Δευτέρα, 17 Φεβ, 2025

  • G7: «Ακλόνητη» υποστήριξη στην Ουκρανία. Εξετάζονται νέες κυρώσεις στη Ρωσία
  • Μητσοτάκης: Αντιπαράθεση με τη βολική αντιπολίτευση για να μην απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που προκάλεσαν το έγκλημα των Τεμπών
  • Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στα αγροτικά μπλόκα σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα
  • Η Ε.Ι.Ν.ΚΥ.Ν.Η. στηρίζει την απεργία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν στις 18 Φλεβάρη
  • Κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση στις 28 του Φλεβάρη, ημερομηνία που συμπληρώνονται δύο χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών. Βέροια, 11 π.μ., στην Πλατεία Δημαρχείου
  • Για το «θάψιμο» της συζήτησης για το έγκλημα των Τεμπών στο Ευρωκοινοβούλιο
G7: «Ακλόνητη» υποστήριξη στην Ουκρανία. Εξετάζονται νέες κυρώσεις στη Ρωσία1 Μητσοτάκης: Αντιπαράθεση με τη βολική αντιπολίτευση για να μην απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που προκάλεσαν το έγκλημα των Τεμπών2 Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στα αγροτικά μπλόκα σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα3 Η Ε.Ι.Ν.ΚΥ.Ν.Η. στηρίζει την απεργία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν στις 18 Φλεβάρη4 Κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση στις 28 του Φλεβάρη, ημερομηνία που συμπληρώνονται δύο χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών. Βέροια, 11 π.μ., στην Πλατεία Δημαρχείου5 Για το «θάψιμο» της συζήτησης για το έγκλημα των Τεμπών στο Ευρωκοινοβούλιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για να «ανασάνουμε», στον δρόμο της ανατροπής

Μια κοινή αγωνία διατρέχει απ' άκρο σ' άκρο τους «σωματοφύλακες» του καπιταλιστικού συστήματος.Λέει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Γνωρίζω και τις αδυναμίες της πολιτικής. Μόνο με εθνική προσπάθεια και κοινωνική συνοχή μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Αναζητώντας κοινωνική συναίνεση με διάλογο και λύσεις που πείθουν τους πολλούς ώστ... Περισσότερα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη, θα συζητηθεί στη Βουλή η Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας με θέμα τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής σε βάρος της υγείας του λαού.

Το ΚΚΕ με τη συγκεκριμένη Επερώτηση επιδιώκει να επαναφέρει τη συζήτηση στους όρους που απαιτούνται για την προστασία της υγείας του λαού. Να αναδείξει το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και γενικότερα της υγείας του λαού με κριτήριο τη δωρεάν εξασφάλιση όλων όσα απαιτούνται με ευθύνη του κράτους.

Να αναδείξει ότι η πανδημία και οι βαριές συνέπειές της στον λαό, στους ανθρώπους που νόσησαν από τον κορονοϊό αλλά και σε αυτούς με άλλες παθήσεις, αποκαλύπτουν τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων όσον αφορά την πολιτική τους στην Υγεία. Με τη διαμόρφωση ενός συστήματος Υγείας τελείως αναντίστοιχου με τις σημερινές δυνατότητες και τις ανάγκες του λαού.

«Με τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας και των παροχών με τα κριτήρια του "κόστους", της "ανταποδοτικότητας", της "επιχειρηματικότητας", της "εμπορευματοποίησης", της "ατομικής ευθύνης" τα οξυμένα προβλήματα του λαού για την προστασία και αποκατάσταση της υγείας του όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά συνεχώς επιδεινώνονται.

Ανεξαρτήτως των επιμέρους "συνταγών" διαχείρισης που ακολούθησαν η μια μετά την άλλη όλες οι κυβερνήσεις, προωθούνται μέτρα που έχουν στόχο την πιο αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ και του κεφαλαίου για τη διαμόρφωση ακόμα πιο φτηνών εργαζομένων, ως προϋπόθεση να τονωθούν η ανταγωνιστικότητα και η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Υπηρετούν την πολιτική της μείωσης του "μη μισθολογικού κόστους", μέσω της περικοπής των δαπανών για την πρόληψη, τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Αυτή είναι η βασική αιτία που το αποτέλεσμα όλων των σχεδίων, διαφορετικών κυβερνήσεων, οδηγεί από το κακό στο χειρότερο τους όρους ζωής και υγείας του λαού», επισημαίνεται στην Επερώτηση.

Το ΚΚΕ τονίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να αντιστοιχήσουν τις διεκδικήσεις τους με τις σύγχρονες ανάγκες τους. Να δυναμώσει η λαϊκή συσπείρωση και πάλη που θα διαμορφώνει τους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους για έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης της παραγωγής και της οικονομίας, με εργατική - λαϊκή εξουσία, που στο επίκεντρο θα είναι η ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών στην πρόληψη, στη θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας.


Έχει διαβαστεί 631 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 939 επισκέπτες και 0 μέλη.