Κυριακή, 01 Αύγ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/8
  • Ουραγοί…
  • ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Στο ξέσπασμα του Θ. Ιακωβίδη αποτυπώνεται η πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία αθλητών και αθλητριών
  • Κάποτε και τώρα...
  • Ενημέρωση για δωρεάν rapid tests στη Νάουσα από τον ΕΟΔΥ
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 653)
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/81 Ουραγοί…2 ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Στο ξέσπασμα του Θ. Ιακωβίδη αποτυπώνεται η πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία αθλητών και αθλητριών3 Κάποτε και τώρα...4 Ενημέρωση για δωρεάν rapid tests στη Νάουσα από τον ΕΟΔΥ5 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 653)6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αύξηση 300% καμένων εκτάσεων και 160% δασικών πυρκαγιών το 2021, μέχρι στιγμής!

Η χώρα καίγεται και η “επιφυλακή του κρατικού μηχανισμού” δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει τη πύρινη λαίλαπα. Η Ελλάδα βιώνει το χειρότερο εξάμηνο καταστροφών από πυρκαγιές κι αυτό δεν είναι δημοσιογραφική εκτίμηση ή κριτική της αντιπολίτευσης. Είναι επιστημονική διαπίστωση που υποστηρίζεται από στοιχεία. Γι΄ αυτή τη τεράστια καταστρ... Περισσότερα

Ο νόμος Βορίδη για τις εφημερίες απειλεί με κλείσιμο το Νοσοκομείο Νάουσας

από Η Άλλη Άποψη

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η εφαρμογή προγράμματος εφημεριών εναρμονισμένη στο όριο του 9% (από τις εφημερίες που έχει ένα Νοσοκομείο με βάση τον αριθμό των γιατρών του μπορεί να κάνει μόνο 9% συμπληρωματικών) που προβλέπει ο νόμος Βορίδη, έκρουσαν γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Τόνισαν ότι με βάση τον αριθμό των γιατρών, οι κλινικές του Νοσοκομείου Νάουσας δεν θα λειτουργούν όλο το μήνα και γεγονός που θα οδηγήσει το Νοσοκομείο στο κλείσιμο. Γιατροί και εργαζόμενοι τόνισαν ότι άμεσα πρέπει να αλλάξει ο νόμος  Βορίδη για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Ο κ. Προδρομίδης, καρδιολόγος και εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου εξέθεσε το πρόβλημα: «Κοινοποιούμε στον κόσμο τις δυσάρεστες εξελίξεις. Την Παρασκευή 24 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι πρέπει να προχωρήσει στην κατάρτιση προγραμμάτων εφημεριών, συμβατή με το νόμο που ισχύει για τα νοσοκομεία Β’ Ζώνης. Σε όσα νοσοκομεία που υπάρχει έλλειψη προσωπικού, πρέπει να εκτελούνται συμπληρωματικές εφημερίες, 9% των υπαρχουσών εφημεριών. Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία με λιγότερο προσωπικό. Για δέκα μήνες είχαμε τρελές περικοπές από την ΥΠΕ (189.000 ευρώ συνολικά) σε δεδουλευμένες συμπληρωματικές εφημερίες τις οποίες δεν δεχθήκαμε. Το Νοσοκομείο δεν μπορεί να πληρώσει χωρίς την έγκριση της ΥΠΕ και η ΥΠΕ δεν μπορεί λόγω του νόμου. Γι αυτό το Νοσοκομείο, για να μην στραφούμε εναντίον των μελών της διοίκησης διεκδικώντας χρήματα, αποφάσισε να εφαρμόσει προγράμματα εφημεριών σύμφωνα με το νόμο. Ζητήσαμε να καταργηθεί από το νόμο το όριο 9% και ο υπουργός είπε θα το δει αλλά δεν δεσμεύτηκε ότι θα το λύσει. Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αριστερή κυβέρνηση να κλείσει νοσοκομείο. Θέλουμε το νοσοκομείο να λειτουργεί για πάντα με λυμένα προβλήματα. Δεν γίνεται να λειτουργεί με το φιλότιμο. Φτάνει πια. Εκεί που θα παίρναμε εμείς την απόφαση να το κλείσουμε, έρχεται η διοίκηση και το κάνει από μόνη της. Έχουμε μια σύγκρουση συνδικαλιστική και μια ψυχική».

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα εφημεριών οι κλινικές θα λειτουργήσουν ως εξής: Παιδιατρική μέχρι τις 12/5, μέχρι 18/5 τα υπόλοιπα τμήματα (καρδιολογικό, αναισθησιολογικό, ακτινολογικό, μικροβιολογικό) μέχρι 24/5 καρδιολογικό, χειρουργικό.

‘Το Νοσοκομείο, αν δεν εφημερεύει δεν είναι νοσοκομείο. Σε λίγο καιρό θα αλλάξει και μορφή και θα γίνει Κέντρο Υγείας. Πρέπει να αυτονομηθούμε, η ένωση των Νοσοκομείων Βέροιας – Νάουσας μόνο προβλήματα δημιούργησε στο μικρότερο νοσοκομείο» είπε ο κ. Προδρομίδης.

Ο κ. Τσαρνούχας, εκπρόσωπος των εργαζομένων σημείωσε: «Πηγαίνουμε προς τον τοίχο. Κανένας δεν θέλει να κάνει κακό και κανένας δεν λύνει το πρόβλημα».( Από Pliroforiodotis.gr)

Έχει διαβαστεί 379 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 02 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 30 ως 41 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 03 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 29 ως 39 °C
Άνεμος ΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 272 επισκέπτες και 0 μέλη.