Τρίτη, 27 Ιούλ, 2021

  • ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία1 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/73 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου4 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους5 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Ζούμε μια πρωτόγνωρη για τα μέχρι σήμερα δεδομένα Υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του CONID19 που έχει επιβαρύνει σημαντικά το ΕΣΥ και έχει δημιουργήσει ένα Υγειονομικό περιβάλλον που δοκιμάζει σοβαρά την κοινωνία μας.

Η Υγειονομική κρίση ανέδειξε την τεράστια αξία του Δημόσιου συστήματος Υγείας και ταυτόχρονα την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης με επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές και εξοπλισμό.

Αν συνεχιστεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και συνδιαστεί  με την αναμενόμενη  εποχική γρίπη, το πρόβλημα δεν θα είναι διαχειρίσιμο.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι υψηλές προσδοκίες, η απερίσκεπτη  αισιοδοξία και το κλίμα επανάπαυσης, μετά το πρώτο κύμα του κορονοιού  έχουν διαψευσθεί πλήρως, παρά την μεγάλη υπευθυνότητα που επέδειξαν οι πολίτες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι υγειονομικοί και η ύπαρξη αναγκαίου χρόνου ώστε να ανταποκριθεί το ΕΣΥ στην καινούργια πραγματικότητα.  Η ανεύθυνη πολιτική το καλοκαίρι, με το άνοιγμα των συνόρων, τα ``χατηράκια΄΄ σε πλοιοκτήτες και αεροπορικές εταιρίες , με το ``στρίμωγμα στα ΜΜΜ, δημιούργησαν αυτό το εκρηκτικά θανατηφόρο περιβάλλον του covid-9.

Η αποτυχία της Κυβέρνησης είναι εκκωφαντική.

Αποδεικνύει την έλλειψη στρατηγικής και την εγκληματική αδράνεια και ολιγωρία να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά ταυτόχρονα και την εμμονή της σε μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την ανάγκη να συρρικνωθεί το ΕΣΥ ώστε να στηριχθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Κάτω από αυτήν την λογική δεν επέδειξε καμία πρόθεση για ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις  μονίμων γιατρών και νοσηλευτών, αύξηση των μισθών τους, αύξηση των ΜΕΘ( εξ άλλου κατά τον κ. Πέτσα ήταν πεταμένα λεφτά), μονιμοποίηση συμβασιούχων κ.λ.π

Δεν μας εκπλήσσει όμως η λογική αυτή, γιατί αυτός ήταν και προγραμματικός της λόγος.

Σήμερα η κατάσταση στον Νομό μας είναι εκρηκτική.

Η προηγούμενη ``επικοινωνιακή΄΄ αντιμετώπιση των προβλημάτων των Νοσοκομείων μας από την Διοίκηση σήμερα αποδεικνύεται τραγική.

-πόσο αλήθεια έχουν ενισχυθεί ουσιαστικά σε ανθρώπινο δυναμικό (γιατροί, νοσηλευτές) πέρα από τις μετακινήσεις προσωπικού από τα κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά Ιατρεία?

-γιατί έγκαιρα δεν αυξήθηκαν τα κρεβάτια  στις  ΜΕΘ όταν σε κανονικές συνθήκες λειτουργούσαν τέσσερα  στο Νοσοκομείο Βεροίας?

 Τα δύο επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ απέναντι από το τμήμα αποστείρωσης και τα άλλα δύο που δημιουργήθηκαν μέσα στο χειρουργείο δεν αυξάνουν τον κίνδυνο διασποράς του ιού, σε ασθενείς που θα χειρουργηθούν?

Στο νοσοκομείο Νάουσας γιατί δεν δημιουργήθηκε κανένα κρεβάτι ΜΕΘ και γιατί δεν μεταφέρονται εκεί τα χειρουργεία, άλλων επειγόντων περιστατικών ;

-γιατί δεν ολοκληρώθηκε άμεσα η καινούργια πτέρυγα του Νοσοκομείου και των ΤΕΠ ,ώστε να λειτουργήσει σαν χώρος υποδοχής ασθενών και να μπει σε λειτουργία η ΜΕΘ που έχει 10 κρεβάτια?

Σήμερα το να αποδίδουμε ευθύνες  στην προηγούμενη κυβέρνηση όταν επί ενάμιση χρόνο κυβερνάει η ΝΔ και επί 8 μήνες βρισκόμαστε σε πανδημία, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και γελοία.

Όλοι γνωρίζουν πως ήταν διαμορφωμένη η μελέτη του νέου κτηρίου και τα προβλήματα που δημιουργούσε εξαρχής, το ρόλο της περιφέρειας  Κ. Μακεδονίας, το επενδυτικό πρόγραμμα στο οποίο ήταν ενταγμένο το κτήριο (και όχι του Πολάκη) και τα οικονομικά προβλήματα που είχαν προκύψει.

Όλοι γνωρίζουν την προσπάθεια των βουλευτών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να αποπερατωθεί το έργο. Παρ΄ όλα αυτά στη νέα διοίκηση παραδόθηκε το 70 με 80% του κτηρίου.

-η κατά 80% αναστολή των τακτικών χειρουργείων και ο δραστικός περιορισμός των ραντεβού που αποκλείει από το νοσοκομείο άτομα που χρειάζονται νοσηλεία και παροχή φροντίδας, δεν θα οδηγήσει σε αύξηση της νοσηρότητας από άλλες παθήσεις; Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν μετατραπεί ολόκληρο το ΕΣΥ σε σύστημα αντιμετώπισης COVID με τραγικές συνέπειες!

Επίσης η αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας και η υποβάθμιση της Α΄θμιας Υγείας, (ΤΟΜΥ) δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα

Σήμερα βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη φάση της πανδημίας στη Χώρα μας αλλά και στο νομό μας. Η κατάσταση έφθασε στο σημείο να πεθαίνουν άνθρωποι λόγω του κορωνοϊου,  πριν ακόμη  νοσηλευτούν, με τους συγγενείς τους, να καταγγέλλουν τέτοια γεγονότα.

Δεν φθάνει ο ηρωικός αγώνας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας, δεν φθάνουν τα χειροκροτήματα. Χρειάζονται άμεσες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, χρειάζεται ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, χρειάζονται νέες ΜΕΘ.

Σήμερα  είναι η ώρα της ευθύνης.

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο της συνεννόησης και της συστράτευσης εντάσσεται και η δέσμη προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών, εκπόνηση ενός σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης, πάγωμα των παρεμβάσεων που πλήττουν την κοινωνική συνοχή και συμφωνία για ένα Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος συμβολισμός συναίνεσης και συνευθύνης.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  που εργαζόμαστε στον τομέα της υγείας, δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να νικήσουμε την Πανδημία, θα βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας για να τους βοηθήσουμε.

Τέλος καλούμε όλους τους πολίτες , να τηρούν τα μέτρα, για να σταματήσουμε τη διασπορά του ιού, να νικήσουμε την Πανδημία και να βγούμε όλοι δυνατοί και υγιής απ΄αυτή την περιπέτεια

                                                                                      

                                                                                       ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

                                                                                             ΤΜΗΜΑ  ΥΓΕΙΑΣ

Έχει διαβαστεί 348 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 587 επισκέπτες και 0 μέλη.