Χρηματοδότηση «πολεμικής οικονομίας», ένταση της φοροληστείας, «πάγωμα» δαπανών: Αυτό είναι το τρίπτυχο του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού του 2025, που φέρνει η κυβέρνηση για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή αυτήν τη βδομάδα.Και καθένα από τα παραπάνω, προερχόμενα από τα «μνημόνια των μνημονίων», που ενώνουν όλα τα κόμματα του κεφαλα... Περισσότερα
Τοποθέτηση προ ημερησίας διατάξεως του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας Ηλία Ιακωβίδη
από Η Άλλη Άποψη
Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τετάρτη και τις πλημμύρες σε όλη την έκταση του δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και στο κέντρο, φαίνεται για ακόμη μια φορά η σοβαρή έλλειψη σχεδιασμού και πρόληψης αυτών των φαινομένων. Και αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως η αντιπλημμυρική – αντισεισμική θωράκιση των πόλεων σε συνδυασμό με την συνολική οργάνωση της πολιτικής προστασίας περνάνε σε δεύτερη μοίρα μιας και βρισκόμαστε σε περικοπές διαρκείας από κρατικές δαπάνες για όλα αυτά.
Σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια αναφέρθηκα στις σχολικές μονάδες και τις κτηριακές εγκαταστάσεις, την στεγανότητα και την αντισεισμική θωράκιση τους, τελικά η βροχή της Τετάρτης μας αποκάλυψε πως δεν είναι όλα τα σχολεία στην ίδια κατάσταση κι ετοιμότητα.
Συγκεκριμένα στο Καμποχώρι, η κατάσταση στο σχολείο, την Τετάρτη, με την καταρρακτώδη βροχή, ήταν δραματική - η χειρότερη απ' όλα τα σχολεία όπως μου σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν έκει, νερό πλημμύρισε το διδακτήριο (μπήκε κάτω από την πόρτα της εισόδου, αλλά και από τη σκεπή, σε 3-4 σημεία, έσταζαν τα ταβάνια - έσταζε νερό μέχρι και από τα καλώδια του φωτιστικού, στο ταβάνι! Σε άλλα σχολεία πληροφορηθήκαμε ότι μπήκαν νερά από τα παράθυρα αλλά κι από τις στέγες λόγω το οτί τα λούκια ήταν βουλωμένα. Επίσης από την έκταση των φαινόμενων οι δρόμοι ,τα ισόγεια καταστήματα και οικείες γέμισαν νερό. Σε πολλά σημεία παρατηρήθηκε ότι τα φρεάτια διαφυγής ομβρύων υδάτων ήταν βουλωμένα. Με βάση τα πραπάνω δεν είναι αργά τώρα με την βοηθεία των διευθυντών των σχολείων οι σχολικές επιτροπές να καταγράψουν τυχόν ζημιές κι ελλείψεις και να αποκατασταθούν. Σε όποια σχολεία χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις . Σε συνεργάσια όλοι οι φορείς πολιτικής προστασίας με τον Δήμο για την πρόληψη αλλά κι αποφυγή των χειρότερων σε ανάλογες πιθανές καταστάσεις στο μέλλον.
2ο θέμα Για τις απαράδεκτες συνθήκες στο 2ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας
Βέροια, 23/11/2019
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η φοίτηση στο 2ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας, συνθήκες που δυσχεραίνουν στον μέγιστο βαθμό τόσο τους μικρούς μαθητές όσο και τις εργαζόμενες νηπιαγωγούς.
Πιο συγκεκριμένα σε ένα κτήριο που η πρόβλεψη είναι για 2 αίθουσες διδασκαλίας, με ευθύνη του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, στοιβάχθηκαν στην κυριολεξία σχεδόν 80 νήπια και προνήπια σε 4 τμήματα, με συνέπεια να δεσμευθούν και να χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας τόσο το γραφείο των συναδέλφων νηπιαγωγών αλλά και ο προθάλαμος (χολ) του κτηρίου!
Καλούμε τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας αντί να ωραιοποιεί την κατάσταση – όπως έπραξε – χωρίς μάλιστα αντίλογο! - κατά τη συνάντησή του με το Προεδρείο του ΣΕΠΕ Ημαθίας, να πάρει όλα τα μέτρα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση μίσθωση του απαραίτητου χώρου.
Κλείνοντας μια κουβέντα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ένα πρόβλημα το οποίο συνεχώς γιγαντόνεται κα θα το έχουμε μπροστά μας. Το προηγούμενο διάστημα επισκέφτηκα δυο φορές την δομή που εδρεύει στον δήμο μας. Την μια με τον βουλευτη του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη για ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην δομή και την δεύτερη με το εργατικό κέντρο Νάουσας , την ΟΓΕ Ημαθίας και άλλους φορείς που συλλέξαν και παρέδωσαν φάρμακα. Πραγματικά δεν βρίσκω λόγια πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μιλάμε για ανθρώπους κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει κι οι συνθήκες «φιλοξενίας» να είναι ανθρώπινες. Στα 657 άτομα τα 226 είναι παιδιά! Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός που έλαβε χώρα στην δομή φιλοξενίας στην Βέροια όπου κάποιοι πήγαν κι έκοψαν κολώνες της ΔΕΗ κι άφησαν χωρίς ηλεκτρισμό ανθρώπους, ανάμεσα σε αυτούς γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.