Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Μέρες γιορτινές στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας!!!
  • Απειλούνται οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης, συνάντηση εργαζομένων με το Δήμαρχο Βέροιας
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!
  • Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες
  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
Μέρες γιορτινές στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας!!!1 Απειλούνται οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης, συνάντηση εργαζομένων με το Δήμαρχο Βέροιας2 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!3 Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια4 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες5 Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Τριάμισι χαμένα χρόνια για την Ημαθία και την χώρα

από Η Άλλη Άποψη
Τριάμισι χαμένα χρόνια για την Ημαθία και την χώρα

Το 2022 κλείνει με μια βαθιά κρίση δημοκρατίας, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια πραγματική οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Από τη μία οι ακραίες τιμές στην ενέργεια και τα είδη πρώτης ανάγκης. Από την άλλη η διάλυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. 

 Ο Προϋπολογισμός του 2023 είναι η πολιτική σφραγίδα της ΝΔ για την συνέχιση των αδικιών και του πολλαπλασιασμού των αδιεξόδων για την πλειονότητα των πολιτών. Για τα εκρηκτικά υπερκέρδη και τη συγκέντρωση πλούτου σε πολύ συγκεκριμένους κλάδους και ολιγοπωλιακά συμφέροντα. Αλλά και για την βίαιη φτωχοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, των μεσαίων και των χαμηλότερων στρωμάτων.

 • Ο πρωτογενής τομέας οφείλει να πρωτοστατεί στο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας. Αντ´ αυτού, όπως φανερώνει και ο Προϋπολογισμός του 2023, η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί αγρότες και κτηνοτρόφους στην πτώχευση.

 • Ως πολίτες και ως προϋπολογισμός πληρώνουμε τα περισσότερα στις εταιρίες ενέργειας, από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Πρώτες θέσεις στην τιμή βενζίνης, πρώτοι στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος σχεδόν όλο το έτος, πρώτοι στην τιμή ενέργειας προ φόρων & επιδοτήσεων για όλο το πρώτο εξάμηνο του έτους, πρώτες θέσεις στον ενεργειακό πληθωρισμό. 
Η κυβέρνηση παρενέβη αργοπορημένα, πρόχειρα και αποτυχημένα. Νομιμοποίησε τα υπερκέρδη, ενώ δεν έχει φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ από τα υπερκέρδη 2,2 δισ. ευρώ προ Ιουνίου του 2022. 

 • Η ακρίβεια σε είδη διατροφής και βασικά αγαθά καλπάζει. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ξεπερνά το 15% τον Νοέμβριο, κάνοντάς τα απλησίαστα. Η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει το ΦΠΑ, σωρεύοντας φορολογικά έσοδα. Ουσιαστικά, κλέβει από νοικοκυριά και παραγωγικούς φορείς, ώστε ο πλούτος να επιστραφεί στα ολιγοπώλια και να συντηρηθεί ο κύκλος της αισχροκέρδειας.

 • Τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα μέχρι 750 ευρώ έχασαν έως και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Από τον Απρίλιο του 2022 και μετά ο κατώτατος μισθός έχει χάσει το 19% της αγοραστικής του δύναμης. Ο πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 12% μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2022.

 • Η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών βρίσκεται σε δραματική κατάσταση. Αυτή τη στιγμή τα funds ελέγχουν 700.000 ακίνητα και εν πλήρη ασυδοσία κοινοποιούν πλειστηριασμούς ακόμη και για ευτελή ποσά.

 Η κυβέρνηση νομοθέτησε με μόνη μέριμνα τη ρευστοποίηση της περιουσίας των πολιτών. Το κυριότερο, νομοθέτησε ώστε να μπορούν να γίνονται πλειστηριασμοί χωρίς να έχει γίνει καμία πρόταση ρύθμισης στον οφειλέτη. Και μάλιστα, να μη φορολογούνται τα κέρδη των funds από αυτές τις διαδικασίες. Η πολιτική υπέρ ολιγοπωλίων, η πολιτική ανισοτήτων και αδικιών αποτυπώνεται παντού.

 

• Τα χρέη των πολιτών καθόλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΝΔ αυξάνονται σε όλα τα επίπεδα. Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, νέα γενιά κόκκινων δανείων. Αύξηση σχεδόν 38 δις επί των ημερών ΝΔ.

 Δεν υπάρχει απλώς ευθύνη πολιτική, υπάρχει στρατηγική.
Αυτή η κυβέρνηση φέρει ένα ειδικό στίγμα, κυβερνά αντικοινωνικά, με αλαζονεία, και αυτό θα συνεχίσει να κάνει:
● Δεν προβλέπει καμία πραγματική, ρυθμιστική παρέμβαση στην αγορά ενέργειας για μείωση του κόστους  ενέργειας.
● Δεν έχει καμία πρόβλεψη μείωσης των έμμεσων φόρων στα τρόφιμα και τα καύσιμα.
● Δεν έχει καμία πρόβλεψη για αύξηση μισθών στο Δημόσιο Τομέα που είναι καθηλωμένοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
● Δεν έχει πρόβλεψη για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ έχει τρωθεί δραματικά η αγοραστική του δύναμη.
● Προβλέπει μείωση των δαπανών για την υγεία, μείωση των δαπανών για την κοινωνική πρόνοια.

 Όσες μισές αλήθειες κι αν χρησιμοποιηθούν, όσα ψέματα, όση κακοποίηση των στοιχείων κι αν γίνει, η κοινωνική πραγματικότητα δεν κρύβεται.
Ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι πολίτες ζητούν προοδευτική αλλαγή και θα ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης στην πράξη.

Με εκτίμηση,

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 2015-2021

Έχει διαβαστεί 569 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 275 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)