Σάββατο, 03 Οκτ, 2026

  • ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Βασικές πλευρές του πορίσματος του ΚΚΕ
  • Μονόδρομος για τον λαό η σύγκρουση με την κερδοφορία του κεφαλαίου, ο δρόμος της ανατροπής για να πάρει ανάσα
  • Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Η έκθεση κόλαφος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ απογυμνώνει τη σαπίλα του συστήματος
  • KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!
  • Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα
  • ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Βασικές πλευρές του πορίσματος του ΚΚΕ1 Μονόδρομος για τον λαό η σύγκρουση με την κερδοφορία του κεφαλαίου, ο δρόμος της ανατροπής για να πάρει ανάσα2 Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Η έκθεση κόλαφος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ απογυμνώνει τη σαπίλα του συστήματος3 KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!4 Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα5 ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προστασία...

Προστασία...

Ως «μεγαλύτερη προστασία για τους οφειλέτες» διαφημίζει η κυβέρνηση το νέο πλαίσιο για τους servicers. Βάζει προθεσμίες στις απαντήσεις, όρια στις προκαταβολές, πρόστιμα και υποχρεωτική πρόταση ρύθμισης πριν από τον πλειστηριασμό. Μόνο που ο πλειστηριασμός μένει εκεί, στο τέλος της διαδρομής, ως ο ισχυρότερος εκβιασμός στον οφειλέτη πο... Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Επιτάχυνση αντιλαϊκών μέτρων και εμπλοκή σε επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΕΕ

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Επιτάχυνση αντιλαϊκών μέτρων και εμπλοκή σε επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΕΕ

Η επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η ενίσχυση των γεωστρατηγικών συμμαχιών με τις ΗΠΑ και εντός της ΕΕ που θέλει η αστική τάξη ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του στο 13ο συνέδριο της ΝΔ.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως βασικό σκέλος της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ είναι: «Νέα χώρα. Νέο κράτος, δηλαδή, στο εσωτερικό, με αναβαθμισμένο ρόλο και αποτελεσματικότερους μηχανισμούς. Και νέα χώρα, με ειδικό βάρος, πλέον, στο εξωτερικό. Κάτι που διαπίστωσα και προσωπικά σε Αμερική και Ευρώπη». Για την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ψηφίστηκαν ήδη 25 νομοσχέδια και συνολικά θα ψηφιστούν 30 έως τα Χριστούγεννα. Μεταξύ αυτών είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων στη ΔΕΗ αλλά και τα νέα χαράτσια, όπως το χαράτσι των 400 εκατ. ευρώ με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, που φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο και έπεται νέα επίθεση στο ασφαλιστικό.

Παρά τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησής του ο Κυριάκο Μητσοτάκης επιμένει να διακινεί το σύνθημα περί «ανάπτυξης για όλους» για την «παραγωγή νέου πλούτου που θα μοιράζεται δίκαια», όταν ο προϋπολογισμός του 2020 φορτώνει στα λαϊκά στρώματα σχεδόν το 93% των φορολογικών βαρών με επιπλέον 800 εκατ. ευρώ φορολογική επιβάρυνση για το επόμενο έτος. Η καλλιέργεια κλίματος αναμονής και ανοχής στο λαό είναι η σκοπιμότητα του κυβερνητικού συνθήματος, όπως άλλωστε ήταν και του συνθήματος περί «δίκαιης ανάπτυξης» επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα πως «η "Συμφωνία Αλήθειας" μετατρέπεται τώρα, σε "Συμφωνία Δημιουργίας". Η οποία, καθημερινά θα δικαιώνεται από μία και μόνο λέξη: Αποτέλεσμα». Και για την κυβέρνηση της ΝΔ το αποτέλεσμα μετριέται με βάση το πόσες επενδύσεις φέρνουν τα κίνητρα στις επιχειρήσεις, στις οποίες μειώνει το φόρους εισοδήματος από 28% στο 24% και στα μερίσματα από 10% στο 5%, ενώ οι τάχα «φοροελαφρύνσεις» για τα λαϊκά στρώματα είναι ύψους 280 εκατ. ευρώ όταν συνολικά καταβάλλουν 50 δισ. ευρώ στο κρατικό ταμείο.

Στην καταστολή και στα κλειστά κέντρα - φυλακές επικέντρωσε σε ότι αφορά το προσφυγικό - μεταναστευτικό αποφεύγοντας να μιλήσει για τη συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία και τον Κανονισμό του Δουβλίνο που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη ξεριζωμένων ανθρώπων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη φτώχεια. Ανέφερε πως «τα σύνορά μας πλέον φυλάσσονται» πως «ισχύει νέο καθεστώς για το Άσυλο» και ότι «κλείνουμε τη Μόρια και κατασκευάζουμε νέα κλειστά κέντρα».

Για την προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε πως «όσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας». Ωστόσο τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν τα γεωπολιτικά παιχνίδια με την Τουρκία, την οποία θεωρούν βασικό παίχτη στην περιοχή όπου οξύνονται οι αντιθέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα.

Έχει διαβαστεί 411 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 470 επισκέπτες και 0 μέλη.