Κυριακή, 19 Απρ, 2026

  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
  • Το ΚΚΕ αποχαιρετά με σεβασμό και περηφάνια τον σύντροφο Χρήστο Τσιντζιλώνη
  • Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο
  • Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας
  • ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)
  • Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!
Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια1 Το ΚΚΕ αποχαιρετά με σεβασμό και περηφάνια τον σύντροφο Χρήστο Τσιντζιλώνη2 Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο3 Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας 4 ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)5 Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και πάλι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Ο λαός να αποκρούσει αποφασιστικά τη νέα επίθεση του νέου μνημονίου - Τραγέλαφος τα «αντίμετρα»

από Η Άλλη Άποψη

Σε δήλωσή του για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο, που αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά ένα νέο μνημόνιο, με νέα σκληρά μέτρα σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση φέρνει σε πέρας τη "βρώμικη δουλειά" για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Η νέα συμφωνία συνιστά νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, νέες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και επιδόματα, νέα διαρθρωτικά μέτρα υπέρ των μονοπωλίων, όπως είναι η ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων. Οι μόνοι που πανηγυρίζουν για τη νέα συμφωνία είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να εμφανίζει τα νέα μέτρα ως "εξιτήριο" από τα μνημόνια και την κρίση, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν "πιστοποιητικό θανάτου" για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Ακόμη κι αν υπάρξει κάποια στιγμή έξοδος από τα "προγράμματα" με την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα είναι σε ισχύ οι εκατοντάδες αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι που ψήφισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Με τη συμφωνία επιβεβαιώνεται, επίσης, ο τραγέλαφος των "αντιμέτρων". Τα λεγόμενα αντίμετρα όχι μόνο δεν αντισταθμίζουν στο ελάχιστο τις νέες μεγάλες απώλειες για τα λαϊκά στρώματα, την επιδείνωση της "ακραίας φτώχειας", αλλά σε ένα μεγάλο μέρος είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα η μείωση της φορολογίας των ομίλων.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αποκρούσει αποφασιστικά τη νέα επίθεση, να οργανώσει την πάλη του ενάντια στα μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης. Να γυρίσει την πλάτη στην κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ίδια στρατηγική. Οι χθεσινές μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στις οποίες πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, αποτέλεσαν μια πρώτη απάντηση στα "περί ανοχής του λαού" στην κυβερνητική πολιτική, έστειλαν αισιόδοξο μήνυμα για την καλύτερη προετοιμασία και επιτυχία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας». 

Έχει διαβαστεί 460 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 436 επισκέπτες και 1 μέλος.