Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!
  • PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα
  • Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/1
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»
  • Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο
Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!1 PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα2 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/14 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»5 Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων…

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τραγικό δυστύχημα που έγινε στη Βούλα με θύμα ένα νέο άνθρωπο, αδελφό βουλευτή της ΝΔ. Αναμφίβολα θλιβερό γεγονός και κάθε σώφρων άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορ... Περισσότερα

Στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας ο Τζιτζικώστας

από Η Άλλη Άποψη
Στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας ο Τζιτζικώστας

Επίσκεψη στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης βρέθηκε χθες στη Βέροια με αφορμή την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας. Τον κ. Τζιτζικώστα που συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ημαθίας Στέργιο Μουρτζίλα και Απόστολο Νεστορόπουλο, υποδέχθηκε στο Νοσοκομείο ο Διοικητής Ηλίας Πλιόγκας, όπου στη συνέχεια τον ξενάγησε στη νέα πτέρυγα και τον ενημέρωσε για την εξέλιξη των εργασιών, ενώ αναφέρθηκε στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με τον οποία ενισχύθηκε το Νοσοκομείο και στην ένταξη 30 γιατρών και περισσοτέρων από 300 ατόμων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στις Μονάδες Υγείας της Ημαθίας, με όλες τις μορφές συμβάσεων, τον τελευταίο χρόνο.

«Η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Βέροιας με δέκα κλίνες και σύγχρονο εξοπλισμό, όπως και τα νέα εξωτερικά ιατρεία, σηματοδοτούν την έναρξη παροχής ακόμη καλύτερων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες από το δημόσιο νοσοκομείο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει σταθερά το δημόσιο σύστημα υγείας, με τη διάθεση σημαντικών πόρων, προκειμένου όλες οι μονάδες υγείας, όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της περιοχής μας, να αποκτήσουν τις αναγκαίες υποδομές και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για να ασκούν και να προσφέρουν το πολύτιμο έργο τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές και εξασφαλίζουμε τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες. Αποδείξαμε και στην πανδημία του κορονοϊού ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει εμπράκτως τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Αξιοποιήσαμε συνολικούς πόρους 80 εκ. ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και παραδώσαμε μέσα στην υγειονομική κρίση 24 νέες κλίνες ΜΕΘ. Μόνο για τον εξοπλισμό των δυο πυλώνων της υγείας στην Ημαθία, τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, διαθέσαμε 2,5 εκ. ευρώ το τελευταίο διάστημα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας ειδικά στο Νοσοκομείο Βέροιας επισήμανε ότι «ήδη στο πλαίσιο της προμήθειας σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το νοσοκομείο της Βέροιας εγκαταστήσαμε και λειτουργούν δεκάδες νέα μηχανήματα, καλύπτοντας και αναβαθμίζοντας τις λειτουργικές ανάγκες όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, όπως των χειρουργείων, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, της ΜΕΘ και όλων των κλινικών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδότησε την κατασκευή δυο νέων πτερύγων στο νοσοκομείο, που αποτελεί το θεμέλιο για τη βελτίωση της λειτουργίας του τώρα και στο μέλλον. Σε μια από αυτές τις νέες πτέρυγες λειτουργεί από σήμερα η νέα ΜΕΘ, που θα αποδειχθεί σωτήρια για τους συμπολίτες μας, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εγκαινιάσουμε την έναρξη πλήρους λειτουργίας των δυο νέων πτερύγων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Για τις δυο νέες πτέρυγες του νοσοκομείου διασφαλίσαμε συνολικά 14,3 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αφήνοντας μια σπουδαία παρακαταθήκη στον τομέα της υγείας για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της Ημαθίας».

«Από τη χθεσινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα στο Νοσοκομείο μας. Επιθυμία του ίδιου και δική μας να διαπιστωθεί η εξέλιξη των εργασιών της Νέας Πτέρυγας, ενός έργου που χρηματοδοτήθηκε εξ'ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας και θα έπρεπε να παραδοθεί το 2016. 

 

Εξηγήσαμε στον Περιφερειάρχη το σύνολο των παρεμβάσεων που από την πρώτη στιγμή κάναμε ώστε από το 54% του έργου το Φεβρουάριο του 2020 να φτάσουμε σήμερα, μετά από τρία lockdown και τα προβλήματα της πανδημίας, να έχουμε παραλάβει το 97%. 

 

Υπουργείο Υγείας, "Κτηριακές Υποδομές" και 3η Διαχειριστική Αρχή της ΠΚΜ σε στενή συνεργασία, επιλύσαμε τις παθογένειες του παρελθόντος, κερδίσαμε αδικαιολόγητα χαμένο χρόνο και παραδίδουμε στους πολίτες, σταδιακά από το Φεβρουάριο του 21, νέες υψηλού επιπέδου υποδομές. 

 

Είχα τη χαρά να εξηγήσω στον κ. Τζιτζικώστα πως σε διάστημα ενός έτους, στις Μονάδες Υγείας της Ημαθίας, εντάχθηκαν με όλες τις μορφές συμβάσεων 30 γιατροί και πλέον των 300 ανθρώπων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Ταυτόχρονα η ενίσχυση σε νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Προχωράμε!», ανέφερε ο Διοικητής Ηλίας Πλιόγκας.


Έχει διαβαστεί 300 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 1 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 8 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 236 επισκέπτες και 0 μέλη.