Τετάρτη, 05 Μάι, 2021

  • Λεπτομερής ο έλεγχος για το θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της, αλλά «δεν φαίνεται να συνδέεται»
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ
  • «Ελευθερία ή Θάνατος»: Έκθεση φωτογραφίας στη Νάουσα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/5
  • Rapid Test στις Κοινότητες Γεωργιανών και Τριλόφου
  • Προετοιμάζοντας την απεργιακή συγκέντρωση
Λεπτομερής ο έλεγχος για το θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της, αλλά «δεν φαίνεται να συνδέεται»1 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ2 «Ελευθερία ή Θάνατος»: Έκθεση φωτογραφίας στη Νάουσα3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/54 Rapid Test στις Κοινότητες Γεωργιανών και Τριλόφου5 Προετοιμάζοντας την απεργιακή συγκέντρωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΕΡ­ΓΟ­YΜΕ σή­με­ρα

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ συμμετέχοντας στην 24ωρρη απεργία που κήρυξαν οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, δε θα έχει ροή ειδήσεων, εκτός αυτές που αφορούν τις απεργιακές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά. Φυσικά η δική μας άποψη είναι ίδια με πλήθος σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για γιορτασμό της... Περισσότερα

Η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

από Η Άλλη Άποψη
Η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός για τον Covid-19  και στη Θεσσαλονίκη. Ο εμβολιασμός προκύπτει ως αναγκαιότητα αντιμετώπισης της πανδημίας, η οποία συνοδεύεται από εκατόμβες νεκρών και βαριά ασθενείς με αβέβαιη έκβαση, από ανασφάλεια και πολλές ανατροπές στην καθημερινότητα της κοινωνίας.

Η ΕΝΙΘ και οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί δεν αντιμετωπίζουμε κανένα δίλημμα. Θα κάνουμε το εμβόλιο. Είναι πράξη ατομικής αλλά και συλλογικής ευθύνης. Θεωρούμε, επίσης, ότι κάθε εμβόλιο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Απαιτούμε σοβαρό σχεδιασμό και προγραμματισμό για μαζικό δωρεάν εμβολιασμό, με επαρκή εμβόλια, πλήρεις και ασφαλείς δομές εμβολιασμού με πλήρη και ασφαλή εξοπλισμό και στελέχωσή τους με το αναγκαίο προσωπικό, κατάλληλα εκπαιδευμένο τόσο ως προς την εμβολιαστική διαδικασία όσο και στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν παρενεργειών.

Ωστόσο ο εμβολιασμός δεν είναι πανάκεια .Είναι μια μακρόχρονη διαδικασία και τα αποτελέσματά του θα φανούν σε βάθος χρόνου.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο εμβολιασμός η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για ξέπλυμα όλων των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης, τις συνέπειες των οποίων αντιμετωπίζουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε να τις αντιμετωπίζουμε εφόσον δεν αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της απέναντι στο λαό, που δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν με το εμβόλιο.

Είμαστε ακόμη στο 2ο κύμα της πανδημίας με δεκάδες νεκρούς καθημερινά, με εκατοντάδες διασωληνωμένους και χιλιάδες νοσούντες είτε μέσα στα νοσοκομεία είτε εκτός. Ο χειμώνας και οι ευνοϊκές συνθήκες διασποράς και μεγαλύτερης έξαρσης είναι μπροστά μας, ενώ το ΕΣΥ δέχεται τεράστια πίεση και συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατάρρευση . Η επικοινωνιακού τύπου παραπομπή της αντιμετώπισης της διαρκούς και ανεξέλεγκτης  εξάπλωσης του ιού που συντελείται σήμερα στον εμβολιασμό που θα έχει αποτελέσματα στο μέλλον, αποσκοπεί ή συντελεί στον αποπροσανατολισμό από τη θλιβερή πραγματικότητα. 

 Ο εμβολιασμός θα υπονομευθεί και η πανδημία με τις επιπτώσεις της δεν θα αντιμετωπιστούν εφόσον δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς και την πραγματική θωράκιση και ενίσχυση του ΕΣΥ.

  Ο περιορισμός της διασποράς απαιτεί:

- Αυστηρά ελεγχόμενη λήψη μέτρων στους χώρους υπερμετάδοσης, όπως είναι, κυρίως, οι χώροι εργασίας, αλλά και  οι δομές φιλοξενίας, οι καταυλισμοί, οι φυλακές, τα στρατόπεδα.

- Ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, για την αντιμετώπιση του καθημερινού συνωστισμού.

- Δημιουργία ασφαλών όρων εκπαίδευσης στα σχολεία, με εύρεση δομών και προσλήψεις προσωπικού για δημιουργία ολιγομελών τμημάτων.

- Διενέργεια μαζικών δωρεάν ελέγχων: τακτικοί επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι στις δομές υγείας, τους χώρους εργασίας, τις δομές φιλοξενίας και τα σχολεία, ώστε να λαμβάνονται αυστηρά κάθετα μέτρα περιορισμού της διασποράς αντί των οριζόντιων αυστηρών απαγορεύσεων.με τις πολλαπλές συνέπειές τους.

Απαιτείται άμεσα ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ΕΣΥ, έστω και τώρα, για την αντιμετώπιση όλων των πληθυσμιακών αναγκών σε περίθαλψη και όχι μόνο των ασθενών με κορονοϊό με:

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ με μόνιμο προσωπικό

ΑΝΑΠΤΥΞΗ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να επιτελέσει τον κρίσιμο ρόλο της

ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Υγείας και ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών περίθαλψης.


Έχει διαβαστεί 323 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 06 Μαϊου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 14 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 07 Μαϊου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1177 επισκέπτες και 0 μέλη.