Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

 • ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!...
 • Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
 • «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα
 • ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?
 • Κούνια που τους κούναγε
 • Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!...1 Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ2 «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα3 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?4 Κούνια που τους κούναγε5 Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

Η ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ: «Η Ιατρική δεν είναι κυβερνητική επιστήμη»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Η ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ: «Η Ιατρική δεν είναι κυβερνητική επιστήμη»

«Η Ιατρική δεν είναι κυβερνητική επιστήμη», τονίζει η ΔΗΠΑΚ Γιατρών σε δελτίο τύπου σχετικά με την Επιτροπή Ειδικών για την πανδημία.

Το τελευταίο διάστημα, αναφέρει, «η κυβέρνηση επιδιώκει να απεμπολήσει τις ευθύνες της για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, φορτώνοντας τα στην Επιτροπή Ειδικών. Πόσες φορές δεν ακούσαμε το περιβόητο "Οι ειδικοί εισηγούνται, εμείς υλοποιούμε";».

Με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σημειώνει, «υπερπροβάλονται οι "διαφωνίες" κάποιων ειδικών. "Το πρόβλημα είναι η πολυφωνία" γράφουν λες και υπήρξε πολύ μεγάλη... πολυφωνία στην επιτροπή.

Η καθημερινή εικόνα των ενημερώσεων του υπουργείου Υγείας έχει γεμίσει οργή όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς και την κοινωνία και αποδεικνύει περίτρανα του λόγου το αληθές».

Ένα χρόνο τώρα, επισημαίνει, «οι περισσότερες αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών κλονίζουν την εμπιστοσύνη του λαού στην επιστήμη και κατ' επέκταση στηρίζουν την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που αυτή εξυπηρετεί. Ενδεικτικά:

Ο υφυπουργός Υγείας ανακοινώνει ανερυθρίαστα ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς διακινούνται τάχιστα, με μέγιστο χρόνο παραμονής εκτός ΜΕΘ τις 36 ώρες. Δίπλα του, σε σιωπηλή συμφωνία, μέλος της Επιτροπής Ειδικών.

Για να καλύψουν την υποστελέχωση των νοσοκομείων αποφάσισαν ότι η καραντίνα των υγειονομικών θα είναι μειωμένη στις 7 ημέρες, γιατί πρέπει να γυρίσουν στο πόστο τους.

Για να στηρίξουν την κυβερνητική επιλογή ανοίγματος του τουρισμού έκαναν λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα πλοία και αεροπλάνα, στα τεστ των αφίξεων. Βρίσκουν τρόπους να προστατεύσουν και πάλι τα κέρδη των μεγάλων τουριστικών ομίλων, ανακοινώνοντας ημερομηνίες έναρξης τουριστικής περιόδου με τα κρούσματα και τους νοσηλευόμενους στο ζενίθ.

Αλλεπάλληλες παλινωδίες στο θέμα των σχολείων: Πότε οι μαθητές δεν κολλάνε, πότε είναι κινητές βόμβες διασποράς του ιού. Για να μη λογοδοτήσει μάλιστα η υπουργός Παιδείας για το τσουβάλιασμα των μαθητών ανά τάξη η επιτροπή κυκλοφόρησε και "μελέτη" που αποδείκνυε ότι στα 25αρια τμήματα η διασπορά είναι μικρότερη από ότι στα 17αρια.

Ποιος ξέχασε την ωμή παραδοχή της κ. Παπαευαγγέλου η οποία ανέφερε για τους ασθενείς COVID ότι "πάντα έτσι ήταν, ένα μικρό ποσοστό 20% πεθαίνει εκτός ΜΕΘ";

Επί ένα χρόνο είναι κλειστά τα πανεπιστήμια δεν λένε μισή κουβέντα για την επιστροφή των φοιτητών με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Ούτε καν των φοιτητών Ιατρικής!

Για να γίνει συνένοχος ο λαός στην όποια αποτυχία της κυβερνητικής διαχείρισης, κουνούσαν το δάχτυλο και έκαναν σημαία την ατομική ευθύνη.

Για να υπηρετήσουν το περίφημο αφήγημα "δεν μπορώ να γεννήσω λεωφορεία" συνιστούσαν μέχρι και να πηγαίνουμε στη δουλειά... με τα πόδια, για να αποφύγουμε το συνωστισμό.

Ποιος δεν θυμάται την τοποθέτηση καθηγήτριας λοιμωξιολογίας περί μη μετάδοσης του κορονοϊού με τη μεταλαβιά... και τη σιωπή όλων των μελών της επιτροπής;

Πως εξηγούν τα μέλη της επιτροπής ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που σε λίγο θα έχει πετύχει ανοσία αγέλης μέσα σε διπλό λοκντάουν;

Σιγή ιχθύος από τους ειδικούς για τις συνθήκες νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία, για τη μετατροπή τους σε αποθήκες ψυχών, για τους διασωληνωμένους που αργοπεθαίνουν στην επί μέρες αναμονή για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Δεν έχουν ούτε μία κουβέντα για την εγκληματική διαχείριση που έχει οδηγήσει το σύστημα Υγείας σε σύστημα μίας νόσου, για τις κλειστές χειρουργικές αίθουσες και τον παροπλισμό ολόκληρων ιατρικών ειδικοτήτων».

Στα παραπάνω, τονίζει, «ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ. Η ίδια θλιβερή μονοφωνία χαρακτηρίζει και συμπυκνώνει τη στάση της επιτροπής και το διασυρμό της επιστήμης».

Όλη η χώρα, υπογραμμίζει, «παρακολουθεί μέλη της επιτροπής σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, να σιωπούν εκκωφαντικά μπροστά στα εγκληματικά αποτελέσματα, ενίοτε να επιχειρηματολογούν σαν ένα άτυπο γραφείο τύπου υπουργείου».

Δεν περίμενε κανείς, προσθέτει, «η Επιτροπή Ειδικών να συνταχθεί με τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και της κοινωνίας για επίταξη του ιδιωτικού τομέα και ένταξη τους σε κρατικό σχεδιασμό, για προσλήψεις και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Μία μικρή περιήγηση, καταλήγει, «στις ιστοσελίδες μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων όπου τα ονόματα των περισσότερων φιγουράρουν ως επιστημονικά υπεύθυνοι ή συνεργάτες αρκεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο».

 


Έχει διαβαστεί 553 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 286 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)