Τετάρτη, 28 Φεβ, 2024

 • Ερωτηση στο περιφερειακό συμβούλιο του Φ. Φωτιάδη
 • Παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Ιεροπούλου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
 • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : Συνάντηση με τον ΥΦΑΑΤ
 • «'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν έχει ξεχαστεί
 • «Ποτέ μη λες ποτέ» για την αποστολή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Ουκρανία...
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση έχει ισχυρή αντιπολίτευση που την κάνει ο λαός στους δρόμους του αγώνα, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή
Ερωτηση στο περιφερειακό συμβούλιο του Φ. Φωτιάδη1 Παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Ιεροπούλου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας2 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : Συνάντηση με τον ΥΦΑΑΤ3 «'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν έχει ξεχαστεί4 «Ποτέ μη λες ποτέ» για την αποστολή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Ουκρανία...5 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση έχει ισχυρή αντιπολίτευση που την κάνει ο λαός στους δρόμους του αγώνα, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δυναμώνει ο αγώνας απέναντι στο αντιδραστικό νομοσχέδιο

Με πανελλαδικό συλλαλητήριο τη μέρα ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για την πλήρη εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης κλιμακώνεται ο αγώνας των φοιτητικών συλλόγων τις επόμενες μέρες. Σήμερα, δίνουν μαζικά το «παρών» στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις απέναντι στην πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές.Η συνέχιση του αγώνα... Περισσότερα

Με τον αγώνα τους απέσπασαν δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων

από Η Άλλη Άποψη
Με τον αγώνα τους απέσπασαν δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων

Κάτω από τις αλλεπάλληλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως η 48ωρη χτες και σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί απέσπασαν δεσμεύσεις από τον υπουργό υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την αντιμετώπιση προβλημάτων στη συνάντηση που είχει με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.  

Η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα, καθώς οι δεσμεύσεις του υπ. υγείας είναι συνέπεια των κινητοποιήσεων. Παράλληλα διαμηνύει ότι θα συνεχίσει αποφασιστικά και θα κλιμακώσει τους αγώνες και τις δράσεις μέχρι να ικανοποιηθεί το σύνολο των δίκαιων αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών.

Συγκεκριμένα στην συνάντηση ο Μ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι θα υπάρξει αποφασιστική αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών από 1-1-2024. Ανέφερε ακόμα ότι εξετάζει τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος των νοσοκομειακών γιατρών. Ενώ για τις προσλήψεις επανέλαβε την εξαγγελία για 1.500 άμεσες προσλήψεις γιατρών, από τις οποίες οι περίπου 250 θα είναι θέσεις για την πρώτη βαθμίδα των πανεπιστημιακών νοσοκομείων (επίκουροι στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία).

Είπε ακόμα ότι θα παραμείνουν, με ανανέωση των συμβάσεων, οι πάνω από 2.000 επικουρικοί γιατροί, αλλά όχι μέσω της μονιμοποίησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις όπως διεκδικεί η ΟΕΝΓΕ.  Επίσης ο υπουργός Υγείας υποστήριξε εξετάζει να υιοθετήσει μέρος των προτάσεων της ΟΕΝΓΕ για την υγειονομική κάλυψη των άγονων περιοχών και ειδικοτήτων.

Παράλληλα η ΟΕΝΓΕ έθεσε το ζήτημα των ειδικευόμενων νοσηλευτών, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν σήμερα 30/11, με τον υπουργό -αν και αναγνώρισε ότι είναι αναγκαίοι- ωστόσο δεν δεσμεύτηκε για το εργασιακό μέλλον τους. .

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί:

 • Διπλασιασμό μισθών - αποζημίωσης των εφημεριών.
 • Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
 • Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.
 • Να μη συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί επίσης στην κινητοποίηση των εργαζομένων του δημοσίου που θα γίνει την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη στο υπουργείο Οικονομικών και στο συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που θα γίνει την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Έχει διαβαστεί 527 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 224 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)