Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταψήφισε την Έκθεση για την "ενίσχυση της ασφάλειας των αυτοκινήτων στην ΕΕ"

από Η Άλλη Άποψη
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταψήφισε την Έκθεση για την "ενίσχυση της ασφάλειας των αυτοκινήτων στην ΕΕ"

Σε δήλωσή της σχετικά με την καταψήφιση της Έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για την «Ενίσχυση της ασφάλειας των αυτοκινήτων στην ΕΕ», η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η έκθεση ασχολείται με εύρος ζητημάτων που αφορούν την οδική ασφάλεια οδηγών και χρηστών των οδών και κυρίως με την εισαγωγή διαφόρων τεχνικών συστημάτων στα οχήματα για την ενεργητική και παθητική προστασία. Καταλήγει όμως στο συμπέρασμα ότι το 92% των ατυχημάτων οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα, χωρίς να συνυπολογίζει τη συσχέτιση με τις κακές οδικές υποδομές, βγάζοντας "λάδι" την πολιτική των αστικών κυβερνήσεων που θεωρούν την ασφάλεια και τις υποδομές κόστος, όταν δεν αποδίδει κέρδη στις επιχειρήσεις.

Η απαίτηση εναρμονισμένου ελάχιστου τεχνικού εξοπλισμού σε όλη την ΕΕ σε συνδυασμό με τις προτάσεις της έκθεσης για εφαρμογή διαφόρων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και άλλων καινοτόμων τεχνικών μέσων, που είτε υπάρχουν ήδη είτε βρίσκονται σε εξελιγμένο στάδιο από την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει και την πραγματική στόχευση της έκθεσης. Τη στήριξη, με την επίκληση της ασφάλειας, συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων που διαθέτουν ολοκληρωμένα ή σε μεγάλο βαθμό τέτοιες τεχνολογίες, στην αντιπαράθεσή τους με ανταγωνιστικούς ομίλους, κυρίως των ΗΠΑ.

Η οδική ασφάλεια θα εξακολουθήσει να είναι "προνόμιο" της τάξης που έχει τη δυνατότητα να την αγοράζει και απλησίαστη πανάκριβη "πολυτέλεια" για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες καθώς η ζωή και το εισόδημά τους τσακίζονται κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων».

Έχει διαβαστεί 727 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 924 επισκέπτες και 0 μέλη.