Σάββατο, 15 Μάι, 2021

  • ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω
  • Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας
  • Από το μέλλον...
  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ: Κανένα μαγαζί ανοιχτό την Κυριακή .Νομοθέτηση της κυριακάτικης αργίας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/5
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω2 Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας3 Από το μέλλον...4 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ: Κανένα μαγαζί ανοιχτό την Κυριακή .Νομοθέτηση της κυριακάτικης αργίας5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/56

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μας δουλεύουν…

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Αναμασά το παραμύθι του «ενισχυμένου ΕΣΥ», καλεί τον λαό να συμβιβαστεί με την αθλιότητα

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Αναμασά το παραμύθι του «ενισχυμένου ΕΣΥ», καλεί τον λαό να συμβιβαστεί με την αθλιότητα

Το προκλητικό παραμύθι της ...«μεγαλύτερης ενίσχυσης του ΕΣΥ στα χρόνια της Μεταπολίτευσης», παραμύθι που κατέρρευσε με πάταγο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξακολουθεί να αναμασά η κυβέρνηση, ακόμα και σήμερα που αποκαλύπτονται με δραματικό τρόπο οι τεράστιες ευθύνες της ίδιας, καθώς και των προκατόχων της.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση ...«εικονικής πραγματικότητας» που έδωσε στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας στην ερώτηση που του έθεσε ο «Ριζοσπάστης».

Συγκεκριμένα, το ερώτημα της εφημερίδας ήταν το εξής:

«Τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία "στενάζουν", οι ΜΕΘ έχουν "φρακάρει", λείπουν 6.500 μόνιμοι γιατροί και έχετε προσλάβει 500, πληθαίνουν οι καταγγελίες υγειονομικών και Συλλόγων Καρκινοπαθών ακόμα και για αναβολές ογκολογικών χειρουργείων... Από πού και ως πού η κυβέρνηση λέει ουσιαστικά πως ό,τι ήταν να κάνει για το σύστημα Υγείας το έκανε και απομένει μόνο να περιμένουμε τα εμβόλια; Ακόμα και να έχουμε ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο, πώς μπορεί να υποκαταστήσει τις τεράστιες ελλείψεις στο ΕΣΥ, που αποδεδειγμένα αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες, ακόμη και χωρίς την πανδημία; Γιατί η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει, ούτε τώρα, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό;».

Στην «απάντησή» του, ο υπουργός δεν είπε κουβέντα για τις σοβαρές καταγγελίες, δεν είπε λέξη για τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ επαναλαμβάνοντας το παραμύθι περί «μεγάλης ενίσχυσης του ΕΣΥ» και ...«απίστευτης αντίδρασης στην πανδημία» (!), επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει το λαό πως... «ό,τι κάναμε, κάναμε».

Αραδιάζοντας σκόπιμα μισές αλήθειες, έκανε λόγο για 7.000 υγειονομικούς, την ώρα που είναι προσλήψεις με ημερομηνία λήξης και τα κενά σε μόνιμο προσωπικό ακόμα και με τα κουτσουρεμένα οργανογράμματα είναι περίπου 30.000. Επικαλέστηκε τη μονιμοποίηση 300 γιατρών στις ΜΕΘ, που όχι μόνο έρχεται κατόπιν εορτής, αλλά στην πλειοψηφία τους αφορά γιατρούς που ήδη υπηρετούσαν στο ΕΣΥ. Μίλησε για διπλασιασμό των ΜΕΘ, εννοώντας την αλλαγή ταμπέλας (πχ. από ΜΑΦ σε ΜΕΘ) και τις «μετατροπές» κλινών και κλινικών σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων σοβαρών ασθενειών, χωρίς την εξασφάλιση του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού και εξοπλισμού και ενώ πάνω από 2.500 κρεβάτια ΜΕΘ εξακολουθούν να υπολείπονται βάσει των αναγκών της χώρας ακόμα και χωρίς την πανδημία.

Ομολογία των τεράστιων ελλείψεων στη Β. Ελλάδα

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αναπαράγει την απάτη περί «ενισχυμένου ΕΣΥ» και «απίστευτης αντίδρασης στην πανδημία», η νέα επείγουσα έκκληση μέσω των διοικήσεων των ΥΠΕ για μετακινήσεις κρίσιμων ειδικοτήτων υγειονομικών από τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας για την ενίσχυση των νοσοκομείων Βόρειας Ελλάδας, αποτελεί ομολογία των τεράστιων ελλείψεων.

Η κίνηση αυτή μάλιστα συνοδεύεται από μια διπλή πρόκληση: 

Αφ' ενός, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον διπλασιασμό της αμοιβής των γιατρών του ΕΣΥ που θα μετακινηθούν προς τη Βόρεια Ελλάδα, επιχειρώντας εκ νέου να διαχωρίσει τους υγειονομικούς, λες και δεν δίνουν όλοι μαζί ενιαία τη μάχη σε όλη τη χώρα ενάντια στην πανδημία και στις υπόλοιπες σοβαρές ασθένειες, λες και δεν έρχονται αντιμέτωποι με τις ίδιες τεράστιες ελλείψεις, λες και δεν υποχρεώνονται να μετακινούνται από τη μια δομή στην άλλη για να μισομπαλώσουν κενά...

Αφ' ετέρου, ο υπουργός Υγείας βρήκε ευκαιρία να «ξεπλύνει» προκλητικά τους επιχειρηματικούς ομίλους της ιδιωτικής Υγείας που συνεχίζουν να θησαυρίζουν και μέσα στην πανδημία σε βάρος του λαού, «ευχαριστώντας» ιδιωτικά μεγαθήρια για τη «διάθεση σε εθελοντική βάση 22 γιατρών από το δυναμικό τους» για την ενίσχυση των νοσοκομείων στη Β. Ελλάδα! Αντί να προχωρήσει ακόμα και τώρα στην πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και την ένταξή του σε ένα ενιαίο σχέδιο του κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση, που συνεχίζει τα δωράκια στους κλινικάρχες, τους κάνει και διαφήμιση!

Σε ό,τι αφορά τις νέες μετακινήσεις - μπαλώματα στο ΕΣΥ, η κυβέρνηση, μέσω του εγγράφου των ΥΠΕ, καλεί τις διοικήσεις των υποστελεχωμένων δημόσιων νοσοκομείων και των επιστημονικών υπευθύνων των Κέντρων Υγείας, «προκειμένου να καλυφθούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας» να ενημερώσουν «το ταχύτερο δυνατόν (εντός της σήμερον), το ιατρικό προσωπικό των κάτωθι ειδικοτήτων: Παθολογίας, Αναισθησιολογίας, Πνευμονολογίας, Εντατικολογίας και Καρδιολογίας, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για μετακίνησή τους στα εν λόγω νοσοκομεία».

Ενώ οι ελλείψεις είναι χρόνια γνωστές, ενώ η Βόρεια Ελλάδα «χτυπιέται» πάνω από ένα μήνα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση παρά την κρισιμότητα της κατάστασης αρνείται να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμων γιατρών και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας! Αντ' αυτού έρχεται να αρπάξει κρίσιμες και απαραίτητες ειδικότητες από τα νοσοκομεία της χώρας και να τις μεταγγίσει προσωρινά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Έχει διαβαστεί 231 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 19 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 187 επισκέπτες και 0 μέλη.