Κυριακή, 03 Ιούλ, 2022

  • Ο Νίκος Βάγιας για την Πανελλήνια Συνάντηση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων στη Νάουσα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 3/7
  • Και από εκεί, ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες, στο Βέρμιο!
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ, για να κερδίσει ανάσες και να ανοίξει τον δρόμο για τις δικές του ανάγκες
  • Εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ούτε τυπική, ούτε «αθώα» η έγκριση της ονομασίας «Turkaegean»
Ο Νίκος Βάγιας για την Πανελλήνια Συνάντηση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων στη Νάουσα1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 3/72 Και από εκεί, ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες, στο Βέρμιο!3 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ, για να κερδίσει ανάσες και να ανοίξει τον δρόμο για τις δικές του ανάγκες4 Εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία5 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ούτε τυπική, ούτε «αθώα» η έγκριση της ονομασίας «Turkaegean»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Θερινό όνειρο...

Ονειρο θερινής νυκτός είναι πλέον για τους περισσότερους οι καλοκαιρινές διακοπές, όπως επιβεβαιώνει και σχετική δημοσκόπηση. Σε αυτήν, πάνω από τους μισούς (51,6%) απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα αν θα πάνε διακοπές, ενώ από τις θετικές απαντήσεις (45,3%) μόλις το 6,5% θα καταφέρει να πάει περισσότερες μέρες από πέρυσι. Το πολυδιαφημισ... Περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Επιβεβαιώνουν την ανάγκη της υγειονομικής επιτήρησης και ενίσχυσης της ΠΦΥ

από Η Άλλη Άποψη
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Επιβεβαιώνουν την ανάγκη της υγειονομικής επιτήρησης και ενίσχυσης της ΠΦΥ
Την ανάγκη ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), της φαρμακοεπαγρύπνησης και της υγειονομικής επιτήρησης για την πορεία των εμβολιασμών, για τις πιθανές αντιδράσεις - παρενέργειες που εμφανίζουν οι εμβολιασμένοι, αναδεικνύουν τα περιστατικά των θανάτων από θρομβώσεις που σχετίζονται με το σκεύασμα της «AstraZeneca».

Τα στοιχεία που δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων είναι χαρακτηριστικά. Στο σύνολο των εμβολιασθέντων με το συγκεκριμένο σκεύασμα στη χώρα μας (μέχρι στιγμής 905.915 εμβολιασμοί 1ης και 2ης δόσης), υπάρχουν από την αρχή του εμβολιασμού 5 επιβεβαιωμένα περιστατικά επεισοδίων θρόμβωσης, δηλαδή αναλογία 0,55/100.000.

Ομως, σε ηλικιακές ομάδες κάτω των 50 ετών, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι η συχνότητα εμφάνισης για την ηλικιακή ομάδα 30 - 39 ανεβαίνει στο 1,58/100.000, ενώ για την ηλικιακή ομάδα 40 - 49 φτάνει σε 2,28/100.000.

Πρόκειται για στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ανάγκη ανάπτυξης ενός σύγχρονου δημόσιου συστήματος Υγείας, με κρατική χρηματοδότηση και μόνιμη στελέχωση, σύμφωνα με τις ανάγκες. Σήμερα, η διαχρονικά αποδεκατισμένη δημόσια ΠΦΥ αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού για προληπτικές εξετάσεις, έγκαιρες διαγνώσεις, ιατρική παρακολούθηση πριν και μετά τον εμβολιασμό.

Μπροστά σε αυτές τις ελλείψεις η κυβέρνηση πετάει και το μπαλάκι του εμβολιασμού στην ατομική ευθύνη, με την αρμόδια Επιτροπή να παροτρύνει τις γυναίκες αυτών των ηλικιακών ομάδων να διαλέξουν άλλο εμβόλιο, άγνωστο με ποια κριτήρια θα το κάνει ο καθένας.

«Γιατί δεν μπαίνουν υψηλότερα ηλικιακά όρια στο εμβόλιο της "AstraZeneca";», ρωτήθηκε o καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθ. Σκουτέλης, σε ραδιοφωνικό σταθμό, και απάντησε: «Ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε επιδημιολογικό φορτίο μέτριο προς βαρύ. Μην ξεχνάτε (...) είμαστε με διπλή δόση εμβολιασμένοι περίπου το 20%, που είναι μικρό, άρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Αυτήν τη στιγμή χρειαζόμαστε εμβολιασμούς για να σταματήσουμε την εξέλιξη της διασποράς».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ισχυριζόταν ότι «μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας. Πάντα όμως με την προϋπόθεση ότι οι εταιρείες θα είναι συνεπείς στις παραδόσεις τους»...

Νέες οδηγίες για τον εμβολιασμό στις εγκύους

Τον εμβολιασμό, κατά προτίμηση με τα mRNA εμβόλια, όλων των εγκύων γυναικών σε όλα τα τρίμηνα, και ειδικά αυτών με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης (όπως ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, κ.ά.), και των εγκύων με συννοσηρότητες, συστήνει η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία (ΕΜΓΕ).

Οπως αναφέρει, αν και η λοίμωξη παραμένει ασυμπτωματική σε ένα ποσοστό που πλησιάζει το 73% των εγκύων, σε περίπτωση συμπτωματικής νόσου ο κίνδυνος εισαγωγής σε ΜΕΘ είναι αυξημένος σε σχέση με τις μη εγκύους αναπαραγωγικής ηλικίας (10,5 έναντι 3,9 ανά 1.000 περιπτώσεις), όπως αυξημένη είναι και η ανάγκη για επεμβατικό αερισμό (2,9 έναντι 1,1 ανά 1.000 περιπτώσεις). Συστήνει, όπως αναφέραμε, τον εμβολιασμό και ειδικά αυτών με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης (όπως ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, κ.ά.), και των εγκύων με συννοσηρότητες όπως διαβήτη, καρδιολογικά και αναπνευστικά νοσήματα, παχυσαρκία και άλλες παθήσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από τον ιό. Ο εμβολιασμός συστήνεται κατά τη διάρκεια της κύησης σε όλα τα τρίμηνα.


Έχει διαβαστεί 443 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 33 °C
Άνεμος Ν 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 03 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Δευτέρα, 04 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 640 επισκέπτες και 1 μέλος.