Πέμπτη, 27 Ιαν, 2022

  • Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Υποκρισίας το ανάγνωσμα και προσπάθεια να παρουσιαστεί ο φταίχτης ως «γιατρικό»
  • Πανδημία: Ο τραγικός κατάλογος των θανάτων μεγαλώνει!
  • Ο καθένας με τον καημό του
  • ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Ρεκόρ κρουσμάτων σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης λόγω της «Όμικρον»
  • Φρίκη!
  • Ας ακολουθήσουν και οι δημοτικές αρχές της Ημαθίας το παράδειγμά του!
Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Υποκρισίας το ανάγνωσμα και προσπάθεια να παρουσιαστεί ο φταίχτης ως «γιατρικό»1 Πανδημία: Ο τραγικός κατάλογος των θανάτων μεγαλώνει!2 Ο καθένας με τον καημό του3 ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Ρεκόρ κρουσμάτων σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης λόγω της «Όμικρον»4 Φρίκη!5 Ας ακολουθήσουν και οι δημοτικές αρχές της Ημαθίας το παράδειγμά του!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ως εδώ!

Ως εδώ!

Κλιματική αλλαγή, λάθη, παραλείψεις και αστοχίες, σε έναν κατά τ' άλλα ...πανέτοιμο κρατικό μηχανισμό, είναι το πόρισμα της κυβέρνησης για το χάος που επαναλήφθηκε για μια ακόμη φορά με την κακοκαιρία. Μετά την ταλαιπωρία, η πρόκληση και η κοροϊδία έρχονται να αποτελειώσουν τα εκατομμύρια κατοίκους του Λεκανοπεδίου που έζησαν για μια α... Περισσότερα

Χρειάζεται παλλαϊκός αγώνας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

από Η Άλλη Άποψη

Τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Βέροιας, σχετικά με την υποστελέχωση του τέθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Δευτέρα 21/9. Πιο συγκεκριμένα με θέμα πολύ τέθηκε έκτακτα τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι του Νοσοκομείου Βέροιας, ο τομεάρχης χειρουργικού και Διευθυντής Ορθοπεδικού κ. Πετρίδης και ο Διευθυντής του Οφθαλμολογικού κ. Παπαζήσης, ο Διευθυντής του Ιατρικού προσωπικού κ. Τριανταφυλλίδης και η αναισθησιολόγος κα Μιχαηλίδου.

«Παραπαίει το νοσοκομείο εδώ και καιρό. Βασικές ειδικότητες λείπουν. Πολιτικές σκοπιμότητες υπάρχουν και δεν αναλαμβάνονται οι πολιτικές ευθύνες. Υπάρχουν λύσεις, αλλά κωλυόμαστε στη γραφειοκρατία και το υπουργείο», σημείωσε ο κ. Πετρίδης, αναφερόμενος κυρίως στην έλλειψη ενός αναισθησιολόγου. «Μόνο με δύο αναισθησιολόγους δουλεύουμε ανά 15 μέρες τον μήνα, κάτι που είναι απάνθρωπο και έχουμε πρόβλημα στα χειρουργεία. Καλούνται να καλύψουν τη Βέροια και τον νομό. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω είναι οι προσπάθειες της διοικήτριας κ. Μπούρτσου. Πρέπει να κρατήσουμε την καρδιά του νοσοκομείου και τα χειρουργεία του. Το νοσοκομείο έδωσε εξετάσεις στα τροχαία της Εγνατίας και πέτυχε. Παρακαλάμε τους διοικητές να μας στείλουν από άλλες πόλεις, αλλά με αρνητικές απαντήσεις. Τρεις αναισθησιολόγοι είναι στη Νάουσα, δύο στη Βέροια. Ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ η συνένωση των νοσοκομείων. Αυτόνομη και ξεχωριστή παραμένει η λειτουργία τους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πετρίδης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σημείωσε ότι το νοσοκομείο που κτίζεται (επέκταση) θα είναι χωρίς ανθρώπινο δυναμικό, αφού δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς αυτό.

«Άμεση είναι η προτεραιότητα για τις ανάγκες της εφημέρευσης, αλλά και για μόνιμους διορισμούς. Είναι καλό, αλλά και κακό που έχουμε δύο νοσοκομεία στον νομό, σαν να έχουμε δύο κουτσά άλογα, την ώρα που το ένα θα μπορούσε να γίνει πρώτο σε λειτουργία. Πρέπει να εξετάσουμε τη λειτουργία του συστήματος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαζήσης, ζητώντας επειγόντως δύο επικουρικούς αναισθησιολόγους στο νοσοκομείο Βέροιας.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε λίγο αργότερα ότι το αναισθησιολογικό είναι η κορυφή του παγόβουνου, αφού δεν μπορεί να βγει τακτική λίστα χειρουργείου. «Υπάρχει πρόβλημα και στην ουρολογική και τη μαιευτική, αλλά και στην οφθαλμιατρική και άλλες κλινικές αργότερα, αφού υπάρχουν ελλείψεις», σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης. Επίσης ενημέρωσε για την επίσκεψη της βουλευτίνας Φρόσως Καρασαρλίδου τη Δευτέρα και τη σύσκεψη που αποφασίστηκε να γίνει σύντομα με τους δημάρχους Βέροιας και Νάουσας για την καλή λειτουργία των δύο νοσοκομείων. «Ή θα πρέπει να κλείσει το ένα νοσοκομείο ή θα πρέπει να μεταφερθούν οι γιατροί του ενός στο άλλο ή να έχουμε εναλλασσόμενες εφημερίες», υπογράμμισε ο κ. Τριανταφυλλίδης, τονίζοντας ότι αποφάσεις θα παρθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας αφού με τα μέχρι τώρα δεδομένα ούτε το ένα νοσοκομείο ούτε το άλλο μπορούν να σταθούν.

Η μια από τους δυο αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Βέροιας κ. Μιχαηλίδου είπε χαρακτηριστικά: «Το Σαββατοκύριακο έμεινα τρεις ημέρες μέσα στο νοσοκομείο. Αντέχω, αλλά για πόσο ακόμα; Που θα πάει αυτό; Βοηθήστε μας να ακουστεί η φωνή μας, πριν χαθούν ζωές». 

 Από τις τοποθετήσεις των συμβούλων ξεχώρισαν:

Μπέκης. Η άρτια εξυπηρέτηση όλων των νοσοκομείων να είναι το ζητούμενο, όχι κλείσιμο και μετακινήσεις γιατρών. Να ζητήσουμε μόνιμες προσλήψεις γιατρών.

Γουλτίδης. Να κλείσουμε και το δημαρχείο αν χρειαστεί. Να θέσει άμεσα ο δήμαρχος το θέμα στον υπουργό και τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ.

Πατσίκας. Να ενημερωθούν οι βουλευτές και να μας πουν τι έχουν κάνει.

Κούτρας. Το νοσοκομείο Νάουσας ανακαινίστηκε και έχει τα πιο σύγχρονα χειρουργεία. Αντί να αναπτυχθεί όπως λέγαμε, λέμε τώρα να το κλείσουμε; Δεν έχει πολλά νοσηλευτικά κρεβάτια η επέκταση του νοσοκομείου Βέροιας. Το Πάσχα του 2016 θα τελείωνε χωρίς τα capital control. Πάμε τώρα έξι μήνες πίσω. Σύγχρονα τα επείγοντα, τα καλύτερα σε επαρχιακό νοσοκομείο. Απόφαση της 3ης ΥΠΕ η λειτουργία των δύο νοσοκομείων, με τελική πολιτική απόφαση του υπουργού. Προσλήψεις γιατρών χρειάζονται για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς. Οι δήμαρχοι με τους βουλευτές και αντιπεριφερειάρχη να επισκεφθούν την 3η ΥΠΕ και από εκεί στο υπουργείο.

Παπαϊωάννου. Χάνουμε χρόνο με τους βουλευτές. Άμεση κινητοποίηση. ινδυνεύουν ζωές.

Αποστολόπουλος. Τριμελής επιτροπή να ενημερωθεί και να κάνει συναντήσεις με ΥΠΕ και υπουργείο.

Καγκελίδης. Ανεπίτρεπτο να έχεις χειρουργούς και όχι αναισθησιολόγους. Δυναμική να είναι η κινητοποίηση. Ένα νοσοκομείο να αναπτυχθεί στην Ημαθία.

Μιχαηλίδου (αναισθησιολόγος νοσοκομείου Βέροιας). Άμεσο το πρόβλημα. Θα θέλαμε στελέχωση και των δύο νοσοκομείων. Όμως αυτό δεν είναι εφικτό. Παρέμεινε τρεις μέρες στο νοσοκομείο επειδή δεν βρισκόταν γιατρός. Θα κινδυνεύσουν ζωές. Δεν μπορούμε να γίνουμε χίλια κομμάτια. Βοηθήστε μας να ακουστεί η φωνή μας. Η μόνη εφικτή και άμεση λύση αυτή τη στιγμή η συνεφημέρευση των δύο νοσοκομείων, έστω και για λίγο. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις επόμενες μέρες.

Τσαπαρόπουλος. Συνεννόηση με τη Νάουσα και άμεσες προσλήψεις επικουρικών.

 Χατζηαθανασίου. Από τη δεκαετία του 1980 το πρόβλημα της υποστελέχωσης στα νοσοκομεία. Από τότε τέθηκε το ζήτημα. Ένα νοσοκομείο πρέπει να υπάρχει. Κέντρο εφημερίας στη Βέροια λύνει το πρόβλημα προσωρινά. Να στελεχωθεί όποιο νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει πλήρως.

ΣΧΟΛΙΟ: Η συζήτηση ανάδειξε το πρόβλημα των μεγάλων και σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό στο Νοσοκομείο της Βέροιας, ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής και στον τομέα της Υγείας. Μία πολιτική που θα συνεχιστεί-μετά την εφαρμογή του 3ου μνημονίου-εντονότερα. Από αυτήν την άποψη η λύση έχει χαρακτήρα πολιτικό. Ρια του ιατρικού Όμως εδώ χρειάζεται να γίνουν αγώνες, που θα πρέπει να ξεφύγουν από τα στενά όρια του ιατρικού κόσμου και να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα. Οι δήμοι, οι φορείς του νομού έχουν τον λόγο…

 

Έχει διαβαστεί 319 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 0 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 8 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 3 ως 11 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 328 επισκέπτες και 0 μέλη.