Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Τοπική οικονομία και ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Βέροιας με τη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

από Η Άλλη Άποψη
Τοπική οικονομία και ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Βέροιας με τη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας των Υπουργείων Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2024 ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, με τη Συντονίστρια του Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα ‘Έλενα Σώκου.

Η επίσκεψη της κας Σώκου μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ημαθίας, κ. Σταύρο Γιανναβαρτζή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών της πρώτης για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και τις πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αξία και τις δυνατότητες που υπάρχουν στα πεδία του πολιτισμού και του τουρισμού, μετά και την έναρξη λειτουργίας του αναστηλωμένου Ανακτόρου των Αιγών, καθώς οι τομείς αυτοί μπορούν να δώσουν περαιτέρω ώθηση και να γίνουν μοχλός τοπικής ανάπτυξης γύρω από το μνημείο παγκόσμιου ιστορικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης έθεσε τις προτεραιότητες της νέας θητείας για τη συνολική προβολή του θρησκευτικού και αρχαιολογικού πλούτου της Βέροιας. Όπως τόνισε, είναι απαραίτητη μία σειρά έργων υποδομής με σεβασμό στην ιστορία και το περιβάλλον, ενώ έθεσε το θέμα της αύξησης του αριθμού των κλινών προκειμένου να ανέβουν τα ποσοστά επισκεψιμότητας και διανυκτερεύσεων.

Από την πλευρά της, η κα Σώκου τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, -πέρα από τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση- και την ευκαιρία να αναπτυχθεί μία νέα πηγή εσόδων.

Στα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συνομιλίας κυριάρχησαν οι παρεμβάσεις στην Παλιά Πόλη της Βέροιας και οι καθυστερήσεις στα έργα του Βιοκλιματικού Πολιτιστικού Δικτύου Διαδρομών, το μέλλον των ιδιόκτητων κτιρίων στην παλιά πόλη, η νέα μελέτη για το Αρχοντικό Καραναστάση και η διακοπή χρηματοδότησης για τη δημιουργία Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Βέροιας κατέθεσε στην κα Σώκου και στον κ. Γιανναβαρτζή τον έντονο προβληματισμό του για τα πληθυσμιακά όρια που προβλέπονται σχετικά με ένταξη των πόλεων της περιφέρειας στο νέο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

 

 

 


Έχει διαβαστεί 327 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 314 επισκέπτες και 1 μέλος.