Παρασκευή, 18 Ιούν, 2021

 • Ο Τάσος Μπαρτζώκας για την υπερψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου: το καράβι της αθλητικής μεταρρύθμισης έχει σαλπάρει
 • Ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος Ενέργειας και Οικολογίας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας
 • Η κατσαρόλα …και η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ για το αντεργατικό νομοσχέδιο…
 • Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Εργαστήριο νομικής πληροφόρησης με θέμα «Οι νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού»
 • Πασαρέλα...
 • «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή
 Ο Τάσος Μπαρτζώκας για την υπερψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου: το καράβι της αθλητικής μεταρρύθμισης έχει σαλπάρει1 Ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος Ενέργειας και Οικολογίας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας2 Η κατσαρόλα …και η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ για το αντεργατικό νομοσχέδιο…3 Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Εργαστήριο νομικής πληροφόρησης με θέμα «Οι νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού»4 Πασαρέλα...5 «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Πράσινο φως» για μαζικές απολύσεις ως το τέλος του χρόνου

Σε κερκόπορτα για μαζικές απολύσεις εργατοτεχνιτών μέχρι το τέλος του χρόνου μετατρέπει τη διάταξη για εξομοίωση της αποζημίωσης απόλυσης με αυτή των υπαλλήλων η κυβέρνηση μέσα από σχετική τροπολογία που πρόσθεσε στα μουλωχτά λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.Συγκεκριμένα, με διάταξη που μπήκε στις μεταβατικές διατάξεις η κυβέρν... Περισσότερα

Συνέντευξη Ιατρικού Συλλόγου: SOS για τη Δημόσια Υγεία στην Ημαθία

από Η Άλλη Άποψη

Συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας (κυρίως για τα νοσοκομεία Βέροιας , Νάουσας και το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας) έδωσαν το πρωί της Πέμπτης 11/6 τα μέλη του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Μ. Ισαακίδης (πρόεδρος), Β. Διαμαντόπουλος (γραμματέας) και Γ. Πετράκης (μέλος Δ.Σ, καθώς και του Δ.Σ της ΕΝΙΚΕΜ).

Ο Μ. Ισαακίδης σημείωσε: «Τους τελευταίους δυο μήνες, τα προβλήματα που υπήρχαν στα Νοσοκομεία και το Κέντρο Υγείας, το τελευταίο διάστημα περισσεύουν και θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην κοινωνία. Η παρεχόμενη περίθαλψη δεν θα είναι η καλύτερη τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Σήμερα υπάρχει έγγραφο της 3ης ΥΠΕ, δεν δέχονται να το ανακαλέσουν και με αυτό περικόπτουν τον τρίτο εφημερεύοντα γιατρό του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας (μέχρι 5 Ιουνίου εφημερεύουν 3 γιατροί και μετά η ΥΠΕ έδωσε εντολή να εφημερεύουν 2). Είναι σοβαρή υποβάθμιση και πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά… Συμμετείχαμε σε μια σύσκεψη στην 3η ΥΠΕ, παρουσία του Δημάρχου και του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, μας είπαν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφαση». Για τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας τόνισε τα εξής ανησυχητικά για τη δημόσια Υγεία: «Κάθε εβδομάδα τα δυο νοσοκομεία λειτουργούν με εβδομαδιαία προγράμματα εφημεριών λόγω υποστελέχωσης. Αυτό δεν συνάδει με το νομικό καθεστώς αλλά και το κομμάτι της ασφαλούς εφημέρευσης. Δεν μπορεί να αντέξει βιολογικά ο γιατρός και να προσφέρει αυτά που μπορεί. Επίσης ο νόμος είναι ξεκάθαρος και μιλά για πέντε εφημερίες τον μήνα. Το θέμα είναι κυρίαρχα ιατρικά και αφορά το κατά πόσο ο άνθρωπος γιατρός μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας».Τέλος για το νοσοκομείο στη Νάουσα χτύπησε «καμπανάκι κινδύνου»: «Φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, για μετατροπή της μονάδας είτε σε Κέντρο Υγείας είτε σε ειδικό νοσοκομείο. Προσφάτως κυβερνητικός βουλευτής, ο κ. Λαπαβίτσας, δηλώνει ευθαρσώς ότι τα νούμερα δεν ευνοούν την λειτουργία του νοσοκομείου. Αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η συρρίκνωση του νοσοκομείου Νάουσας είναι ειλημμένη. Στη Νάουσα υπάρχουν πέντε επικουρικοί γιατροί και πληρώνονται από το Νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο αδυνατεί να τους πληρώσει και κινδυνεύει να τους χάσει». Και κατέληξε:  «Μας λένε ότι η υγεία δεν είναι τίποτα άλλο παρά νούμερα. Εμείς οι γιατροί δεν το δεχόμαστε άλλο και θα αντιδράσουμε δυναμικά. Με τι τρόπο και με τι μέσα θα σας ενημερώσουμε όταν το αποφασίσουμε. Η ανοχή μας τελείωσε. Δεν θα ανεχτούμε καμιά άλλη υποβάθμιση της αξιοπρέπειας του γιατρού και δεν θα συναινέσουμε σε καμιά μείωση της ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»

Τα προβλήματα στο Κ.Υ Αλεξάνδρειας έθιξε ο Β. Διαμαντόπουλος τονίζοντας ότι ενώ οι ασθνεείς αυξήθηκαν λόγω φτώχεια αλλά κλεισίματος του ΙΚΑ η 3η ΥΠΕ προχωρά σε μείωση του αριθμού των εφημεριών από 4 που προέβλεπε η υπουργική απόφαση του 1997 σε 2 με ότι συνέπιες έχει κάτι τέτοιο.

Ο Γ. Πετράκης έκανε λόγο για είσοδο από το 2010 σε «εφιάλτη», τόνισε ότι απειλείται «ακαριαία κατάρρευση μονάδων Υγείας» και υπογράμμισε ότι «μόνο η παρέμβαση των πολιτών μπορεί να την αποτρέψει». Επίσης σημείωσε με νόημα: « Αν ήμασταν στην Κεντρική Ευρώπη τα νοσοκομεία θα είχαν κλείσει διότι εκεί οι γιατροί έχουν δικαιώματα. Φτάσαμε σε ένα σημεία χωρίς νέους ειδικευόμενους, οι συνάδελφοι που είναι κοντά στην σύνταξη δεν φεύγουν για να μην κλείσει η μονάδα, το νέο μόνιμο προσωπικό που ζητάμε δεν υπάρχει αλλά τα κενά καλύπτονται με επικουρικούς. Ποιος νέος συνάδελφος θα έρθει να μπει σε αυτό το σύστημα; Γι αυτό τα νέα παιδιά φεύγουν κατ' ευθείαν στο εξωτερικό».

Έχει διαβαστεί 411 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 191 επισκέπτες και 0 μέλη.