Σάββατο, 15 Μάι, 2021

  • Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου
  • Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!
  • Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.
  • ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω
Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου1 Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια2 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!3 Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.4 ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας5 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μας δουλεύουν…

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

Συμβολική κινητοποίηση καταγγελίας των ελλείψεων στην Υγεία

από Η Άλλη Άποψη
Συμβολική κινητοποίηση καταγγελίας των ελλείψεων στην Υγεία

Σε συμβολική διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καταγγέλλοντας τις σημαντικές ελλείψεις που επικρατούν τόσο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο όσο και γενικότερα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας την ώρα που δίνεται η μάχη με την επιδημία εξάπλωσης του κορονοϊού. Στην κινητοποίηση είχαν καλέσει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» καθώς και η Σωματειακή Επιτροπή Ειδικευμένων Γιατρών. Στην κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν πως παλεύουν απέναντι στην επιδημία με λιγοστά και πενιχρά μέσα σε συνθήκες υποστελέχωσης και εντατικοποίησης, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επόμενες ημέρες καθώς οι προβλέψεις μιλούν για άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού, αλλά και των χρόνιων πασχόντων που θα χρήζουν άμεσης υποστήριξης στα δημόσια νοσοκομεία.

Αποτέλεσμα των πολιτικών εμπορευματοποίησης

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, «στη σημερινή κατάσταση με δεδομένη την ανησυχία που υπάρχει γίνεται μεγάλη προσπάθεια -μαζί με την προώθηση της λογικής ότι η ευθύνη για τη δημόσια υγεία είναι ατομική υπόθεση- να καλυφθούν οι τεράστιες κρατικές ευθύνες για τις τραγικές ελλείψεις σε δυναμικό και εξοπλισμό στο όνομα της εθνικής ομοψυχίας. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι το βάρος οφείλουμε να το μοιραστούμε όλοι, κράτος, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, δεν πρέπει να περάσουν. Γιατί ήδη οι εργαζόμενοι έχουν επωμιστεί το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης, της ανάπτυξης. Έχουν πληρώσει τα πάντα με αιματηρές θυσίες».

Το Σωματείο Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» και η Σωματειακή Επιτροπή των Ειδικευμένων Γιατρών καταγγέλλουν τις πολιτικές που θεωρούν την Υγεία εμπόρευμα και κόστος, οι οποίες, όπως τονίζουν, ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση στο χώρο. Όπως σημειώνουν, αυτές οι πολιτικές εμποδίζουν τη στελέχωση των ΜΕΘ, παραδίνουν τις υπηρεσίες καθαριότητας των νοσοκομείων σε εργολάβους, την αντίστοιχη των φαρμάκων στις πολυεθνικές και τους προμηθευτές που ανεβοκατεβάζουν τις τιμές, προωθούν το χάος των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού στα νοσοκομεία και εν τέλει οδηγούν στη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρηματικών μονάδων.

Άμεση ενίσχυση σε προσωπικό και μέτρα προστασίας

Καλούν την κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες και να δώσει λύσεις όπως η άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για τις ΜΕΘ, η εξασφάλιση στους υγειονομικούς όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας, η στελέχωση επαρκώς της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι», η επίταξη ξενοδοχείων κοντά σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να μένουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι για να μη μετακινούνται σε μεγάλη απόσταση ώστε να προφυλάσσουν τις οικογένειές τους από τη διασπορά.

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» και οι ειδικευμένοι γιατροί ζητούν τη συμπαράσταση όλων στον αγώνα για διεκδικήσεις αυτονόητες και κρίσιμες σχετικά με τους όρους εργασίας και ασφάλειας των υγειονομικών, τους όρους ασφαλούς περίθαλψης των ασθενών με την ενίσχυση σε προσωπικό, εξοπλισμό, υλικά και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Ηλίας Σιώρας: Να δοθούν τώρα λύσεις

Στην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει 70 κρεβάτια ΜΕΘ μόνο για κορονοϊό την ώρα που τα κενά σε προσωπικό δεν έχουν καλυφθεί αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», γιατρός και γραμματέας της ΕΙΝΑΠ. Όπως είπε, το συγκεκριμένο εγχείρημα απαιτεί την παρουσία τουλάχιστον 50 γιατρών και 200-250 νοσηλευτών, την ώρα που οι προσλήψεις που διαφήμισε η κυβέρνηση είναι ελάχιστες. Και ζήτησε την ενίσχυση των μέτρων προστασίας για όλο το προσωπικό και των εργαζομένων στα νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για σημαντικές ελλείψεις σε μάσκες, γάντια, στολές προστασίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλου του προσωπικού. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μας τα δίνουν με το σταγονόμετρο». Επίσης ζήτησε την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας την ώρα που η κρίση κορονοϊού βρίσκεται στην κορύφωση, την πραγματοποίηση σε ευρεία κλίμακα του τεστ στους υγειονομικούς υπαλλήλους, καταγγέλλοντας και την πρόθεση της κυβέρνησης να αποζημιώσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματίες της Υγείας. Και ζήτησε, παράλληλα με τη μάχη για τον κορονοϊό, να δοθούν τώρα λύσεις στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία.

Απλήρωτοι στη σίτιση, στον «αέρα» οι καθαρίστριες

Για τους εργαζομένους στη σίτιση (τραπεζοκόμοι - μάγειροι) καταγγέλθηκε το γεγονός πως βρίσκονται απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, αφού το υπουργείο αναλώνεται σε τροπολογίες χωρίς να δίνει τα λεφτά στον εργολάβο για να τους πληρώσει. Τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό κατήγγειλαν και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ενώ εστίασαν και στο θολό εργασιακό μέλλον. Όπως είπαν, παρά τις υποσχέσεις για παράταση των συμβάσεων ενός χρόνου, πλέον ειδοποιήθηκαν πως πρέπει στις αρχές Απρίλη να υπογράψουν νέες για μόλις έξι μήνες.

Έχει διαβαστεί 284 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος Ν 2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 195 επισκέπτες και 0 μέλη.