Τετάρτη, 24 Ιούλ, 2024

  • Φουρτούνες
  • Επαινοι...
  • Ο «πήχης»
  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
  • Γιορτή Πίτας στο Σέλι
  • Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»
Φουρτούνες1 Επαινοι...2 Ο «πήχης»3 Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»4 Γιορτή Πίτας στο Σέλι5 Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

40 χρόνια...

40 χρόνια...

Αλλα ...40 χρόνια «αποφασιστικής προώθησης» αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα θα απαιτηθούν για να διασφαλίσει η Ελλάδα «την ευημερία της» και να επιστρέψει σε δημόσιο χρέος 60% του ΑΕΠ. Τα παραπάνω ξεκαθαρίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδας, σε ένα σαφές μήνυμα προς τον λαό ότι οι θυσίες δίχως τέ... Περισσότερα

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Βεργίνας

από Η Άλλη Άποψη
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Βεργίνας

Την Παρασκευή 19 Απριλίου στα γραφεία Διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας (ΔΕΥΑΒ) επί της οδού Κεντρικής 203  στη Βέροια, υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ της επιχείρησης κο Στέργιο Διαμάντη και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου  εταιρίας  Πολυζώης Νίκος Α.Ε, η σύμβαση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Λ) ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΕΡΓΙΝΑΣ», προϋπολογισμού 1.959.467,31€ χωρίς ΦΠΑ και 2.429.739,46€ με ΦΠΑ.


Η Τεχνική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΒ εκπόνησε την μελέτη του έργου, στο πλαίσιο της ενταγμένης πράξης «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020» και αποτελεί το 2ο υποέργο, με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Λ) ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΕΡΓΙΝΑΣ και προβλέπει τα εξής:

           Η επεξεργασία των λυμάτων θα γίνεται με τη μέθοδο των βιοαντιδραστήρων μεμβράνης (Membrane Bioreactor Technology, MBR), οι οποίοι συνδυάζουν την βιολογική επεξεργασία με την τεχνολογία μεμβρανών. Με τη μέθοδο αυτή, επιτυγχάνεται υψηλή απόδοση σε ένα μόνο στάδιο αντικαθιστώντας το συμβατικό σύστημα που αποτελείται από δεξαμενή αερισμού, καθίζησης και μονάδα φίλτρανσης.

           Το σύστημα επεξεργασίας λυμάτων θα είναι δυναμικότητας 590m3/ημέρα.

           Η ΔΕΥΑ Βέροιας θα εξασφαλίσει την ηλεκτροδότηση του συγκροτήματος με ανάλογη τριφασική παροχή ρεύματος.

           Η κατασκευή της Ε.Ε.Λ. θα επιτρέψει τον πλήρη έλεγχο του οργανικού φορτίου των ανεπεξέργαστων λυμάτων. Με τη λειτουργία της θα εξασφαλιστεί η εναρμόνιση της εκροής με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Αυτονόητες θεωρούνται οι θετικές επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή.

           Όλες οι παραπάνω εργασίες θα εκτελεστούν εντός του αγροτεμαχίου 891 του αγροκτήματος Παλατιτσίων το οποίο παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την κατασκευή της Ε.Ε.Λ.

           Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και λειτουργία του έργου είναι 12 μήνες.


Έχει διαβαστεί 1105 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 393 επισκέπτες και 0 μέλη.