Τετάρτη, 07 Ιούν, 2023

 • Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη
 • ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
 • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς
 • Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ
 • Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου
 • Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων
Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη1 ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς3 Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ4 Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου5 Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περί "Πλεύσης"

Περί "Πλεύσης"

«Το ζήτημα είναι να είμαστε στη Βουλή για να σταματάμε πράγματα. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια και δεν έχει κάνει πράγματα, δεν είναι ζήτημα να λέμε ένα όχι για να καταγράφεται. Εγώ 6 μήνες στη Βουλή και τους έκανα άνω κάτω». Αυτά έλεγε σήμερα σε μια ακόμα φιλόξενη «prime time» εκπομπή η Κωνσταντοπούλου.Και όντως μόλις σε ένα εξάμηνο στη Βουλ... Περισσότερα

ΟΕΝΓΕ: Εμπαιγμός οι πενιχρές αυξήσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους γιατρούς

από Η Άλλη Άποψη
ΟΕΝΓΕ: Εμπαιγμός οι πενιχρές αυξήσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους γιατρούς

«Οι πενιχρές αυξήσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι εμπαιγμός σε βάρος χιλιάδων νοσοκομειακών γιατρών, πολύ περισσότερο δε που δεν είπε κουβέντα για αυξήσεις στους υπόλοιπους υγειονομικούς του δημόσιου συστήματος Υγείας με τους οποίους δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της υπεράσπισης της υγείας του λαού», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, «η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει "στάχτη" στα μάτια μας και να κρύψει ότι αρνείται (όπως άλλωστε έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου οι οποίες οριστικά και αμετάκλητα έχουν κρίνει αντισυνταγματικό το ιατρικό μισθολόγιο του Ν.4472/2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το προηγούμενο ιατρικό μισθολόγιο του Ν.4093/2012 της κυβέρνησης ΝΔ  -ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής: «Την ώρα που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το 1ο επτάμηνο του 2022 υπάρχει πλεόνασμα "καθαρών" κρατικών εσόδων 4,8 δισ. που προέρχεται από τη φοροεπιδρομή σε βάρος μας, την ώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το ΑΕΠ της χώρας μας αυξήθηκε κατά 7% το 1ο τρίμηνο του 2022, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ μεσοσταθμική αύξηση 10% στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών, παρουσιάζοντάς τες μάλιστα σαν απόδειξη της "γενναιοδωρίας" της κυβέρνησης της ΝΔ.

Οι πενιχρές αυξήσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι εμπαιγμός σε βάρος χιλιάδων νοσοκομειακών γιατρών, πολύ περισσότερο δε που δεν είπε κουβέντα για αυξήσεις στους υπόλοιπους υγειονομικούς του δημόσιου συστήματος Υγείας με τους οποίους δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της υπεράσπισης της υγείας του λαού.

Χαρακτηριστικά, οι μειώσεις μόνο στο βασικό μισθό κυμαίνονται από 30% για τον ειδικευόμενο γιατρό και φτάνουν στο 40% για τον διευθυντή ΕΣΥ, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε την κατάργηση του επιδόματος βιβλιοθήκης, το πετσόκομμα του επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης, την κατάργηση του 13ου, 14ου μισθού και του επιδόματος αδείας, την άγρια φορολόγηση των εφημεριών οι οποίες πριν φορολογούνταν αυτοτελώς με 20%. Οι αυξήσεις-κοροϊδία όχι μόνο δεν αναπληρώνουν τις απώλειες στο εισόδημα των νοσοκομειακών γιατρών τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά είναι και πολύ πίσω από τις ανάγκες λόγω της εκτίναξης του κόστους ζωής, την ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ρεύμα, στην Ενέργεια.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει "στάχτη" στα μάτια μας και να κρύψει ότι αρνείται (όπως άλλωστε έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου οι οποίες οριστικά και αμετάκλητα έχουν κρίνει αντισυνταγματικό το ιατρικό μισθολόγιο του Ν.4472/2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το προηγούμενο ιατρικό μισθολόγιο του Ν.4093/2012 της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια ώρα, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας και της αναπληρώτριας από το βήμα της Βουλής τον Ιούνιο του 2022 για την άμεση πληρωμή των εφημεριών, έχει γίνει κανονικότητα η καθυστερημένη εκταμίευση του τριμηνιαίου κονδυλίου πληρωμής των τακτικών εφημεριών, οι απλήρωτες για μήνες πρόσθετες (πέραν του πλαφόν) εφημερίες, η μη καταβολή της πρόσθετης αποζημίωσης για τις υπεράριθμες εφημερίες των συναδέλφων στα τμήματα και τις κλινικές Covid. Σα να μην έφτανε αυτό όχι μόνο δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από την πολυδιαφημιζόμενη πρόσθετη αποζημίωση αλλά πληρώνονται, όποτε και αν πληρωθούν, έναντι τις τακτικές εφημερίες.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι "ευσεβείς πόθοι" του πρωθυπουργού ο οποίος είχε το θράσος να δηλώσει ότι "θα ήθελε οι αυξήσεις να είναι μεγαλύτερες" αλλά "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια", την ίδια στιγμή που ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει προκλητικές επιδοτήσεις και φορολογικές απαλλαγές 11 δισ. στους επιχειρηματικούς ομίλους, απαλλαγές από φόρους των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιρειών.

Απαιτούμε:

 • Εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων ΣτΕ 2018-2022 και Αρείου Πάγου 2022, που επιβάλλουν την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα Ιανουαρίου 2012. Την αποπληρωμή σε όλους/όλες και των αναδρομικών διαφορών των 11 τελευταίων ετών που προκύπτουν.

 • Επαναφορά των επιδομάτων που έχουν καταργηθεί και αύξηση των επιδομάτων που έχουν πετσοκοπεί στα επίπεδα πριν από τις περικοπές.

 • Αύξηση της αποζημίωσης των εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών χωρίς να προστίθενται στο φορολογητέο εισόδημα. Οι πρόσθετες εφημερίες (που μας εξαναγκάζουν να κάνουμε λόγω των τραγικών ελλείψεων σε γιατρούς) να είναι πλήρως αφορολόγητες.

 • Αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών. Την έγκαιρη, χωρίς καμία καθυστέρηση, στο ακέραιο, χωρίς περικοπές του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

 • Εφαρμογή του ΦΕΚ 208 Α΄5/11/21 για πρόσθετη αποζημίωση στις εφημερίες πέραν του πλαφόν των παθολόγων, αναισθησιολόγων, πνευμονολόγων, εντατικολόγων και αποσπασμένων.

 • Επαναφορά στα επίπεδα πριν τις μνημονιακές περικοπές και των συντάξεων και του εφάπαξ. Είχαμε πληρώσει από τις τσέπες μας, από τις εισφορές μας, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ την ψηφιοποίησή του που είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρεία με το αζημίωτο. Καμία απολύτως δικαιολογία δεν υπάρχει να μην καταβάλλεται η πλήρης σύνταξη από τον πρώτο κιόλας μήνα της συνταξιοδότησης».


Έχει διαβαστεί 402 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 08 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 28 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 09 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 28 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 195 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)