Τρίτη, 07 Δεκ, 2021

  • Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης
  • Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ
  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ
  • Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός
  • Αστειότητες...
  • Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις εξοπλισμών
Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης1 Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ2 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ3 Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός4 Αστειότητες...5 Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις εξοπλισμών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η κερδοφορία της πατέντας στερεί το εμβόλιο από εκατομμύρια ανθρώπους

Τη μεγάλη διεθνή ανισομετρία στους εμβολιασμούς, θεραπείες και διαγνωστικά μέσα επανέφερε στην επιφάνεια η νέα παραλλαγή «Ομικρον» του κορονοϊού, μία ακόμα πλευρά στην αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας που μπαίνει εμπόδιο στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.Σε αυτό το πλαίσιο, για «ακραίες εμβολιαστικές διακρίσεις», που έχουν... Περισσότερα

ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: «Πάρτε μέτρα τώρα στους χώρους εργασίας και στα νοσοκομεία»

από Η Άλλη Άποψη
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: «Πάρτε μέτρα τώρα στους χώρους εργασίας και στα νοσοκομεία»

«Η Ημαθία και η Πέλλα δεν θα γίνουν "τάφοι" εν μέσω πανδημίας» τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Τομεακές Οργανώσεις Ημαθίας και Πέλλας του ΚΚΕ απαιτώντας τη λήψη μέτρων στους χώρους εργασίας και στα νοσοκομεία, όπου έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες κρούσματα.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η πανδημία συνεχίζει να αποκαλύπτει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τις χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και μέσα προστασίας στα νοσοκομεία σε Ημαθία και Πέλλα. Φαίνεται καθημερινά η τρομακτική έλλειψη στις δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας, όπου αυτές υπάρχουν ακόμα.

Ταυτόχρονα η πανδημία φέρνει στο προσκήνιο για ποιον πραγματικά ισχύει η "ατομική ευθύνη" και για ποιον όχι.

Τα εκατοντάδες κρούσματα στα εργοστάσια του "Παυλίδη", του "Κρόνου" αλλά και σε άλλους χώρους δουλειάς στην περιοχή μας φανερώνουν ότι "πρωτόκολλα" και μέτρα ασφαλείας πάνε περίπατο όταν πρόκειται να κερδίσουν οι βιομήχανοι. Έλεγχοι από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ούτε κατά διάνοια μιας και αυτοί είναι υποβαθμισμένοι και χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Κανένας από τους κατά τα άλλα λαλίστατους βουλευτές, δημάρχους και λοιπούς κολαούζους των εργοδοτών δεν λέει την παραμικρή κουβέντα για το ποιος έχει την ευθύνη για το ότι οι εργαζόμενοι πάνε στη δουλειά και δεν ξέρουν αν θα φύγουν όρθιοι ή θα καταλήξουν σε κρεβάτι covid-19.

Οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο: Κυβέρνηση και εργοδοσία

Ένοχη είναι η πολιτική που στο όνομα βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από τη ζωή των εργαζομένων. Είναι αυτή η πολιτική που η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα τη στηρίζουν με "χέρια και πόδια".

Ένοχη είναι η πολιτική αυτή που τα πρωτόκολλα για τους χώρους δουλειάς έγιναν "λάστιχο" όλο αυτό το διάστημα αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους. Τις συνέπειες αυτής της πραγματικότητας αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ημαθίας και της Πέλλας.

Ένοχη είναι η πολιτική της υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας και η συστηματική εμπορευματοποίηση της, από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Ό,τι όνομα κι αν είχαν οι αυτοί που κυβερνάνε (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Κυβερνήσεις συνεργασίας), ο καθένας με τη σειρά του υποβάθμισε το δημόσιο σύστημα Υγείας, προς συμφέρον της ιδιωτικής Υγείας και έφτασε στα έσχατα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, γυναίκα, νέε και νέα

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι:

-Παρά τα μεγάλα λόγια, ότι ο χρόνος, που κέρδισε ο λαός, κλεισμένος με την καραντίνα στο σπίτι, δεν αξιοποιήθηκε για να στηριχθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, που νοσεί. Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας εξακολουθούν να λειτουργούν υποστελεχωμένα. Δεν εξασφαλίστηκε η διενέργεια μαζικών τεστ για τον κορονοϊό στον πληθυσμό.

- Ότι στην περιοχή μας συνολικά η κατάσταση στην Υγεία είναι τραγική, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει κόσμος. Σε ένα μέρος με συνολικά περίπου 400.000 κατοίκους και στις δύο περιφερειακές ενότητες, με μεγάλες βιομηχανίες και εργοστάσια με αυξημένο κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων, τα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που υπάρχουν γι' αυτό τον πληθυσμό, πόσο μάλλον τώρα σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας. Οι παρεμβάσεις στη Βουλή που έχει κάνει το ΚΚΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Ημαθίας- Πέλλα αποτυπώνουν το μέγεθος.

- Ότι δεν υπάρχουν επαρκή ασθενοφόρα σε καμία από τις δύο περιφερειακές ενότητες. Για το οποιοδήποτε περιστατικό απαιτείται χρονοβόρα διαδικασία που ενέχει τον κίνδυνο απωλειών. Είναι πρόσφατο το παράδειγμα με το νεαρό που ξεψύχησε ένα τετράγωνο από το Νοσοκομείο της Νάουσας και δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει.

- Ότι τα εκατοντάδες κρούσματα στις βιομηχανίες της περιοχής δεν είναι αποτέλεσμα της "ατομικής ευθύνης" των εργαζομένων, αλλά οφείλονται στην έλλειψη ουσιαστικών μέτρων από την πλευρά της εργοδοσίας. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως στοιβάζονται οι εργαζόμενοι μέσα στα λεωφορεία κάνουν τα δρομολόγια για τα εργοστάσια της περιοχής.

Κανένας συμβιβασμός με τη βάρβαρη πραγματικότητα.

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στη μεγαλοεργοδοσία και στους δικούς τους ανθρώπους μέσα στο συμβιβασμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ημαθίας και της Πέλλας χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε:

Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των ΠΕ Ημαθίας και Πέλλας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης του λαού της περιοχής.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών των νοσοκομείων των δύο ΠΕ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επαρκή αριθμό ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ για όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε Ημαθία και Πέλλα.

Να γίνονται τα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης.

Αναρρωτικές άδειες σε όσους νοσούν και ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα.

Να παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας

Πλήρη προστασία όλων των ανέργων. Ειδικά για τους εργαζόμενους στα διαλογητήρια και συσκευαστήρια την ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας με 50 ένσημα».

Έχει διαβαστεί 286 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΒΒΔ 4-6 μποφόρ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 1 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-5 μποφόρ

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 266 επισκέπτες και 0 μέλη.