Προχθες στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Α. Τσίπρας. Ο πρώτος για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο δεύτερος για την Προπαρασκευαστική Σύνοδο των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και οι δύο στήριξαν την επέκταση της ΕΕ «προς ανατολάς», αλλά και τις κυρώσεις στη Ρωσία, αποφάσεις δηλαδή που ρ... Περισσότερα
Πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα στην ανεργία νέων πτυχιούχων
από Η Άλλη Άποψη
Ακόμη μία αρνητική πρωτιά έρχεται να προστεθεί στη «στατιστική της κρίσης» για τη χώρα μας η οποία σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην ανεργία νέων πτυχιούχων με ποσοστό που αγγίζει το 20%.
Όπως φαίνεται και στη λίστα, αμέσως μετά ακολουθεί η Ισπανία με το ποσοστό της ανεργίας των νέων πτυχιούχων να βρίσκεται στο 14,9% και την Τουρκία με ανεργία στο 7,7%.
Ανύπαρκτα ως ελάχιστα είναι τα ποσοστά για χώρες όπως τις ΗΠΑ την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα και τη Γερμανία οι οποίες έχουν ποσοστά ανεργίας νέων πτυχιούχων που κυμαίνονται ανάμεσα στο 1.8% με 4.1%.