Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Περισσότερο ζεστό χρήμα στους κλινικάρχες

από Η Άλλη Άποψη
ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Περισσότερο ζεστό χρήμα στους κλινικάρχες

Νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Υγεία προσφέρει η κυβέρνηση, με χρήματα του λαού, μέσω της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τίτλο «Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού».

Αντί να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να ανοίξει απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να προχωρήσει σε επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, η κυβέρνηση σπρώχνει εκ νέου «πελατεία» στον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι, στο έδαφος των τεράστιων ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία, που γίνεται σαφές ότι θα διατηρηθούν, ο ιδιωτικός τομέας θα χρυσοπληρωθεί για νοσηλείες σε απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ αναφέρει ότι σε περίπτωση νοσηλείας σε ΜΕΘ ή χειρουργείου σε ιδιωτική κλινική, εφαρμόζεται το ημερήσιο νοσήλιο του Ενιαίου Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ, «πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09», και αυτό προφανώς θα γίνει μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Οπως προβλέπεται, μάλιστα, δεν θα εφαρμόζονται clawback και rebate, ένα ακόμα «δώρο» που ζητούσαν επίμονα όλο το προηγούμενο διάστημα οι κλινικάρχες.

Παράλληλα, η ΚΥΑ δίνει το δικαίωμα στα ιδιωτικά θεραπευτήρια να επεκταθούν και να αυξήσουν μέχρι και 40% τα ιδιωτικά κρεβάτια ΜΕΘ, χωρίς να πραγματοποιηθεί ο παραμικρός «έλεγχος καταλληλότητας». Οι κλινικάρχες υποτίθεται θα ελεγχθούν αν τηρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις «με τη λήξη της κρίσης», αφού πρώτα θα έχουν νοσηλεύσει ασθενείς.

 


Έχει διαβαστεί 473 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 733 επισκέπτες και 0 μέλη.