Τρίτη, 07 Δεκ, 2021

  • Για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Οι φωνές των παιδιών που βιώνουν σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση μας καλούν όλους να τα υπερασπιστούμε!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 7/12
  • Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ στη Δ.Ε. Μακεδονίδος
  • Βέροια: Εκδήλωση για τα 60 χρόνια δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας
  • Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης
Για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας1 Τάσος Μπαρτζώκας: Οι φωνές των παιδιών που βιώνουν σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση μας καλούν όλους να τα υπερασπιστούμε!2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 7/123 Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ στη Δ.Ε. Μακεδονίδος4 Βέροια: Εκδήλωση για τα 60 χρόνια δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας5 Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η κερδοφορία της πατέντας στερεί το εμβόλιο από εκατομμύρια ανθρώπους

Τη μεγάλη διεθνή ανισομετρία στους εμβολιασμούς, θεραπείες και διαγνωστικά μέσα επανέφερε στην επιφάνεια η νέα παραλλαγή «Ομικρον» του κορονοϊού, μία ακόμα πλευρά στην αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας που μπαίνει εμπόδιο στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.Σε αυτό το πλαίσιο, για «ακραίες εμβολιαστικές διακρίσεις», που έχουν... Περισσότερα

Ας μιλήσουμε «μ’ ανοιχτά χαρτιά»

από Η Άλλη Άποψη
Ας μιλήσουμε «μ’ ανοιχτά χαρτιά»

Αφορμή για τις  σκέψεις αυτές,  έδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου, που θα μπορούσε φυσικά να είναι οποιουδήποτε άλλου που δηλώνει «ανεξάρτητος υποψήφιος» γι’αυτό και οι σκέψεις δεν αφορούν μόνο τον συνδυασμό αυτόν αλλά έχουν ως στόχο να στείλουν γενικότερα μηνύματα:

«Επίσκεψη υποψηφίου Δημάρχου Βεροίας κου. Ιωάννη Μ. Παπαγιάννη στο Νοσοκομείο Βεροίας

 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας κος. Ιωάννης Μ. Παπαγιάννης, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Βεροίας.(ΦΩΤΟ) Συναντήθηκε εθιμοτυπικά με την άρτι αφιχθείσα Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα. Αν. Μπούρτζου, με την οποία είχε σύντομη συζήτηση όπου αντηλλάγησαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία. Ο κος. Παπαγιάννης περιηγήθηκε διακριτικά στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου και συνομίλησε με εργαζόμενους, ιατρούς, νοσηλευτές και εν γένει υπαλληλικό προσωπικό καθώς και με πλείστους ασθενείς και συνοδούς τους. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας διαπίστωσε ότι το Νοσοκομείο Βεροίας δεν διάγει τις πλέον ένδοξες στιγμές του πολυετούς βίου του και ότι οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, την περίοδο που διανύουμε, βασίζονται κυρίως στο φιλότιμο και ενίοτε την αυταπάρνηση των εργαζομένων παρά στην ουσιαστική αρωγή της συντεταγμένης Πολιτείας. Ο Γιάννης Παπαγιάννης εξήρε την, μετά από μεγάλη παύση, επαναλειτουργία με πλήρεις υπηρεσίες της γυναικολογικής- μαιευτικής κλινικής καθώς και την εγκατάσταση υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ που θα υποστηρίξουν τον αγώνα πολλών συμπολιτών μας και των οικογενειών τους στον αγώνα κατά της απεξάρτησης από ουσίες. Ο Δήμος Βέροιας, τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, πρέπει να πάψει να παρακολουθεί άπραγος και σε πολιτική αφασία τα τεκταινόμενα σε βάρος της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, οι οποίες αποβαίνουν τραγικές έως μοιραίες σε βάρος μας, και να δράσει ενεργά υπέρ της στήριξης, θεσμικής και υλικής, του Νοσοκομείου Βεροίας. Τον υποψήφιο Δήμαρχο κο. Ιωάννη Μ. Παπαγιάννη συνόδευσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Αδαμίδου Άννα, Αμοιρίδης Γεώργιος, Ανεμοπούλου Νάνσυ, Βουλγαροπούλου Μαρία Γκαϊτατζής Νικόλαος, Δερβεντλής Κώστας, Ελευθεριάδου Σοφία, Θεοδωρίδου Αρετή, Κοντολέων Στέλλα, Μουταφτσή Χριστίνα, Μποζίδου Ελίνα, Ορφανίδης Χρήστος, Παπαδόπουλος Ταράσιος, Σταμπολή Υακίνθη, Στεφανίδης Σπύρος, Συροπούλου Τζένη, Τσανακτσίδης Δημήτρης, Τσαπαλιάνας Βασίλης, Τσολακίδου Ελένη.»

ΣΧΟΛΙΟ: Οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό, οι ελλείψεις σε υποδομές και υγειονομικό υλικό, η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ κ.α, υποβαθμίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας, δημιουργούν μια εφιαλτική κατάσταση για εργαζόμενους και ασθενείς μια επικίνδυνη κατάσταση για την ζωή όλων μας. Όλα αυτά δεν δημιουργήθηκαν μέσα σε μια νύχτα. Έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια και εφαρμόζονται πιστά κατ ‘ εντολήν (και σε συμφωνία μαζί της) της Ευρωπαϊκής Ένωσης από όλες τις κυβερνήσεις είτε είναι μονοκομματικές, οικουμενικές, δικομματικές ή τρικομματικές. Στόχος τους, ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση, ήταν και είναι η εκχώρηση της δημόσιας υγείας στους επιχειρηματίες, η εμπορευματοποίηση της, τη στιγμή που σήμερα περισσότερο από ποτέ την έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι.

Η λειτουργία του Νοσοκομείου (και της περιοχής μας) δεν σχετίζεται με τις ικανότητες ή όχι της εκάστοτε δημοτικής Αρχής (όπως διαφαίνεται από το σχετικό δελτίο Τύπου) αλλά έχει άμεση με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική για την οποία δεν γίνεται καν λόγος (άραγε γιατί;).Δεν είδαμε ακόμη κριτική π.χ για τον (κομματικό ουσιαστικά) τρόπο ορισμού της διοίκησης των Νοσοκομείων. Δεν είδαμε την αντίληψη του συγκεκριμένου συνδυασμού στο εάν αποτελεί λύση για το πρόβλημα των ναρκωτικών τα «μη στεγνά προγράμματα» όπως πρόκειται να γίνει στην περιοχή μας  ή απλά διαχείριση-συντήρηση του κ.α

 Η λύση – το επαναλαμβάνουμε- βρίσκεται στην ανάγκη για κοινό αγώνα φορέων-εργαζόμενων στο νοσοκομείο και δημοτικής αρχής, ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική και στο τομέα της Υγείας, και εκεί θα κριθεί και κάθε δημοτική Αρχή και όχι στα «μεγάλα λόγια». Και κάτι ακόμη. Δεν είδαμε τη συμμετοχή των παραπάνω αλλά και άλλων φυσικά που σήμερα διεκδικούν την ψήφο μας, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα (με αδυναμίες και ελλείψεις) π.χ στο να μην κλείσει ο ΕΟΠΥΥ, ενάντια στην επιβολή χαρατσιών στα Νοσοκομεία κ.α.

 

Έχει διαβαστεί 608 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος ΒΒΔ 4-6 μποφόρ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 2 ως 8 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-6 μποφόρ

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 203 επισκέπτες και 0 μέλη.