Κυριακή, 01 Αύγ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/8
  • Ουραγοί…
  • ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Στο ξέσπασμα του Θ. Ιακωβίδη αποτυπώνεται η πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία αθλητών και αθλητριών
  • Κάποτε και τώρα...
  • Ενημέρωση για δωρεάν rapid tests στη Νάουσα από τον ΕΟΔΥ
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 653)
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/81 Ουραγοί…2 ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Στο ξέσπασμα του Θ. Ιακωβίδη αποτυπώνεται η πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία αθλητών και αθλητριών3 Κάποτε και τώρα...4 Ενημέρωση για δωρεάν rapid tests στη Νάουσα από τον ΕΟΔΥ5 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 653)6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αύξηση 300% καμένων εκτάσεων και 160% δασικών πυρκαγιών το 2021, μέχρι στιγμής!

Η χώρα καίγεται και η “επιφυλακή του κρατικού μηχανισμού” δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει τη πύρινη λαίλαπα. Η Ελλάδα βιώνει το χειρότερο εξάμηνο καταστροφών από πυρκαγιές κι αυτό δεν είναι δημοσιογραφική εκτίμηση ή κριτική της αντιπολίτευσης. Είναι επιστημονική διαπίστωση που υποστηρίζεται από στοιχεία. Γι΄ αυτή τη τεράστια καταστρ... Περισσότερα

Τ.Χαλκίδης: «Πιστεύω ότι η σύσκεψη για το ροδάκινο με όλους τους φορείς και τον ΥΠΑΑΤ θα γίνει.»

από Η Άλλη Άποψη
Τ.Χαλκίδης: «Πιστεύω ότι η σύσκεψη για το ροδάκινο με όλους τους φορείς και τον ΥΠΑΑΤ θα γίνει.»

Η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή υπήρξε το κώλυμα, το οποίο επικαλέστηκε ο ΥΠΑΑΤ, κ. Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΣΓ Βέροιας και ο λόγος της αναβολής της προγραμματισμένης για χθες στις 6 μ.μ. σύσκεψης όλων των φορέων που εμπλέκονται με το ροδάκινο, στο Δημαρχείο της Βέροιας. Αλλά, όπως ανέφερε ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, φιλοξενούμενος στη εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ" στις 24/1 του Ράδιο Αιχμή-102,8 FM, που παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης, «η σύσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία, η οποία και θα ανακοινωθεί στον τύπο. Τώρα αυτό που θέλω να επισημάνω και να τονίσω επί του παρόντος είναι ότι σήμερα που μιλάμε, δεν ξέρουμε ποιά θα είναι η τιμή στο συμπύρηνο τη φετινή χρονιά. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε ο κ. Αποστόλου και έβαζε μια τιμή στο συμπύρηνο και έλεγε καλά είναι. Καλά γι' αυτόν, για εμάς όχι. Ξέχωρα, πάντως, από την τιμή στο συμπύρηνο ροδάκινο, θέλουμε να ξέρουμε από τώρα για το πως θα εξελιχθεί αυτό και αν θα έχει ποιότητα».

Σ' ό,τι αφορά και πάλι στην εν λόγω αναβληθείσα σύσκεψη, ο Τάσος Χαλκίδης κατέστησε σαφές πως «όλοι οι φορείς, οι οποίοι και είχαν κληθεί να πάρουν μέρος, θα πρέπει να πάρουμε μια απάντηση ήδη για τις τιμές, όπως βέβαια μια απάντηση για το πετρέλαιο, το ασφαλιστικό και για όλα τα θέματα φυσικά. Υπήρξαν ζημιές στα ακτινίδια και τα συμπύρηνα και δεν πήραμε αποζημιώσεις, ενώ για τα νεκταρίνια και τα επιτραπέζια πήραμε... ψίχουλα. Οπότε στη σύσκεψη αυτή που θα πραγματοποιείτο θα βάζαμε όλα τα θέματα ενώπιον του κ. Υπουργού, για τα οποία και θα κοιτούσαμε να μας δώσει λύσεις».

Πέρα από την αναβολή της συγκεκριμένης σύσκεψης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας έκρινε συνεργάσιμο τον κ. Βορίδη, σημειώνοντας ότι «με πήρε, μάλιστα, προσωπικά τηλέφωνο στις 15:15 την Πέμπτη, για να μου πει πως δεν θα μπορούσε να έρθει και να πάρει μέρος σ' αυτή τη σύσκεψη με όλους τους φορείς του ροδάκινου. 'Όμως μου είπε ότι θέλει να επικοινωνούμε και ότι ζήτησε να έρθει εδώ στη Βέροια και να γίνει τελικά η σύσκεψη αυτή σε μια ημερομηνία που θα καθορισθεί εκ νέου. Είναι προς τιμήν του κ. Βορίδη το να ζητά να παρίσταται σε μια σύσκεψη για το ροδάκινο και να δώσει λύσεις. 'Όχι μόνο γι' αυτό βέβαια, αλλά και σε θέματα με φρούτα της περιοχής μας γενικότερα. Εγώ, λοιπόν, πιστεύω ότι η εν λόγω σύσκεψη θα γίνει και θα είναι μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά για τον τόπο μας».

Κοντά σ' όλα αυτά, ο Τάσος Χαλκίδης έθεσε εκ νέου και πάλι «το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τους μετακλητούς εργάτες γης, στο οποίο και θα πρέπει να δοθεί μια λύση. Γιατί έτσι όπως πάει, σε λίγο δεν θα έχουμε αγρότες γης...»

Ο ίδιος δε προανήγγειλε πως ο ΑΣΓ Βέροιας θα δώσει το παρών την 1η Φεβρουαρίου στα εγκαίνια της έκθεσης «Agrotica», στη Θεσσαλονίκη, «για να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο για τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος», ενώ περνώντας στον ΕΛΓΑ, έπειτα από σχετικό δημοσιογραφικό ερέθισμα, έβαλλε και πάλι επιτακτικά το ζήτημα της αλλαγής του Κανονισμού του ασφαλιστικού οργανισμού, «για να μπορεί ο αγρότης να πληρώνεται όλο το βασικό ποσό της αποζημίωσης. Δεν μπορεί να παίρνουμε μόνο το 60% της αποζημίωσης και να περιμένουμε μετά να πάρουμε το υπόλοιπο ποσό; Επ’ αυτού, λοιπόν, κρίνεται άκρως απαραίτητο να γίνονται έγκαιρα οι εκτιμήσεις και να βγαίνουν γρήγορα τα πορίσματα, ώστε να ξέρει ο αγρότης τι θα πάρει και όχι να περνάει ο καιρός και να μην ξέρει τι τελικά αποζημίωση θα πάρει;»

 Επιπλέον, ο Τάσος Χαλκίδης έθεσε και ένα άλλο ζήτημα, αυτό της Κλιματικής Αλλαγής. «Φταίνε οι αγρότες για την κλιματική αλλαγή; Όχι φυσικά. Οπότε δεν πρέπει να αποζημιωθούμε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία πλήττουν καταστροφικά τις παραγωγές μας;»

Τέλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας ρωτήθηκε και για τη στάση των τοπικών αρχών πάνω στα ζητήματα των αγροτών.

«Πάνω σ' αυτό μπορώ να σας πω ότι ο Δήμαρχος κ. Βοργιαζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης, το Επιμελητήριο Ημαθίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας δια της προέδρου του κ. Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου, σ' όσες κινητοποιήσεις προβήκαμε, ήταν κοντά μας. Άλλωστε, δεν ζητάμε τα παράλογα, τα αυτονόητα θέλουμε να γίνουν. Γιατί, αν δεν έχουν χρήματα οι αγρότες, δεν μπορούν να έχουν και οι έμποροι της πόλης».

Έχει διαβαστεί 156 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1 μποφόρ

Δευτέρα, 02 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 30 ως 41 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 03 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 29 ως 39 °C
Άνεμος ΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 254 επισκέπτες και 0 μέλη.