Δευτέρα, 17 Μάι, 2021

  • Σημεία των καιρών…
  • Νάουσα: Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/5
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό
  • Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού!
  • Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid σε Νάουσα, Στενήμαχο,Επισκοπή και Λευκάδια
Σημεία των καιρών…1 Νάουσα: Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/53 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό4 Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού!5 Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid σε Νάουσα, Στενήμαχο,Επισκοπή και Λευκάδια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ισ­ραη­λι­νή αυ­το­ά­μυ­να…

8 παιδιά και 2 γυναίκες, στο σπίτι τους,νεκρά από ισραηλινό πλήγμα Δεν είχαν όπλα, δεν εκτόξευσαν ρουκέτες. Τα παιδιά σκοτώθηκαν την ώρα που φορούσαν τα καλά τους για την Έιντ αλ Φιτρ (έθιμο των Παλαιστινίων να φορούν καλά ρούχα στη διάρκεια της γιορτής αυτής που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού) Αυτή είναι η αυτ... Περισσότερα

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Βορίδη στην Βέροια για τα αγροτικά προβλήματα

από Η Άλλη Άποψη
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Βορίδη στην Βέροια για τα αγροτικά προβλήματα

Με αφορμή την επίσκεψη του Μ. Βορίδη στην Βέροια- στην οποία δεν προσκληθήκαμε ως ΜΜΕ- παρουσιάζουμε ρεπορτάζ όπως καταγράφτηκε από το https://www.veriotis.gr  προς ενηνμέρωση των αναγνωστών μας.

Για το θέμα των de minimis - Σαφής εικόνα για την Ημαθία τέλη 2019 - αρχές 2020

Με τα de minimis έχουμε αντικειμενικούς και οικονομικούς περιορισμούς. Σε εθνικό επίπεδο, τα αιτήματα για τα de minimis είναι 90.000.000€ - 95.000.000€. Είναι ξεκάθαρο πως αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν (περιορισμός από ευρωπαϊκό κανονισμό και όχι κυβέρνησης) και πρέπει να βάλουμε τα αιτήματα σε μια σειρά, γιατί αν ξεπεραστεί θα προχωρήσουμε σε ανάκτηση. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα σας ενημερώσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για την περιοχή.

Η Ημαθία έχει πάρει πολλά de minimis και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Τα τελευταία 7 χρόνια το 9% του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ έχουν έρθει στην Ημαθία για συγκεκριμένη καλλιέργεια. Τα deminimis δεν είναι λύση. Πρέπει να δοθεί μια ριζικότερη.

Οι δηλώσεις ΟΣΔΕ «κολλάνε» τις αποζημιώσεις - Μόνη λύση η προκαταβολή

Σε ένα θέμα τεχνικού χαρακτήρα που καθυστερεί τις αποζημιώσεις αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας πως αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το κομμάτι των γεωπόνων του ΕΛΓΑ και της επαλήθευσης, όσο η επαλήθευση με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, σημειώνοντας πως η μόνη λύση που βλέπει είναι η προκαταβολή και στη συνέχεια η εκκαθάριση. Κάτι που θέλει νομοθετική αλλαγή.

Για την κατάσταση στον ΕΛΓΑ

Σχετικά με το τι παρέλαβε η κυβέρνηση στον ΕΛΓΑ και την τωρινή κατάσταση, ανέφερε πως φέτος είναι «μέσα» 43.000.000€, ενώ πέρυσι 53.000.000€, ανάλογα και πρόπερσι. Αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί. Όταν τελειώσω με αυτά που θέλω να κάνω με τον ΕΛΓΑ, θα υπάρχει συμψηφισμός και προκαταβολή. 

 

«Χρειάζομαι 1 με 1,5 χρόνο για αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ» - Τι περιλαμβάνει

Φαντάζομαι έναν ΕΛΓΑ όπου ο συνδυασμός ΕΛΓΑ και ιδιωτικής ασφάλισης θα δημιουργεί ένα ασφαλιστικό προϊόν και θα μου επιτρέπει να σας δίνω προκαταβολή την ώρα που γίνεται η ζημιά και την κουμπώνω στο τέλος με την εκκαθάριση. Θα μπορώ να συμψηφίζω τυχόν πρόβλημα με την καταβολή ασφαλιστικής εισφοράς και να έχω έναν αξιόπιστο μηχανισμό για μεγαλύτερες καλύψεις σε ζημίες που σήμερα δεν καλύπτονται. Θα ζητηθούν όμως και πράγματα από την πλευρά σας, οι λεγόμενες καλές καλλιεργητικές πρακτικές, π.χ. αντιχαλαζική προστασία στο ροδάκινο με χρήματα από πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. 

Χρειάζομαι 1 με 1,5 χρόνο για να μπορέσω να αναδιαρθρώσω τον ΕΛΓΑ. Μέχρι τότε θα κάνουμε ό, τι μπορούμε. 

Εργοστάσιο Ζαχάρεως - Αλλαγή καλλιέργειας για τους τευτλοπαραγωγούς

Σχετικά με το εργοστάσιο ζαχάρεως στη Πλατύ, είπε πως το Υπουργείο έχει κάνει ό, τι μπορούσε, κρατώντας ανοιχτή τη συνδεδεμένη. Οι συνεννοήσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων και της Πειραιώς που γίνονται δεν είναι δική μας δουλειά, ούτε της κυβέρνησης, που υπερέβαλλε εαυτόν, καθώς δεν έχει ρόλο στις διαπραγματεύσεις. 

Πριν πάω στη λογική της αλλαγής καλλιέργειας θέλω να τελειώσει το θέμα και να βρεθεί λύση για τη βιομηχανία ζάχαρης. Γιατί αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης. Η εικόνα που μας δίνουν από τις διαπραγματεύσεις είναι ότι θα καταλήξουν και οι ενδιαφερόμενοι θα πάρουν την παραγωγή.

Έχει διαβαστεί 97 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 27 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 27 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 169 επισκέπτες και 0 μέλη.