Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023

  • Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών
  • ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια
  • Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...
  • Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/12
  • Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις
Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών1 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια2 Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...3 Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/124 Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο μόνος δρόμος

Ο μόνος δρόμος

Πάνω από 14.000 νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων προγραμματίζονται τους αμέσως επόμενους μήνες, με χιλιάδες από αυτούς να αφορούν σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες.Η λαϊκή κατοικία, που την έχουν χρυσοπληρώσει τα νοικοκυριά μια και δυο φορές, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, την ώρα που ο... Περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

από Η Άλλη Άποψη
 ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ  ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Κύριε Υπουργέ

Σας καλωσορίζουμε στην Ημαθία . Μια περιοχή με παράδοση στην παραγωγή αλλά και στις εξαγωγές αγροτικών προιόντων .

 Θεωρούμε ότι εκτός από τα μεγάλα διαρθρωτικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες  γενικότερα , τρέχουν και τα άμεσα  θέματα  των αγροτών τη περιοχής μας  και της παραγωγής,  που οφείλονται  αφ ενός στις  μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις , αλλά και στις  πρόσφατες  ζημιές  από τους παγετούς του Φεβρουαρίου 2021.

  Πρόθεσή μας είναι  να αναφερθούμε σε όλα τα  τρέχοντα θέματα της αγροτικής παραγωγής και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις ξέροντας ότι ο Αγροτικός κόσμος είναι στα όριά του και σε πολλές περιπτώσεις τάχει ξεπεράσει κιόλας.

 Διεκδικούμε λοιπόν άμεσες αποζημιώσεις από το περσινό de minimis, διεύρυνση της λίστας των αποζημιούμενων  ποικιλιών, και σοβαρή αύξηση του κονδυλίου που έχει ανακοινωθεί ….. αλλά…

Και δίκαιες  εκτιμήσεις και γρήγορες αποζημιώσεις  αναφορικά  με τον φετεινό παγετό και τις  επιπτώσεις του. Ενας παγετός που καθημερινά διευρύνει την αρχική  μας εκτίμηση και που ακόμα δεν έχει δείξει στο σύνολό του το μέγεθος της καταστροφής.

Διεκδικούμε   δίκαιες  και ξεκάθαρες  συνθήκες στην αγορά και στην εμπορία των αγροτικών μας προιόντων (Μητρώο εμπόρων , δίκτυα διανομής, κλπ)  με βάση το κόστος της παραγωγής,  την αμοιβή της εργασίας  καθώς  και το όφελος  των αγροτών.

Διεκδικούμε την στήριξή του κλάδου από  τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και τις επιπτώσεις του covid στην γεωργία .

Διεκδικούμε επανασχεδιασμό  και νέο στρατηγικό πλαίσιο για την γεωργία και αναδιάρθρωση στις καλλιέργειες και τα προιόντα  που θεωρούνται πλεονασματικά .

Διεκδικούμε  άμεση λύση στο θέμα των εργατών γής ώστε και γρήγορα και με επάρκεια να διασφαλιστούν τα απαραίτητα εργατικά χέρια  αφ ενός και νόμιμα αφ ετέρου να δικαιολογείται η εργατική  και ασφαλιστική δαπάνη στα έξοδα των παραγωγών – εργοδοτών.

Διεκδικούμε χαμηλό κόστος παραγωγής , μέσα από την μείωση της τιμής  και την καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου  και  τον αυστηρό έλεγχο των εισροών στην γεωργία και την κτηνοτροφία, χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές , απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και τον ΕΝΦΙΑ,  γενναία χρηματοδότηση στην παραγωγή, ηλικιακή ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου και μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης  για τους αγρότες.

Διεκδικούμε ισόρροπη ανάπτυξη  για την ύπαιθρο σε όλους τους τομείς  όπως υγεία, παιδεία,  πολιτισμός, ώστε να παραμείνουμε ενεργοί και βιώσιμοι στους τόπους κατοικίας μας.

Διεκδικούμε  ισόρροπη συμμετοχή των αγροτών και των θεσμικών τους οργάνων στους οργανισμούς  και στα κέντρα των αποφάσεων που τους αφορούν.

Επιδιώκουμε στο άμεσο μέλλον και εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου,  μια εφ όλης της ύλης συνάντηση με το ΥΠΑΑΤ  και  όλους τους φορείς  ώστε  να συζητηθεί  σε όλη του την έκταση το σύνολο των ζητημάτων μας.

Για τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

  Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            

 Παπακωνσταντίνου Θ.           Βρανας Ι.                      Χαλκίδης Α.                           

 


Έχει διαβαστεί 480 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 271 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)