Σάββατο, 21 Μάι, 2022

  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο ΑΓΡΙΝΙΟ και πέφτει στη Β' ΕΘνική
  • Στρατιωτικές βάσεις και «μπαρούτι» γεμίζει η Ευρώπη
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/5
  • Πανηγυρισμοί ή για τα …πανηγύρια;
  • Οι τελευταίες εξελίξεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία
  • SUPER LEAGUE 2: Το αποτυχημένο εγχείρημα, η κυβερνητική συνταγή και τα αδιέξοδα του «προϊόντος»
Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο ΑΓΡΙΝΙΟ και πέφτει στη Β' ΕΘνική1 Στρατιωτικές βάσεις και «μπαρούτι» γεμίζει η Ευρώπη2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/53 Πανηγυρισμοί ή για τα …πανηγύρια;4 Οι τελευταίες εξελίξεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία5 SUPER LEAGUE 2: Το αποτυχημένο εγχείρημα, η κυβερνητική συνταγή και τα αδιέξοδα του «προϊόντος»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ηρωοποιούν ναζιστικά κατακάθια

Με αφορμή την παράδοση στον ρωσικό στρατό των παραστρατιωτικών που πολεμούσαν στο «Azovstal», κλιμακώθηκε και στην Ελλάδα η προσπάθεια να τους παρουσιάσουν ως ήρωες, προσφέροντας ένα ακόμα μεγαλοπρεπές «ξέπλυμα» στους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ. Το επιχείρημα ότι ανήκουν πλέον στις τάξεις του ουκρανικού στρατού καθόλου δεν τους απα... Περισσότερα

Η ΔΗΠΑΚ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST Μαζικά αξιόπιστα τεστ ανάλογα με τις επιστημονικές τους ενδείξεις από Κέντρα Υγείας και δομές δημόσιας Υγείας

από Η Άλλη Άποψη
Η ΔΗΠΑΚ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST Μαζικά αξιόπιστα τεστ ανάλογα με τις επιστημονικές τους ενδείξεις από Κέντρα Υγείας και δομές δημόσιας Υγείας

«Μαζικά αξιόπιστα τεστ ανάλογα με τις επιστημονικές τους ενδείξεις από Κέντρα Υγείας και δομές δημόσιας Υγείας, σε αυτή την κατεύθυνση να αξιοποιηθούν με επίταξη ιδιωτικοί όμιλοι - αλυσίδες διαγνωστικών που θησαυρίζουν και μέσα στην πανδημία πουλώντας πανάκριβα τα διαγνωστικά τεστ», διεκδικεί η ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα self test στα φαρμακεία.

Η κυβέρνηση, υπογραμμίζει, «ανακοίνωσε την πρόθεση της να μοιράσει μαζικά self test αυτοδιάγνωσης για την COVID 19 μέσω των φαρμακείων. Το ΔΣ του ΠΦΣ συνεδρίασε εκτάκτως και η πλειοψηφία του που πρόσκειται στη ΝΔ δήλωσε πρόθυμη να συμμετέχουν τα φαρμακεία εάν η κυβέρνηση λάβει μια σειρά πρακτικών μέτρων που αφορούν κυρίως τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο φαρμακείο και το πώς θα τηρείται αρχείο για αυτούς που θα τα προμηθεύονται, επίσης επανέλαβε ότι διεκδικεί τα φαρμακεία να πωλούν και να διενεργούν rapid test έναντι αμοιβής».

Ως Πανεπιστημονική, τονίζει, «απορρίψαμε τόσο την πρόταση της κυβέρνησης όσο και τις θέσεις της πλειοψηφίας του ΠΦΣ. Τα self test έχουν πολύ μικρό ποσοστό αξιοπιστίας με αποτέλεσμα τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά να χρήζουν επαναξιολόγησης από το θεράποντα ιατρό του ασθενή. Η απόφαση της κυβέρνησης αλλά και η αντιπρόταση - ελιγμοί της πλειοψηφίας του ΠΦΣ για να πωλούν και να διενεργούν rapid test τα φαρμακεία είναι επικίνδυνη».

Οι δυνατότητες, επισημαίνει, «πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού και διαμόρφωσης κατάλληλων χώρων δειγματοληψίας ώστε να μην εκτίθενται σε κινδύνους εργαζόμενοι και ασθενείς και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί, αν υπάρχουν, αυτό περιορίζεται μόνο σε μία χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου. Ακόμα και εκεί βέβαια δεν πληρούνται στοιχειωδώς οι προϋποθέσεις ασφαλούς και αποτελεσματικής αξιολόγησης των αποτελεσμάτων και προστασίας της δημόσιας Υγείας και των ίδιων των ασθενών μας. Δεν πληρούνται στοιχειωδώς οι προϋποθέσεις ουσιαστικής επιδημιολογικής επιτήρησης. Επίσης η διαχείριση των αποβλήτων αυτών των τεστ παραμένει αναπάντητο ερώτημα».

Τελικά, αναφέρει, «μετά την πίεση της μεγάλης πλειοψηφίας των φαρμακοποιών η κυβέρνηση και η πλειοψηφία του ΔΣ του ΠΦΣ πήραν πίσω την διενέργεια των rapid test στα φαρμακεία».

Παραμένει όμως πιστή η κυβέρνηση, σημειώνει, «στη γραμμή της ατομικής ευθύνης, καθώς ο σχεδιασμός της για τα self test είναι ο πολίτης να κάνει ο ίδιος το τεστ και κατόπιν ο ίδιος να το αξιολογεί και να πράττει αναλόγως χωρίς καμία επιστημονική φροντίδα. Αρνείται να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις σε όλες τις βαθμίδες, αρνείται να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ, την ίδια στιγμή που επιστρατεύει αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, προκλητικός εμπαιγμός και στάχτη στα μάτια, δηλαδή τώρα με την επιστράτευση 200 γιατρών λύθηκε η υποστελέχωση; Αν είναι έτσι γιατί δεν προσλαμβάνει άμεσα πολλαπλάσιους από 200, να τους κρατήσει για τη στελέχωση των χιλιάδων κενών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και σε Δευτεροβάθμιες και Τριτοβάθμιες δομές και για μετά την πανδημία; Γιατί δεν προχωράει στην άμεση ένταξη στα δημόσια νοσοκομεία του συνόλου των γιατρών που εκκρεμούν οι αιτήσεις τους;».

Η πλειοψηφία του ΠΦΣ, επισημαίνει, «έχει φέρει τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς σε δύσκολη θέση. Με την αποδοχή και στήριξη της μαζικής διάθεσης των self test από τα φαρμακεία, ακόμα και αν γίνουν δεκτοί οι όροι που θέτει η ηγεσία του ΠΦΣ, βάζει πλάτη να προχωρήσει μία διαδικασία αυτοδιάγνωσης ή οποία περιβάλλεται από σοβαρά επιστημονικά προβλήματα αλλά κυρίως βάζει πλάτη στο να περάσει η πολιτική της ατομικής ευθύνης που προωθεί ή κυβέρνηση καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας».

Παλεύουμε και απαιτούμε, καταλήγει:

«Μαζικά αξιόπιστα τεστ ανάλογα με τις επιστημονικές τους ενδείξεις από Κέντρα Υγείας και δομές δημόσιας Υγείας, σε αυτή την κατεύθυνση να αξιοποιηθούν με επίταξη ιδιωτικοί όμιλοι - αλυσίδες διαγνωστικών που θησαυρίζουν και μέσα στην πανδημία πουλώντας πανάκριβα τα διαγνωστικά τεστ.

Άμεση επίταξη χωρίς αποζημίωση όλων των ιδιωτικών κλινικών, ΜΕΘ, ΜΑΦ, χειρουργείων και διαγνωστικών αλυσίδων, διαγνωστικών τεστ κλπ για να διασφαλιστούν υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε ασθενείς με COVID 19, αλλά και ουσιαστική παρακολούθηση και αντιμετώπιση μη COVID 19 ασθενειών.

Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού για τη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Να ανοίξουν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία, και οι δομές ΠΦΥ που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοποίηση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών σε ενιαίο κρατικό σχέδιο ενίσχυσης κυρίως των μονάδων ΠΦΥ αλλά και των δημόσιων νοσοκομείων για την περίθαλψη όλων των ασθενών και όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα.

Μέτρα για την προστασία της υγείας των φαρμακοποιών, στήριξη και αποτελεσματική συμβολή με δωρεάν συστηματικά τεστ, δωρεάν διάθεση αποτελεσματικής και αξιόπιστης μάσκας χειρουργικής και υψηλής προστασίας για χρήση όπου ενδείκνυται σε όλους».


Έχει διαβαστεί 629 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος ΒΑ 1-3 μποφόρ

Σάββατο, 21 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Κυριακή, 22 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 ως 32 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 539 επισκέπτες και 0 μέλη.