Τρίτη, 27 Ιούλ, 2021

 • Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€
 • Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 / Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 2020
 • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ" για την κατάσταση των δομών υγείας στη Νάουσα
 • Θετικό πρόσημο για την προαγωνιστική ομάδα του Πήγασου στους θερινούς αγώνες
 • Βαφτίζει «αναβαθμισμένο» το σχολείο των πολλών ταχυτήτων που εντείνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες
 • Μουσική παράσταση AMERIKA του Δημήτρη Μυστακίδη
Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€1 Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 / Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 20202 Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ" για την κατάσταση των δομών υγείας στη Νάουσα3 Θετικό πρόσημο για την προαγωνιστική ομάδα του Πήγασου στους θερινούς αγώνες4 Βαφτίζει «αναβαθμισμένο» το σχολείο των πολλών ταχυτήτων που εντείνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες5 Μουσική παράσταση AMERIKA του Δημήτρη Μυστακίδη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

Η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

από Η Άλλη Άποψη
Η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός για τον Covid-19  και στη Θεσσαλονίκη. Ο εμβολιασμός προκύπτει ως αναγκαιότητα αντιμετώπισης της πανδημίας, η οποία συνοδεύεται από εκατόμβες νεκρών και βαριά ασθενείς με αβέβαιη έκβαση, από ανασφάλεια και πολλές ανατροπές στην καθημερινότητα της κοινωνίας.

Η ΕΝΙΘ και οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί δεν αντιμετωπίζουμε κανένα δίλημμα. Θα κάνουμε το εμβόλιο. Είναι πράξη ατομικής αλλά και συλλογικής ευθύνης. Θεωρούμε, επίσης, ότι κάθε εμβόλιο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Απαιτούμε σοβαρό σχεδιασμό και προγραμματισμό για μαζικό δωρεάν εμβολιασμό, με επαρκή εμβόλια, πλήρεις και ασφαλείς δομές εμβολιασμού με πλήρη και ασφαλή εξοπλισμό και στελέχωσή τους με το αναγκαίο προσωπικό, κατάλληλα εκπαιδευμένο τόσο ως προς την εμβολιαστική διαδικασία όσο και στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν παρενεργειών.

Ωστόσο ο εμβολιασμός δεν είναι πανάκεια .Είναι μια μακρόχρονη διαδικασία και τα αποτελέσματά του θα φανούν σε βάθος χρόνου.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο εμβολιασμός η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για ξέπλυμα όλων των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης, τις συνέπειες των οποίων αντιμετωπίζουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε να τις αντιμετωπίζουμε εφόσον δεν αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της απέναντι στο λαό, που δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν με το εμβόλιο.

Είμαστε ακόμη στο 2ο κύμα της πανδημίας με δεκάδες νεκρούς καθημερινά, με εκατοντάδες διασωληνωμένους και χιλιάδες νοσούντες είτε μέσα στα νοσοκομεία είτε εκτός. Ο χειμώνας και οι ευνοϊκές συνθήκες διασποράς και μεγαλύτερης έξαρσης είναι μπροστά μας, ενώ το ΕΣΥ δέχεται τεράστια πίεση και συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατάρρευση . Η επικοινωνιακού τύπου παραπομπή της αντιμετώπισης της διαρκούς και ανεξέλεγκτης  εξάπλωσης του ιού που συντελείται σήμερα στον εμβολιασμό που θα έχει αποτελέσματα στο μέλλον, αποσκοπεί ή συντελεί στον αποπροσανατολισμό από τη θλιβερή πραγματικότητα. 

 Ο εμβολιασμός θα υπονομευθεί και η πανδημία με τις επιπτώσεις της δεν θα αντιμετωπιστούν εφόσον δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς και την πραγματική θωράκιση και ενίσχυση του ΕΣΥ.

  Ο περιορισμός της διασποράς απαιτεί:

- Αυστηρά ελεγχόμενη λήψη μέτρων στους χώρους υπερμετάδοσης, όπως είναι, κυρίως, οι χώροι εργασίας, αλλά και  οι δομές φιλοξενίας, οι καταυλισμοί, οι φυλακές, τα στρατόπεδα.

- Ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, για την αντιμετώπιση του καθημερινού συνωστισμού.

- Δημιουργία ασφαλών όρων εκπαίδευσης στα σχολεία, με εύρεση δομών και προσλήψεις προσωπικού για δημιουργία ολιγομελών τμημάτων.

- Διενέργεια μαζικών δωρεάν ελέγχων: τακτικοί επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι στις δομές υγείας, τους χώρους εργασίας, τις δομές φιλοξενίας και τα σχολεία, ώστε να λαμβάνονται αυστηρά κάθετα μέτρα περιορισμού της διασποράς αντί των οριζόντιων αυστηρών απαγορεύσεων.με τις πολλαπλές συνέπειές τους.

Απαιτείται άμεσα ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ΕΣΥ, έστω και τώρα, για την αντιμετώπιση όλων των πληθυσμιακών αναγκών σε περίθαλψη και όχι μόνο των ασθενών με κορονοϊό με:

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ με μόνιμο προσωπικό

ΑΝΑΠΤΥΞΗ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να επιτελέσει τον κρίσιμο ρόλο της

ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Υγείας και ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών περίθαλψης.


Έχει διαβαστεί 345 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 35 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 27 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 25 ως 37 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 198 επισκέπτες και 0 μέλη.