Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Δήμος Νάουσας: Το πρόγραμμα της Ιατρο-παιδαγωγικής Μονάδας

από Η Άλλη Άποψη
Δήμος Νάουσας: Το πρόγραμμα της Ιατρο-παιδαγωγικής Μονάδας

Το πρόγραμμα της Ιατρο-παιδαγωγικής Μονάδας υλοποιεί σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του ο Δήμος Νάουσας, έχοντας προτεραιότητά του την ενημέρωση και τη φροντίδα των πολιτών του και προκειμένου να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς.

Με στόχο την ενημέρωση και την καθοδήγηση των γονέων και των εκπαιδευτικών ο Δήμος Νάουσας πραγματοποίησε από την Πέμπτη 4/5/17 έως και την Πέμπτη 18/5/17 το πρώτο μέρος του προγράμματος, με τις ενημερωτικές ομιλίες της Λογοθεραπεύτριας του Δήμου Νάουσας Μάγδας Ευθυμιάδου σε όλους τους Παιδικούς, με θέμα «Η Λογοθεραπεία στη ζωή μας». Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και στους 11 Παιδικούς Σταθμούς, όπου η προσέλευση και το ενδιαφέρον των γονέων ήταν ιδιαιτέρως αυξημένα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας παρουσιάστηκαν δραστηριότητες ενίσχυσης της ανάπτυξης λόγου και ομιλίας των παιδιών, καθώς και συμβουλές και οδηγίες στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των παιδιών που παρουσιάζουν δυσκολίες. Τέλος απαντήθηκαν οι ερωτήσεις και οι απορίες των γονέων και δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σε όλους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η πρόληψη και η πρώιμη παρέμβαση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα και όταν πραγματοποιείται έγκαιρα και άμεσα, παρέχει αποτελεσματικότερη αποκατάσταση.

Οι γονείς πολλές φορές ανησυχούν και προβληματίζονται για τα παιδιά τους για θέματα όπως: η απουσία ομιλίας ή η καθυστέρηση στην ομιλία, η αντίληψη και εκτέλεση εντολών, ο τραυλισμός, ο ακατάληπτος λόγος, η αδεξιότητα στις κινήσεις, η αλληλεπίδραση και η συμπεριφορά με τους συνομήλικους, η απαραίτητη οριοθέτηση- διαπαιδαγώγηση.

Αναλυτικότερα η Ιατρο-παιδαγωγική Μονάδα στελεχώνεται από τις εξής ειδικότητες: 

Λογοθεραπεύτρια 

Ειδική Παιδαγωγός 

Παιδοψυχολόγος

Υπηρεσίες Ιατρο-παιδαγωγικής Μονάδας

Αρχικά το πρόγραμμα αναλαμβάνει δράση με ενημερωτικές ομιλίες που θα λάβουν μέρος στον χώρο όλων των παιδικών σταθμών και στόχος είναι η ενημέρωση και η καθοδήγηση των γονέων και των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση όλων των παιδιών, σε όσες περιπτώσεις είναι απαραίτητο θα γίνει διάγνωση και τέλος αντίστοιχη παραπομπή σε ειδικό θεραπευτή.

 

Έχει διαβαστεί 332 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 749 επισκέπτες και 1 μέλος.