Παρασκευή, 17 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

Ο λαός να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό αλλά και την τρομολαγνεία

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ο λαός να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό αλλά και την τρομολαγνεία

Ο λαός μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Η συνειδητή υποβάθμιση και απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που για χρόνια συντελείται από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, έρχεται να δυσκολέψει τη ζωή και να αφήσει απροστάτευτα τα λαϊκά στρώματα.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες δεκαετίες, οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, με όλους τους τρόπους απαξίωσαν το δημόσιο χαραχτήρα του συστήματος Υγείας. Προώθησαν την εμπορευματοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Συνειδητά οι κυβερνήσεις δεν έκαναν προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έκλεισαν νοσοκομεία, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, υποβάθμισαν και απαξίωσαν Κέντρα Υγείας.

Έτσι πλατιά λαϊκά στρώματα με την εμφάνιση τις πανδημίας, έμειναν απροστάτευτα. Οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας είναι υποστελεχωμένες, τα μέτρα πρόληψης καθώς και η εξασφάλιση μέσων ατομικής προστασίας, είναι ατομική υπόθεση. 

Η κυβέρνηση δεν πήρε έγκαιρα μέτρα σχετικά με την υπεύθυνη και πλήρη ενημέρωση και πληροφόρηση του λαού μας. Αυτές οι ενέργειες άνοιξαν την «όρεξη» σε επιχειρηματικούς ομίλους, για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να κερδοσκοπήσουν. Τα μέσα προστασίας και προφύλαξης από τον κορονοϊό έγιναν αντικείμενα πλουτισμού. Τα διαγνωστικά κέντρα διαφημίζουν την εξέταση για τον κορονοϊό με μεγάλο κόστος για τα λαϊκά στρώματα. 

Η κυβέρνηση ανακοινώνει συνεχώς μέτρα για τις επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση ανακοινώνει διαρκώς μέτρα για τις επιχειρήσεις όπως απαλλαγή από ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, έκτακτες επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων. Από την άλλη ελοχεύει ο κίνδυνος για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται. 

Η εμφάνιση της πανδημίας άνοιξε το δρόμο για να μεγαλώσει κι άλλο το ωράριο των σούπερ μάρκετ και να ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές. Αυτό ήταν διακαής πόθος των επιχειρηματικών ομίλων και ο κορονοϊός αποτελεί ένα καλό άλλοθι. Άλλωστε όπως λέει και ο λαός «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο λαός μας, δίνοντας τη δική του μάχη, έρχονται να επιδεινώσουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καλλιεργώντας κλίμα τρομολαγνείας. Τις τελευταίες ημέρες «ξεχάστηκε» ο Έβρος, που ήταν το κύριο θέμα, με την εκδήλωση της «ασύμμετρης απειλής» των ταλαίπωρων προσφύγων και μεταναστών, που η αστική τάξη της Τουρκίας χρησιμοποιεί, για την προώθηση των συμφερόντων της.

Τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν χάνουν ευκαιρία και στο όνομα της ενημέρωσης και της ακροαματικότητας, χρησιμοποιούν κάθε μέσο και κάθε ανεύθυνο, μη ειδικό, για να καλλιεργήσουν τον τρόμο στο λαό μας.

Διογκώνουν έντεχνα την ειδησεογραφία, για να καλλιεργήσουν τον τρόμο και εμφανίζουν υπουργούς της κυβέρνησης ως «Πόντιους Πιλάτους». 

Στα διαφημιστικά διαλείμματα πλασάρουν κάθε είδους φάρμακο και διάφορα μαντζούνια. Ο λαός απροστάτευτος καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που έχει, όχι σύμφωνα με τη συνταγή του γιατρού του, αλλά αναζητώντας στην «ελεύθερη» αγορά το σκεύασμα, σύμφωνα με την ατομική ευθύνη του καθένα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η αποσιώπηση από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές, του κύριου υπεύθυνου για τη σημερινή κατάσταση, για την άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η ανυπαρξία της πρόληψης. Αυτός δεν είναι άλλος από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια, με την ταυτόχρονη εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού που είναι η υγεία.

Η κατάσταση όμως βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη και αρκετά επικίνδυνη για την υγεία του λαού μας.

Ο λαός μας δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο το κοινωνικό αυτό αγαθό να είναι εμπόρευμα. Να είναι συνάρτηση του μεγέθους του πορτοφολιού του καθένα. Χρειάζεται να μη μείνει απαθής. 

Όλοι πρέπει να συμπαρασταθούμε στους υγειονομικούς, στο δύσκολο αγώνα που δίνουν και να παρθούν από την κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


ΠΗΓΗ: ALT.gr

Έχει διαβαστεί 421 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 793 επισκέπτες και 0 μέλη.