Πέμπτη, 18 Απρ, 2024

  • Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση
  • «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές
  • «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου
  • Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια
Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση1 «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές2 «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν3 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ4 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου5 Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για την επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή

του Αλέκου ΧατζηκώσταΜε την εκτόξευση drones και βαλλιστικών πυραύλων απάντησε- όπως ήταν αναμενόμενο και είχε προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο- το Ιράν ξημερώματα Κυριακής 14 Απριλίου στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό την 1η Απριλίου 2024 με νεκρούς ιρανούς αξιωματούχους.  Να θυμίσουμε ότι η επίθεση το... Περισσότερα

Για την ασυνέχεια συμβάσεων των εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος «4000 στην Υγεία» μέσω ΟΑΕΔ

από Η Άλλη Άποψη
Για την ασυνέχεια συμβάσεων των εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος «4000 στην Υγεία» μέσω ΟΑΕΔ
Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την ασυνέχεια συμβάσεων των εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος «4000 στην Υγεία» μέσω ΟΑΕΔ, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. 

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Μανώλη Συντυχάκη, Χρήστο Κατσώτη και Γιώργο Λαμπρούλη:

«Με την με αριθμό πρωτ. οικ. 55932/1016 (ΦΕΚ Β 3888/2.12.2016) ΚΥΑ θεσπίστηκε το Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της Υγείας, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 64 του Ν. 4430/2016. Οι εργαζόμενοι αυτοί, από το 2016 μέχρι και σήμερα, παρέχουν τις υπηρεσίες τους με ζήλο και αυταπάρνηση ακόμα και μέσα στην πανδημία. Βρίσκονται όλα αυτά τα χρόνια στη συνεχή ομηρία της ανανέωσης των 12μηνων συμβάσεων, με λιγότερα δικαιώματα από τους μόνιμους εργαζόμενους, βιώνοντας όμως εξίσου την εντατικοποίηση, τις μετακινήσεις, την κακοπληρωμένη εργασία που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Για παράδειγμα, ο μισθός τους παραμένει καθηλωμένος από το 2016, καθώς δεν έχουν δικαίωμα να ανέβουν μισθολογικό κλιμάκιο μετά τη μισθολογική ωρίμανση, να λάβουν τα επιδόματα παιδιών, μεταπτυχιακών τίτλων, το επίδομα τέκνων, το επίδομα παραμεθορίων και απομακρυσμένων περιοχών και δεν τους αναγνωρίζονται μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών. Συνάμα, για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δεν τους αποδόθηκαν αυτά που δικαιούνται ανά ειδικότητα βάσει του ΦΕΚ 2611/Β/2023 του νέου ανθυγιεινού επιδόματος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε αρχική διάρκεια 12 μήνες ενώ με διαδοχικές παρατάσεις, λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Η τελευταία παράταση του προγράμματος αποφασίστηκε με την με αριθμό 10608/12.02.2024 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 1041). Η συγκεκριμένη παράταση δημοσιεύτηκε και ίσχυσε από 12.02.2024, δηλαδή σε χρόνο που είχαν ήδη αρχίσει να λήγουν οι συμβάσεις των ωφελούμενων. Με την τελευταία αυτή παράταση δόθηκε από τη ΔΥΠΑ η οδηγία στα Γραφεία Προσωπικού των Νοσοκομείων ότι για όσους εργαζόμενους έληξε η σύμβασή τους η παράταση δεν έχει αναδρομική ισχύ (για παράδειγμα στο Νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου έληξαν στις 6 και 7 Φεβρουαρίου οι συμβάσεις 6 εργαζόμενων και το ίδιο διάστημα 14 εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ). Ως αποτέλεσμα εντός του ίδιου προγράμματος διαμορφώνονται 2 κατηγορίες εργαζομένων, με διαφορετικές συμβάσεις μεταξύ τους όσον αφορά τη συνέχεια τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για:

- Να ανακληθεί η ερμηνευτική οδηγία του ΔΥΠΑ, ώστε να οριστεί ότι η απασχόληση των ωφελούμενων του προγράμματος ΔΥΠΑ 4000 στο ΕΣΥ παρατείνεται από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης για ένα έτος.

- Την άμεση αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος τους και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.

-Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δημόσιες μονάδες Υγείας».


Έχει διαβαστεί 704 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 584 επισκέπτες και 0 μέλη.