Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
  • Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν
  • Αμερικανιές...
  • Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας
  • Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ
Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα1 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου2 Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν3 Αμερικανιές...4 Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας5 Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Πολλά και σημαντικά θέματα στη συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου

από Η Άλλη Άποψη
Πολλά και σημαντικά θέματα στη συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου

Σειρά σοβαρών θεμάτων συζήτησαν κατά τη συνάντηση εργασίας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Αναστασία Μπούρτσου, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014.

Η Δήμαρχος ζήτησε ενημέρωση για τη λειτουργία της θεραπευτικής μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο και έγινε επιτόπου επικοινωνία με τα κεντρικά του Οργανισμού. Ο ίδιος ο διευθυντής του ΟΚΑΝΑ ενημέρωσε τη Δήμαρχο ότι θα βρίσκεται στη Βέροια σε δέκα ημέρες προκειμένου να εξετασθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία της μονάδας, που εκτιμάται ότι δεν θα καθυστερήσει περισσότερο από έναν με ενάμισι μήνα.

Το σοβαρό θέμα της στελέχωσης των κλινικών με ιατρικό προσωπικό, ήταν ένα από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Η διοικήτρια του νοσοκομείου έδωσε στη Δήμαρχο έγγραφο με ημερομηνία 6 Μαρτίου, με το οποίο υποβλήθηκε ολοκληρωμένο αίτημα προς την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών. Αναλυτικά έχει ζητηθεί η πρόσληψη των εξής ειδικοτήτων, ενός καρδιολόγου, ενός ουρολόγου, ενός ορθοπεδικού, δυο αναισθησιολόγών, ενός μαιευτήρα – γυναικολόγου, ενός χειρουργού και ενός ιατρού βιοπαθολογίας. Επίσης για το Νοσοκομείο Νάουσας ζητήθηκε η πρόσληψη 5 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Διαπιστώθηκε ότι με πολύ προσεκτικά βήματα, η διοίκηση του νοσοκομείου προχωρά σταδιακά στην αξιοποίηση του στεφανιογράφου, που υποστηρίζεται και με την μετακίνηση του επεμβατικού καρδιολόγου κ. Σαμαρά από την Αλεξανδρούπολη κάθε Παρασκευή.

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης έθεσε το θέμα της λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων και του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς εξ αιτίας του πλαφόν που έχει μπει στη συνταγογράφηση. Η Διοικήτρια εξήγησε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μέχρι να ψηφιστεί ο νέος νόμος για το πρωτοβάθμιο εθνικό δίκτυο υγείας (ΠΕΔΥ).

Με την ευκαιρία η Διοικήτρια ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου ώστε να αξιοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων η έκταση που έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από το Δήμο στο Νοσοκομείο και η Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Η επέκταση του Νοσοκομείου Βέροιας εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και όπως διαβεβαίωσε η εργολάβος σε ένα χρόνο θα έχουν δοθεί προς χρήση τα νέα εξωτερικά ιατρεία καθώς και η μονάδα επειγόντων περιστατικών.

Με την ευκαιρία έγινε ενημέρωση για την υποστήριξη που παρέχει το νοσοκομείο με ελεγκτές ιατρούς μετά το κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ και μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το ΠΕΔΥ. Αυτά ανφέρει σχετικό Δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΟ: Φυσικά καλά έκανε η Δημοτική Αρχή και επισκέφθηκε τη διοίκηση του Νοσοκομείου και έθεσε τα συγκεκριμένα ζητήματα. Όμως θα το επαναλάβουμε: Η λειτουργία του Νοσοκομείου και τα προβλήματα που υπάρχουν σ’αυτό, έχουν άμεση σχέση όχι με τις ιδιαίτερες ικανότητες του εκάστοτε διοικητή του αλλά με την κεντρικά ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Μία πολιτική άγριων περικοπών στη Δημόσια Υγεία, ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης της. Εδώ είναι οι αιτίες της π.χ υποστελέχωσης του από το αναγκαίο προσωπικό ή της αύξηση; των πολιτών (καθημερινά και περισσότεροι ανασφάλιστοι απ’ αυτούς) στα εξωτερικά ιατρεία μετά το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ. Από αυτή την άποψη αναγκαίος είναι ο κοινός αγώνας φορέων-εργαζόμενων στο νοσοκομείο και δημοτικής αρχής, ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική και στο τομέα της Υγείας, διαφορετικά απλά θα δίνονται «εμβαλωματικές λύσεις»…

 

Έχει διαβαστεί 535 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 243 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)