Σάββατο, 28 Ιαν, 2023

• Η Τ.Ε  Ημαθίας  του  ΚΚΕ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
  • 354 πλοία με 13,5 δισ. δολάρια αγόρασαν και παρήγγειλαν οι Έλληνες εφοπλιστές το 2022!
  • Θα υπάρχουν αντιδράσεις;
  • Ξαναγράφοντας την ιστορία
  • Δ. Κουτσούμπας: Η καλύτερη τιμή είναι η ιστορική μνήμη και η ενίσχυση της πάλης ενάντια στη ναζιστική εγκληματική ιδεολογία
  • Εμπορικός Σύλλλογος Βέροιας: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Η Τ.Ε  Ημαθίας  του  ΚΚΕ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις1 354 πλοία με 13,5 δισ. δολάρια αγόρασαν και παρήγγειλαν οι Έλληνες εφοπλιστές το 2022!2 Θα υπάρχουν αντιδράσεις;3 Ξαναγράφοντας την ιστορία4 Δ. Κουτσούμπας: Η καλύτερη τιμή είναι η ιστορική μνήμη και η ενίσχυση της πάλης ενάντια στη ναζιστική εγκληματική ιδεολογία5 Εμπορικός Σύλλλογος Βέροιας: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ6

Βόμβα

Τα στοιχεία των θανάτων από Covid για τη βδομάδα που πέρασε, μας θυμίζουν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι ο ιός παραμένει απειλητικός και ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πρόσθετες ανάγκες που δημιουργεί η αντιμετώπισή του. Το ίδιο ακριβώς επιβεβαιώνουν και τα συμπεράσματα των επιστημόνων που εμπλουτίζ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Το περιστατικό βίας που συνέβη το Σάββατο 16-11 στα επείγοντα του Νοσοκομείου Βέροιας σε βάρος ειδικευόμενου γιατρού , ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα επεισόδια που έγιναν κατά καιρούς σε βάρος εργαζόμενων (γιατρών, νοσηλευτών, φυλάκων κ.λ.π.).

Είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης απαξίωσης του έργου που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης , η ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων είναι συνέπεια της υλοποίησης της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» με λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Οι υποσχέσεις και τα χτυπήματα στον ώμο πρέπει να πάρουν τέλος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση πρόσληψη επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού φύλαξης για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου και να μπει φωτισμός στους χώρους των πάρκινγκ.

Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού μόνιμων τραυματιοφορέων.

Άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στην Υγεία με διάφορες μορφές εργασίας (επικουρικοί, Ο.Α.Ε.Δ., μπλοκάκι, ατομικές συμβάσεις κ.λ.π.) ως γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί, τεχνικοί, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη και πλυντήρια.

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Λιακάδα
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου