Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Ευθύνη του κράτους η δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη όλου του λαού!

από Η Άλλη Άποψη
Ευθύνη του κράτους η δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη όλου του λαού!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι σοβαρές για τις ελλείψεις σε ενημέρωση, δημόσιες υποδομές, προσωπικό και εξοπλισμό, με αφορμή τον ιό της γρίπης που ήδη μετρά 38 νεκρούς. 

Το πλέον ενδεδειγμένο μέτρο αποτελεσματικής προστασίας από τον ιό της γρίπης, είναι ο έγκαιρος και σύμφωνα με τις επιστημονικές οδηγίες εμβολιασμός του πληθυσμού. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κρατική ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας θα πρέπει να περιορίζεται σε προτροπές για εμβολιασμό και στη συστηματική καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης. Ηδη αυτή η πολιτική αντανακλάται σε δεκάδες θανάτους κάθε χρόνο, από μια επιδημία που είναι αναμενόμενη.

Υπενθυμίζουμε ότι το εμβόλιο της γρίπης δεν εντάσσεται στο Εθνικό πρόγραμμα Εμβολιασμού, δηλαδή δεν είναι δωρεάν για όλους, αλλά πληρώνεται από τους ασθενείς. Παράλληλα, πρέπει να υπολογιστεί η δαπάνη για κάθε εμβολιασμό που πραγματοποιείται στα ιδιωτικά ιατρεία καθώς και τα έξοδα μετακίνησης των οικογενειών, ιδιαίτερα από τις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές όπου δεν υπάρχουν δημόσιες μονάδες και πολλές φορές ούτε και ιδιώτες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί.

Ολα αυτά αποτελούν εμπόδιο στον μαζικό γενικό εμβολιασμό και μαρτυρούν την κατεύθυνση κι αυτής της κυβέρνησης να περιοριστεί η κρατική ευθύνη για τους εμβολιασμούς.

Ρίχνοντας έμμεσα την ευθύνη στους πολίτες που δεν εμβολιάζονται, η κυβέρνηση επιδιώκει να συσκοτίσει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για τις ελλείψεις σε ενημέρωση, προσωπικό, εξοπλισμό, αλλά και σε δημόσιες υποδομές. Εξίσου μεγάλη ευθύνη έχει η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, όταν μάλιστα ασθενείς οι οποίοι «καταλήγουν», φαίνεται είτε να καθυστέρησαν να πάνε στο γιατρό λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε λόγω των ανεπαρκέστατων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η σοβαρή έλλειψη στα μεγάλα αστικά κέντρα έως και η ανυπαρξία δημόσιων υποδομών στις απομακρυσμένες περιοχές βάζουν εμπόδια και στους εμβολιασμούς.

Η δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη σε δημόσιες δομές όχι μόνο των ευπαθών ομάδων, αλλά όλου του λαού είναι ευθύνη του κράτους, το οποίο οφείλει να εξασφαλίσει εξοπλισμένες κινητές μονάδες, με επαρκή ποσότητα όλων των εμβολίων, με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί ο έγκαιρος και πλήρης εμβολιασμός.

Το ίδιο επαρκή πρέπει να είναι και τα κατάλληλα τεστ ανίχνευσης του ιού, τα δημόσια κρεβάτια σε ΜΕΘ κ.ο.κ. Να υπάρξει καταγραφή, υποχρεωτική και δωρεάν εφαρμογή και παρακολούθηση των εμβολιαστικών αναγκών του πληθυσμού από τις δημόσιες μονάδες Υγείας. Να σταματήσει ο εμβολιασμός να είναι ατομική ευθύνη. Να αναπτυχθούν δημόσια Κέντρα Υγείας με πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση που θα καλύπτουν πανελλαδικά τις εμβολιαστικές ανάγκες όλου του πληθυσμού. Να ενταχθούν στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού όσα εμβόλια είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ασφαλή και αποτελεσματικά και να παρέχονται σε όλους δωρεάν, με αυστηρά και μόνο επιστημονικά κριτήρια. Η αποζημίωση όλων των εμβολίων να γίνεται με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού και όχι των ασφαλιστικών ταμείων.

Έχει διαβαστεί 360 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 208 επισκέπτες και 0 μέλη.