Τετάρτη, 07 Ιούν, 2023

  • Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη
  • ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς
  • Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ
  • Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου
  • Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων
Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη1 ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς3 Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ4 Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου5 Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περί "Πλεύσης"

Περί "Πλεύσης"

«Το ζήτημα είναι να είμαστε στη Βουλή για να σταματάμε πράγματα. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια και δεν έχει κάνει πράγματα, δεν είναι ζήτημα να λέμε ένα όχι για να καταγράφεται. Εγώ 6 μήνες στη Βουλή και τους έκανα άνω κάτω». Αυτά έλεγε σήμερα σε μια ακόμα φιλόξενη «prime time» εκπομπή η Κωνσταντοπούλου.Και όντως μόλις σε ένα εξάμηνο στη Βουλ... Περισσότερα

Στους 169 οι θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα

από Η Άλλη Άποψη
Στους 169 οι θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα

Στους 169 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και η οποία αφορά την εβδομάδα από 23 έως 29 Γενάρη.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, παρατηρείται μείωση στις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις, σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες.

Ωστόσο, καταγράφηκαν 169 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 85 έτη (εύρος από 32 έως 100 ετών) Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για covid-19 ήταν 1.112 (-28% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο μέσος όρος των ημερήσιων εισαγωγών για την εβδομάδα ήταν 159. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην επικράτεια είναι 135. Όπως αναφέρεται στην έκθεση η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις, η υποπαραλλαγή «Κράκεν» (επιστημονική ονομασία: ΧΒΒ.1.5) έχει ανιχνευτεί συνολικά σε 30 δείγματα και η νέα υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, «Όρθρος» (επιστημονική ονομασία: CH.1.1), αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 27% των στελεχών ΒΑ.2 .

Επίσης την εβδομάδα από 23 έως 29 Γενάρη, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε τρεις από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ και πτωτικές τάσεις σε επτά περιοχές του ΕΔΕΛ.

Ειδικότερα,  αυξητική τάση παρατηρήθηκε σε Αλεξανδρούπολη (68%), Αττική (31%) και Ξάνθη (24%) ενώ πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε Ιωάννινα (68%), Βόλο (48%), Λάρισα (41%), Θεσσαλονίκη (29%), Χανιά (28%), Πάτρα (26%) και Ηράκλειο (22%).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή. Καταγράφηκαν 2 νέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης τύπου Α, με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 57 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 17 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Συνολικά καταγράφηκαν 249 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων τα 252 ήταν στελέχη τύπου Α και τα 5 ήταν στελέχη τύπου Β.


Έχει διαβαστεί 1055 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια



Ο καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 08 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 28 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 09 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 28 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 245 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)