Σάββατο, 28 Νοέ, 2020

  • Ο Θανάσης Γεωργιάδης δεν είναι πια μαζί μας
  • Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ: ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»
  • Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα
  • "Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης
Ο Θανάσης Γεωργιάδης δεν είναι πια μαζί μας 1 Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ: ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ3 Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»4 Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα5 "Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις

Με αφορμή την άσχημη πορεία της πανδημίας και σε επίπεδο Ημαθίας, ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις (να σταματήσει δηλαδή το "κρυφτούλι" ή η παραπληροφόρηση) από κάθε αρμόδιο για τα παρακάτω ζητήματα που τα θέτουμε εδώ και μήνες (Αφορά πρώτιστα ΕΟΔΥ, αλλά και Διοίκηση Νοσοκομείου, τοπικές αρχές- Πόσα τεστ έχουν γίνει μέχρι τώρα (όσοι βρέθ... Περισσότερα

ΠΕΝΤΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΕΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ REUNION ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

από Η Άλλη Άποψη
ΠΕΝΤΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΕΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ REUNION ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

*Γράφει ο Λάζαρος Κουμπουλίδης, δικηγόρος Βέροιας, isonomia@isonomia.gr

Ξαναζεσταμένο φαγητό ετοιμάζεται να μας σερβίρει η Κυβέρνηση με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ισχυριζόμενη ότι πάει να βάλει τάξη στις διαδηλώσεις που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες και διώχνουν μακριά τους τουρίστες. Χρησιμοποιώντας υλικά και συνταγή από νομοθετήματα από την περίοδο της Χούντας, επιχειρεί να γιορτάσει τα «πενήντα χρόνια από την Επανάσταση» με αναβίωση διατάξεων για την περιστολή του αρχαιότερου συνταγματικού δικαιώματος «του συναθροίζειν», με «πινελιές» από σύγχρονο αυταρχισμό που αφήνουν μια επίγευση πολύ … «πικρή» για όσους δοκιμάσουν εφεξής να ασκήσουν το σχετικό τους δικαίωμα.

1ο βήμα: Οι διαδηλώσεις πλέον θα συνδιοργανώνονται με την Αστυνομία. Για το σκοπό αυτό οι διαδηλωτές οφείλουν εκ των προτέρων να ορίζουν -δια εκλογής ή δια βοής ή όπως αλλιώς νομίζουν- έναν «Οργανωτή». Ο «Οργανωτής» στη συνέχεια θα ενημερώνει την Αστυνομία τουλάχιστον 48 ώρες πριν τη διαδήλωση για το που, πότε και πόσοι πάνω κάτω θα συμμετέχουν στη διαδήλωση. Κατόπιν θα ετοιμάζει το πλάνο μαζί με την Αστυνομία, και θα ενημερώνει και για τις ομάδες περιφρούρησης. Εφόσον το σχέδιο είναι αρκετά πειστικό και η Αστυνομία δεν έχει αντιρρήσεις, τότε δίνει σχετική άδεια. Χωρίς άδεια της Αστυνομίας εκ των προτέρων, η διαδήλωση απαγορεύεται.

2ο βήμα: Ο «Οργανωτής» «θα πληρώσει τη νύφη» και όποια τυχόν ζημία γίνει κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Αν λοιπόν καταφέρουν να διεισδύσουν στη διαδήλωση «μπαχαλάκηδες», «γνωστοί άγνωστοι», «αναρχοασφαλίτες» «κουκουλοφόροι» και άλλα «ζημιάρικα» παιδιά, ο λογαριασμός για τις ζημίες θα πάει απευθείας στον «οργανωτή» και θα κληθούν να τον πληρώσουν εν τέλει οι διαδηλωτές.

3ο βήμα: Για όσους διαδηλωτές νομίζουν ότι θα συμμετέχουν σε μια ειρηνική διαδήλωση «όμορφα και ωραία», χωρίς εντάσεις για να διαμαρτυρηθούν π.χ. για την αύξηση του εισιτηρίου του μετρό, αν δεν έχουν πάρει νωρίτερα την άδεια της Αστυνομίας, και μόνο λόγω της συμμετοχής τους θα έχουν τελέσει «ιδιώνυμο» ποινικό αδίκημα και θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης ενός έτους. Αν γίνουν και επεισόδια, τότε η ποινή φυλάκισης αυξάνεται στα δύο έτη.

4ο βήμα: Η Αστυνομία αποκτά δικαίωμα διάλυσης της διαδήλωσης, απλά με ενημέρωση του Εισαγγελέα, χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του. Εάν ο αριθμός των διαδηλωτών ξεφύγει από το αναμενόμενο, η διαδήλωση μπορεί να ακυρωθεί για λόγους ασφαλείας. Επίσης ενώ σε παλαιότερο σχέδιο του 2012 είχε προβλεφθεί η απαγόρευση ρίψης χημικών, η διάταξη αυτή στο παρόν Νομοσχέδιο παραλήφθηκε, οπότε και η χρήση χημικών επιτρέπεται κατά το δοκούν!

5ο βήμα: Για όσα δεν προβλέπει το παρόν Νομοσχέδιο, πρόκειται να καλυφθούν τα κενά με εφαρμοστικό προεδρικό διάταγμα που μπορεί να εκδοθεί μετά από 3 μήνες ή μετά από 3 χρόνια, κανείς δεν γνωρίζει. Το αποκορύφωμα είναι πως μέχρι να εκδοθεί το εφαρμοστικό προεδρικό διάταγμα, τα Χουντικά διατάγματα που φέρουν τις υπογραφές Παπαδόπουλου – Παττακού και προβλέπουν μέχρι και χρήση πυροβόλων όπλων κατά διαδηλωτών ….συνεχίζουν να ισχύουν!  Και ποιος ξέρει; Μπορεί τώρα που ο κορονοιός «άνοιξε την όρεξη» όσων επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο των πολιτών, να υποχρεώσουν τους υποψήφιους διαδηλωτές, πριν πάνε για διαδήλωση να στείλουν μήνυμα με το κινητό τους σε τετραψήφιο του Υπουργείου, γράφοντας «ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ» και περιμένοντας στη συνέχεια να τους έρθει η σχετική άδεια μετακίνησης…

Αντί επιλόγου, μια τελευταία υπενθύμιση: Τα ανάλογα προεδρικά διατάγματα της Χούντας, ο Λαός τα κατήργησε στην πράξη, με αγώνες και κινητοποιήσεις που τα έκλεισαν στο χρονοντούλαπο. Ας το αναλογιστούν όσοι νοσταλγοί εκείνης της μαύρης περιόδου επιχειρούν να τα ανασύρουν και να τα εφαρμόσουν.

Έχει διαβαστεί 137 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος Ν 0 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 11 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 222 επισκέπτες και 0 μέλη.