Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

  • ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού
  • ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης
  • ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα
  • Ατελείωτος κατήφορος
  • Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού1 ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα2 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης3 ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα4 Ατελείωτος κατήφορος 5 Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν αλλάζει έτσι η κατάσταση...

Τεράστια προβολή γνωρίζει τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ο «YouTuber» από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος, και μάλιστα τρίτος στη σειρά, πίσω από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αυτό που προβάλλεται τώρα είναι η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαπρέπει (και κονομάει...) σ... Περισσότερα

Πολλά και σημαντικά θέματα στη συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου

από Η Άλλη Άποψη
Πολλά και σημαντικά θέματα στη συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου

Σειρά σοβαρών θεμάτων συζήτησαν κατά τη συνάντηση εργασίας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Αναστασία Μπούρτσου, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014.

Η Δήμαρχος ζήτησε ενημέρωση για τη λειτουργία της θεραπευτικής μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο και έγινε επιτόπου επικοινωνία με τα κεντρικά του Οργανισμού. Ο ίδιος ο διευθυντής του ΟΚΑΝΑ ενημέρωσε τη Δήμαρχο ότι θα βρίσκεται στη Βέροια σε δέκα ημέρες προκειμένου να εξετασθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία της μονάδας, που εκτιμάται ότι δεν θα καθυστερήσει περισσότερο από έναν με ενάμισι μήνα.

Το σοβαρό θέμα της στελέχωσης των κλινικών με ιατρικό προσωπικό, ήταν ένα από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Η διοικήτρια του νοσοκομείου έδωσε στη Δήμαρχο έγγραφο με ημερομηνία 6 Μαρτίου, με το οποίο υποβλήθηκε ολοκληρωμένο αίτημα προς την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών. Αναλυτικά έχει ζητηθεί η πρόσληψη των εξής ειδικοτήτων, ενός καρδιολόγου, ενός ουρολόγου, ενός ορθοπεδικού, δυο αναισθησιολόγών, ενός μαιευτήρα – γυναικολόγου, ενός χειρουργού και ενός ιατρού βιοπαθολογίας. Επίσης για το Νοσοκομείο Νάουσας ζητήθηκε η πρόσληψη 5 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Διαπιστώθηκε ότι με πολύ προσεκτικά βήματα, η διοίκηση του νοσοκομείου προχωρά σταδιακά στην αξιοποίηση του στεφανιογράφου, που υποστηρίζεται και με την μετακίνηση του επεμβατικού καρδιολόγου κ. Σαμαρά από την Αλεξανδρούπολη κάθε Παρασκευή.

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης έθεσε το θέμα της λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων και του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς εξ αιτίας του πλαφόν που έχει μπει στη συνταγογράφηση. Η Διοικήτρια εξήγησε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μέχρι να ψηφιστεί ο νέος νόμος για το πρωτοβάθμιο εθνικό δίκτυο υγείας (ΠΕΔΥ).

Με την ευκαιρία η Διοικήτρια ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου ώστε να αξιοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων η έκταση που έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από το Δήμο στο Νοσοκομείο και η Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Η επέκταση του Νοσοκομείου Βέροιας εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και όπως διαβεβαίωσε η εργολάβος σε ένα χρόνο θα έχουν δοθεί προς χρήση τα νέα εξωτερικά ιατρεία καθώς και η μονάδα επειγόντων περιστατικών.

Με την ευκαιρία έγινε ενημέρωση για την υποστήριξη που παρέχει το νοσοκομείο με ελεγκτές ιατρούς μετά το κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ και μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το ΠΕΔΥ. Αυτά ανφέρει σχετικό Δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΟ: Φυσικά καλά έκανε η Δημοτική Αρχή και επισκέφθηκε τη διοίκηση του Νοσοκομείου και έθεσε τα συγκεκριμένα ζητήματα. Όμως θα το επαναλάβουμε: Η λειτουργία του Νοσοκομείου και τα προβλήματα που υπάρχουν σ’αυτό, έχουν άμεση σχέση όχι με τις ιδιαίτερες ικανότητες του εκάστοτε διοικητή του αλλά με την κεντρικά ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Μία πολιτική άγριων περικοπών στη Δημόσια Υγεία, ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης της. Εδώ είναι οι αιτίες της π.χ υποστελέχωσης του από το αναγκαίο προσωπικό ή της αύξηση; των πολιτών (καθημερινά και περισσότεροι ανασφάλιστοι απ’ αυτούς) στα εξωτερικά ιατρεία μετά το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ. Από αυτή την άποψη αναγκαίος είναι ο κοινός αγώνας φορέων-εργαζόμενων στο νοσοκομείο και δημοτικής αρχής, ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική και στο τομέα της Υγείας, διαφορετικά απλά θα δίνονται «εμβαλωματικές λύσεις»…

 

Έχει διαβαστεί 557 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 777 επισκέπτες και 0 μέλη.