Κυριακή, 17 Μαΐ, 2026

  • ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: «Καθαρίζει» τα ίχνη των εργοδοτικών εγκλημάτων
  • Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία στην Κούβα λόγω του αμερικανικού αποκλεισμού
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: Θερίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές εργαζομένων, αλλά δεν διερευνώνται
  • Νέες διακρίσεις για τα Τμήματα hip hop και latin της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
  • Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο φουαγιέ της Στέγης
  • Το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  στις εκλογές του ΣΕΠΕ Ημαθίας στις 20 Μάη
ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: «Καθαρίζει» τα ίχνη των εργοδοτικών εγκλημάτων1 Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία στην Κούβα λόγω του αμερικανικού αποκλεισμού2 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: Θερίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές εργαζομένων, αλλά δεν διερευνώνται3 Νέες διακρίσεις για τα Τμήματα hip hop και latin της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας4 Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο φουαγιέ της Στέγης5 Το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  στις εκλογές του ΣΕΠΕ Ημαθίας στις 20 Μάη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με αφορμή μία αυτοκτονία

Του Αλέκου Χατζηκώστα * «Μ’ από την κόλασή μου, σου φωνάζω:Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω» (Γαλάτεια Καζαντζάκη) Μια γροθιά στο στομάχι ήταν τα λόγια της 17χρονης μαθήτριας στο γράμμα που άφησε στους γονείς της όταν αποφάσισε να αυτοκτονήσει μαζί με τη φίλη της στην Ηλιούπολη: "Μπαμπά και μαμά, τρία χρόνια τώρα εί... Περισσότερα

Έγκλημα στα Τέμπη: Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα η κύρια δίκη στη Λάρισα

από Η Άλλη Άποψη
Έγκλημα στα Τέμπη: Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα η κύρια δίκη στη Λάρισα

Τρία χρόνια μετά την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, σήμερα Δεύτερα 23 Μάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η κύρια δίκη στη Λάρισα, στο συγκρότημα «Γαιόπολις» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ).

Οι 36 κατηγορούμενοι, όλοι τους μη πολιτικά πρόσωπα, θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Οι 33 από αυτούς κατηγορούνται με το κακούργημα της διατάραξης συγκοινωνιών και σειρά πλημμεληματικών πράξεων, ενώ τρεις αντιμετωπίζουν μόνο πλημμελήματα.

Στη δίκη αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 250 δικηγόροι, οι κατηγορούμενοι, οι συγγενείς των θυμάτων, δημοσιογράφοι, σε μια αίθουσα 283,75 τετραγωνικών μέτρων! Ολα αυτά έχουν δημιουργήσει εύλογη αναστάτωση στους συγγενείς των θυμάτων, και κυρίως αγωνία για το αν θα διασφαλιστεί ότι θα παρίστανται στον κύριο χώρο διεξαγωγής της ακροαματικής διαδικασίας, δηλαδή στην αίθουσα διαλέξεων του Συνεδριακού Κέντρου. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την αποκλειστική ευθύνη γι' αυτούς τους όρους διεξαγωγής της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ με Ερώτησή του στη Βουλή είχε ζητήσει τη διασφάλιση της παρουσίας των συγγενών των θυμάτων στην κύρια αίθουσα και όχι σε κάποια άλλη «πρόσθετη αίθουσα», απ' όπου θα παρακολουθούν την ακροαματική διαδικασία μέσω οθονών.

Σε κάθε περίπτωση, τα τεράστια κενά και το εσπευσμένο κλείσιμο της ανάκρισης, το ελλιπέστατο κατηγορητήριο, τα συνεχή προσκόμματα στην απόδοση των νέων στοιχείων που αποκαλύφθηκαν στη δίκη για τα βίντεο, αλλά και οι όροι διεξαγωγής της κύριας δίκης, αναδεικνύουν σοβαρές ευθύνες και συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται ή εμπλέκονται στην υπόθεση.

Είναι ζητήματα που αναδεικνύουν και παλεύουν οι ίδιοι οι συγγενείς, παρά τις κινήσεις σκοπιμότητας μεμονωμένων προσώπων (π.χ. Κωνσταντοπούλου). Συνεπώς, ο ισχυρισμός - είτε από την κυβέρνηση, είτε από άλλους - ότι όλα έχουν γίνει καλώς, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Έχει διαβαστεί 199 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1832 επισκέπτες και 0 μέλη.