Τετάρτη, 19 Αυγ, 2026

  • Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι
  • Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα
  • Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή
  • Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα
  • ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς
  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι1 Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα2 Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή3 Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα4 ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς5 Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα

Απατηλά «καθρεφτάκια» για τις εισφορές αυτοαπασχολούμενων και αγροτών

από Η Άλλη Άποψη
Απατηλά «καθρεφτάκια» για τις εισφορές αυτοαπασχολούμενων και αγροτών

Συνεχίζοντας την κυβερνητική προπαγανδιστική προσπάθεια να «ντύσει» με ψεύτικα στολίδια τον νέο γύρο επίθεσης στην Κοινωνική Ασφάλιση, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, σε συνέντευξή του, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση με το περιβόητο «νέο Ασφαλιστικό» θα δώσει «ελευθερία», «ευελιξία» και «επιλογή» στους αυτοαπασχολούμενους, στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, όσον αφορά στο ύψος των εισφορών τους.

Οπως ανέφερε, με το νέο σχέδιο, οι εισφορές τους θα αποσυνδεθούν από το εισόδημα και θα επανέλθει το καθεστώς των κλάσεων (που ίσχυε από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου), αλλά ο ασφαλισμένος δεν θα εντάσσεται ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης σε υποχρεωτική κλάση, καθώς θα επιλέγει ο ίδιος στην αρχή κάθε έτους την κλάση ασφάλισης και άρα το ύψος των ετήσιων εισφορών του.

Σύμφωνα με τα πρώτα σχέδια της κυβέρνησης, το ύψος των εισφορών θα αρχίζει από τα 220 ευρώ, αντί των 175 ευρώ σήμερα, ενώ θα προβλέπεται ειδική κλάση για τους νέους ασφαλισμένους (πρώτη πενταετία), με χαμηλότερες εισφορές.

Πέρα από την προφανή ακόμα μεγαλύτερη μετατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης σε ατομική υπόθεση, η κυβέρνηση μιλάει για... «ελευθερία», όταν τεράστιο κομμάτι των αυτοαπασχολουμένων και των βιοπαλαιστών αγροτών αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην καταβολή των εισφορών τους. Τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη και επιτελεία παραδέχονται ότι η... «επιλογή» των χαμηλότερων κλάσεων θα οδηγεί αποδεδειγμένα σε ακόμα πιο εξευτελιστικές συντάξεις, στο πλαίσιο και της συνολικότερης αντιασφαλιστικής επίθεσης, με το νόμο Κατρούγκαλου και το «νέο Ασφαλιστικό» της ΝΔ που διαμορφώνουν συντάξεις πείνας για τη μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλισμένων.

Χαρακτηριστικά, ο Γ. Βρούτσης δεν παρέλειψε να εκθειάσει τις μέχρι τώρα ανατροπές, λέγοντας πως αρχίζοντας από το 2010 «έγιναν προσπάθειες από όλες τις κυβερνήσεις. Και τώρα είμαστε έτοιμοι...»!

Μάλιστα σημείωσε ότι τόσο η αναλογιστική μελέτη του που έγινε το 2014, όταν και πάλι ήταν υπουργός Εργασίας, όσο και η αναλογιστική μελέτη του νόμου Κατρούγκαλου δείχνουν τη «βιωσιμότητα» πλέον του Ασφαλιστικού για τις επόμενες δεκαετίες. Στην πράξη δηλαδή, η κυβέρνηση της ΝΔ εκθειάζει όλες τις μέχρι τώρα περικοπές στις συντάξεις και τις παροχές των Ταμείων, ενώ πατώντας πάνω στον νόμο Κατρούγκαλου κλιμακώνει παραπέρα την αντιασφαλιστική επίθεση.

Έχει διαβαστεί 376 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 397 επισκέπτες και 0 μέλη.