Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Τ.Ο ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

από Η Άλλη Άποψη
Τ.Ο  ΗΜΑΘΙΑΣ  ΤΟΥ ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η  Τ.Ο   Ημαθίας  του  ΚΚΕ  εκφράζει   την  συμπαράστασή  της  στον δίκαιο   αγώνα  των  βιοπαλαιστών  αγροτών  και κτηνοτρόφων   του  Νομού   μας  που  βρίσκονται  σε  κινητοποιήσεις.

Το  υψηλό  κόστος παραγωγής  με  τις  αυξημένες τιμές  στο  ρεύμα , στο  πετρέλαιο  στα  αρδευτικά τέλη , στα αγροτικά  εφόδια  οδηγούν   τους  βιοπαλαιστές  αγροτοκτηνοτρόφους  να  μην  μπορούν   να καλύψουν  τα έξοδά  τους, να ζήσουν  τις οικογένειές  τους. Τους οδηγεί ουσιαστικά  στο   ξεκλήρισμα.

Ο  αγώνας  και τα αιτήματά  τους  αφορούν  την επιβίωσή  τους  και  σε  καμιά περίπτωση  δεν καλύπτονται από  τα μέτρα που  πρόσφατα  ανακοίνωσε  η  κυβέρνηση  καθώς είναι επανάληψη  ήδη  εξαγγελθέντων μέτρων  και   δεν προσφέρουν  καμιά  ανακούφιση  στα προβλήματά   τους.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας, τώρα πρέπει να δυναμώσουν τα μπλόκα και οι κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής. Καμιά αναμονή γιατί από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια έχουν χορτάσει αυτά τα χρόνια. Μόνο όταν οι αγρότες βγήκαν στο δρόμο και διεκδίκησαν το δίκιο τους, είδαν «άσπρη μέρα», πήραν μια ανάσα. 

Ο αγώνας   τους  αφορά  όλους  τους εργαζόμενους και  τα λαϊκά  στρώματα , γιατί   τα προϊόντα  που  παράγουν  φτάνουν  πανάκριβα  στο ράφι   εξαιτίας  της   πολιτικής  που  εφαρμόζεται.

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι  του Νομού  μας έχουν εμπειρία και γνωρίζουν πολύ καλά ότι το δίκιο τους θα κριθεί στα μπλόκα του αγώνα. Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματά τους και συμβάλλει με τις δυνάμεις του στον πανελλαδικό συντονισμό της πάλης τους. Οι εργατοϋπάλληλοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να συμπαραταχθούν σε αυτόν τον αγώνα, να αντισταθούν στην πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων, που εντείνει την εκμετάλλευση και την καταλήστευση του μόχθου τους από το  κεφάλαιο.

 

 

 


Έχει διαβαστεί 707 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 451 επισκέπτες και 0 μέλη.