εξελέγη ο Αναστάσιος Ιγνατιάδης. Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου, αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε.

Ειδικότερα: Στην δύναμη του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ανήκουν 24 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτού για την ΓΣΕΕ. Στις πρωτοβάθμιες αυτές συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπεριλαμβάνεται και το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Ψύξης – Διαλογής – Κονσερβοποιίας- Ο ΑΓΩΝΑΣ». Από το από 20/1/2018 Ειδικό Πρακτικό Αρχαιρεσιών εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου – Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για τα Συνέδρια της ΓΣΕΕ (σελίδα 8, στοιχείο 21 αυτής), αλλά και από το από 4-5-6-7/7/2016 Πρακτικό Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και των άλλων οργάνων του ως άνω πρωτοβάθμιου Σωματείου, προκύπτει ότι επί συνόλου 3.525 67 οικονομικά τακτοποιημένων μελών του, φέρεται να ψήφισαν όλα δήθεν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του, ήτοι 3.525 μέλη. Ωστόσο, από το πρωτόκολλο ψηφοφορίας που επισυνάπτεται στο από 4-5-6-7/7/2016 Πρακτικό Αρχαιρεσιών του ως άνω πρωτοβάθμιου Σωματείου («Σωματείο Ψύξης – Διαλογής – Κονσερβοποιϊας- Ο ΑΓΩΝΑΣ»), προκύπτει ότι το εν λόγω πρωτόκολλο ψηφοφορίας ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ από τους 3.525 φερόμενους ως ψηφίσαντες, ενώ ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας αναγράφεται μόνο για ελάχιστους από τους φερόμενους ως ψηφίσαντες, κατά παράβαση των διατάξεων των Νόμου 1264/1982 (άρθρα 11 και 13 του Νόμου αυτού). Περαιτέρω, εάν πράγματι υποθέσουμε ότι όντως ψήφισαν 3.525 μέλη στις αρχαιρεσίες του ως άνω πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου, δηλαδή εάν υποθέσουμε ότι ψήφισε το σύνολο των φερόμενων ως οικονομικά τακτοποιημένων μελών του, με βάση τον αριθμό των ψηφισάντων του και το μέτρο εκλογής των αντιπροσώπων, που καθορίζεται από το καταστατικό του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας (1 αντιπρόσωπος ανά 30 ψηφίσαντες) θα έπρεπε κανονικά να εκλέξει 117 αντιπροσώπους για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας. Ωστόσο, όπως προκύπτει τόσο από το από 20/1/2018 Ειδικό Πρακτικό Αρχαιρεσιών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου – Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων του για τα Συνέδρια της ΓΣΕΕ (σελίδα 8, στοιχείο 21), όσο και από το από 4-5-6-7/7/2016 Πρακτικό Αρχαιρεσιών του σωματείου με την επωνυμία: «Σωματείο Ψύξης – Διαλογής – Κονσερβοποιϊας- Ο ΑΓΩΝΑΣ», το εν λόγω σωματείο εξέλεξε μόλις οκτώ (8) αντιπροσώπους για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας, αντί για 117 αντιπροσώπους, όπως θα έπρεπε με βάση τον υποτιθέμενο αριθμό ψηφισάντων του. Τυχόν ισχυρισμός δε, ότι δεν υπήρχαν άλλοι –πέραν των 8- υποψήφιοι για αντιπρόσωποι στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας, προσκρούει καταφανώς και αδιαμφισβήτητα στα διδάγματα της κοινής πείρας και της λογικής, 68 αφού δεν στέκεται στην λογική μέσα στους 3.525 φερόμενους ως ψηφίσαντες, να μην βρέθηκαν περισσότεροι από οκτώ (8) υποψήφιοι αντιπρόσωποι του ως άνω σωματείου για το Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας.

Το γεγονός λοιπόν, ότι στην δύναμη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας -από το οποίο και με βάση την δύναμή του εξελέγησαν οι παραπάνω αντιπρόσωποι για την Γ.Σ.Ε.Ε.-, έχουν συμπεριληφθεί οι 3.525 φερόμενοι ως ψηφίσαντες στο ως άνω πρωτοβάθμιο σωματείο και σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας, συμμετείχαν μόλις 8 αντιπρόσωποι αντί των 117 που –με βάση τους φερόμενους ως ψηφίσαντες- θα έπρεπε να εκλέξει το ως άνω πρωτοβάθμιο σωματείο, αλλοιώνει καταφανώς την σύνθεση του Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας και όλες εν γένει τις αποφάσεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εκλογή αντιπροσώπων του εν λόγω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.

Στην περίπτωση δε, που οι πραγματικά ψηφίσαντες του ως άνω πρωτοβάθμιου Σωματείου δεν είναι 3.525, αριθμός που ισούται με τον αριθμό των ταμειακά εντάξει μελών του σωματείου, επίσης αλλοιώνεται το αποτέλεσμα των αποφάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του αριθμού των αντιπροσώπων του για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., αφού στην δύναμή του (δηλαδή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας) υπολογίζεται ένας τεράστιος αριθμός ψηφισάντων μελών πρωτοβάθμιου σωματείου, που καταφανώς δεν είναι ο αληθινός. Συνεπώς, με βάση την αλλοίωση του αριθμού και της σύνθεσης των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., η συμμετοχή των αντιπροσώπων του (Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας) σε αυτό (Συνέδριο της ΓΣΕΕ) είναι παράνομη και αντικαταστατική. Ως εκ τούτου πρέπει να αποκλεισθούν άπαντες οι αντιπρόσωποι του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου από την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ και την λήψη των εν γένει αποφάσεών του (Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.).»

Έχει διαβαστεί 458 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 08 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 28 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 09 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 28 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 260 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)