Τρίτη, 18 Μάι, 2021

  • Εν μέσω σφαγής πουλάνε πυραύλους ακριβείας στο Ισραήλ
  • Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση
  • Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…
  • ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του
  • Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας
  • Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών
Εν μέσω σφαγής πουλάνε πυραύλους ακριβείας στο Ισραήλ1 Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση2 Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…3 ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του4 Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας5 Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα περί «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»

Τα περί «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» που ακούγονται αυτές τις μέρες από κυβερνητικά και άλλα χείλη, είναι τουλάχιστον προκλητικά, όταν «ντύνονται» με τις εικόνες των βομβαρδισμένων παλαιστινιακών κτιρίων, των νεκρών παιδιών, των γυναικόπαιδων που σπρώχνονται από τις πάνοπλες ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επειδή διεκδικούν να κ... Περισσότερα

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για την διενέργεια των τεστ και εξωραϊσμός της άθλιας κατάστασης των νοσοκομείων

από Η Άλλη Άποψη
«Μπαλάκι» οι ευθύνες για την διενέργεια των τεστ και εξωραϊσμός της άθλιας κατάστασης των νοσοκομείων

Σε «ατομική ευθύνη» αναγορεύει η κυβέρνηση ακόμη και την διενέργεια των τεστ για τον κορονοϊό, δείχνοντας ως πανάκεια την «αυτοδιάγνωση» μέσω των self test που θα γίνονται για δύο μόνο μήνες, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού.

Πετώντας για ακόμη μια φορά το «μπαλάκι» στο λαό,  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης,  τόνισε κατά την σημερινή ενημέρωση ότι «πρόκειται για ένα καθολικό μέτρο, προαιρετικό για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού», υποχρεωτικό όμως για ομάδες πληθυσμού οι «οποίες έχουν σχέση με κρίσιμες δραστηριότητες που θα πρέπει με ασφάλεια να λειτουργήσουν». 

Συγκεκριμένα, τα τεστ αυτοδιάγνωσης θα είναι υποχρεωτικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς, για τους εργαζόμενους στην ακτοπλοΐα και την ναυτιλία, στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, στο τουρισμό, στην μεταποίηση και στα δικαστήρια. Τα αποτελέσματα των ατομικών τεστ θα δηλώνονται στην πλατφόρμα «selftesting.gov.gr» σε εθελοντική βάση, δηλαδή θα πρόκειται για μια διαδικασία χωρίς καμιά επιδημιολογική επιτήρηση. Χώρια βέβαια από την μειωμένη αξιοπιστία που θα έχουν, από τη στιγμή που δεν θα γίνονται από ειδικούς αλλά θα διενεργούνται στο σπίτι, από εμάς τους ίδιους!

Σύμφωνα με τον Β. Κοντοζαμάνη, η διάθεσή τους θα ξεκινήσει αρχές Απριλίου, από τα φαρμακεία και κάθε πολίτης δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα για διάστημα δύο μηνών. Προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και σε συνεργασία με τα φαρμακεία και φαρμακαποθήκες εξετάζεται τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου να δοθεί προτεραιότητας σε άτομα έως 67 ετών, δεδομένου ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι εργασιακή ενεργή, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, επεσήμανε, οι πολίτες με δεύτερο rapid test, που μπορεί να διεξαχθεί δωρεάν σε δημόσια δομή, θα μπορούν να επιβεβαιώνουν το θετικό αποτέλεσμα.

Προκειμένου δε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα σοβαρά ερωτηματικά που έχει δημιουργήσει η σπουδή της κυβέρνησης να στήσει άρον – άρον διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων self test, δημιουργώντας βάσιμες υπόνοιες περί «φωτογραφικών» προϋποθέσεων, ο  υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός «πληροί όλες τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και προδιαγραφές». 

Ο Ν. Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι η Επιτροπή των Επιστημόνων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να συζητήσει σχετικά με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, για τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα σχολεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών

Το «μαύρο - άσπρο» για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία 

Ο «Ριζοσπάστης» έθεσε κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης την εξής ερώτηση, προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη: «Ακόμη και με τη μίσθωση ορισμένων μικρών ιδιωτικών κλινικών, καθημερινά μόνο στην Αττική, πάνω από 100 διασωληνωμένοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ, μη έχοντας την πρέπουσα εντατική παρακολούθηση. Η κατάσταση είναι εξίσου ασφυκτική και στις κλίνες ΜΕΘ για όλες τις υπόλοιπες ασθένειες πλην του κορονοϊού, που καταργούνται η μια μετά την άλλη για να μετατραπούν σε ΜΕΘ covid. Γιατί δεν προχωράτε σε άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις, όπως είναι η άμεση επίταξη - χωρίς αποζημίωση - όλων των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές; Γιατί δεν προσλαμβάνετε με συνοπτικές διαδικασίες όλους τους γιατρούς που έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους».

Σε πείσμα της ίδιας της πραγματικότητας και των δεκάδων διασωληνωμένων που περιμένουν κάθε μέρα να αδειάσει ένα κρεβάτι ΜΕΘ για να νοσηλευτούν στην εντατική, ο Β. Κοντοζάμανης ισχυρίστηκε δεν ισχύουν αυτά τα νούμερα για την αναμονή εκτός ΜΕΘ, και ότι «είναι τέτοια η ροή που εξυπηρετούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα και παρέχεται η απαραίτητη αναπνευστική υποστήριξη σε κάθε ασθενή». Δηλαδή η κυβέρνηση ονομάζει «εντατική θεραπεία» απλά την παροχή αναπνευστήρα, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι καθημερινά εδώ και δύο βδομάδες οι διασωληνωμένοι που είναι εκτός ΜΕΘ μόνο στην Αττική ξεπερνούν τους 100, και είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις διασωληνωμένων που μένουν εκτός ΜΕΘ μέχρι και 20 μέρες!

Επίσης εντύπωση προκαλεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός αποσιωπά το γεγονός ότι για κάθε ΜΕΘ υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς τον εξοπλισμό, την εξειδίκευση, τη σύνθεση του προσωπικού και την αναλογία που πρέπει να τηρείται ανά ασθενή. Κάθε ώρα μακριά από την ΜΕΘ καθιστά δυσκολότερη τη θετική έκβαση της πορείας του ασθενή. Επισημαίνεται άλλωστε ότι πριν την πανδημία χρειάζονταν 3.500 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ και η κυβέρνηση σήμερα παρουσιάζει ως κατόρθωμα την εξασφάλιση 1.200 κρεβατιών.

Αναφορικά με την ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα Υγείας, η κυβέρνηση επικαλέστηκε το γνωστό «όλη η χώρα μια ΥΠΕ, ένα μεγάλο νοσοκομείο». Ομως, την ίδια στιγμή που οι διασωληνωμένοι έχουν κατακλύσει κάθε χώρο των νοσοκομείω, χιλιάδες κλίνες του ιδιωτικού μένουν αναξιοποίητες, μαζί βέβαια με εκατοντάδες εξειδικευμένους υγειονομικούς.

Νέες περιοχές εντάσσονται από αύριο στο «βαθύ κόκκινο»

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται από αύριο το πρωί στις 6, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, ο Δήμος Κιλκίς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, και ο Δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) παραμένουν η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Λέσβου Ζακύνθου και Μυκόνου, καθώς και ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ο Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο Δήμος Σκιάθου, ο Δήμος Καρδίτσας και οι Δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Επίσης ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 5 Απριλίου για τη Λέρο και τη δημοτική κοινότητα Γαλατινής του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.  Ωστόσο, πρόσθεσε, από τις 29 Μαρτίου, αίρεται η αναστολή των οικοδομικών εργασιών που ισχύει αυτή τη στιγμή στη Λέρο. Δηλαδή από τη Δευτέρα θα επιτρέπονται οι οικοδομικές εργασίες στο νησί της Λέρου.


Έχει διαβαστεί 604 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 185 επισκέπτες και 0 μέλη.